Ako vyriešiť problém s bezdomovcami?
Nepripravuje sa nejaký zákon na nich? Keď strpcuju život obyvateľom ci už pri nákupných centrách alebo pod barakmi? Každý deň alkohol čuča a podobne? Policajt povedal ze pokutu je im zbytocne dávať keď nemá z čoho zaplatiť. Ako sa ma vyriešiť tento problém?
@gribka1 môžu im dat verejno prospešné práce. Môžu ich motivovať aby išli pracovať upratovať mesto, mestské časti, v prípade že nesplnia nariadenie. Dat ich na sociálne a nech začnú proti nim konanie a kľudne môžu skončiť v base. Kde ich väčšina končí
@chobotnica777 nič s nimi nespravíš. Policajti ich vyženú ak vzbudzujú pohoršenie a oni sa potom vrátia. Nemôžu pri nich stáť nonstop ako súkromná SBS. Pokuty dostávajú, ktoré ale neplatia. Jedine ak poberajú starobný alebo invalidný dôchodok, aj takých poznám, tak tí sú naštvaní ak pokutu dostanú, pretože im sa to má z čoho stiahnuť. Títo sa snažia si na to dávať pozor, aby neprišli o peniaze. S ostatnými nepohneš ani po dobrom, ani po zlom. S väčšinou, s ktorou som sa pri mojej práci stretla, si tento životný štýl vybrala. Nechcú ísť ani na charitu, kde sa platí euro za noc, aj pri najväčších mrazoch. Radšej budú mrznúť alebo sa kdesi zahrabú do starých budov, pod mosty alebo do otvorených vlakových súprav. A nie preto, že by to euro nemali. Každý deň prepujú a prefajčia čo ty nedáš za jedlo. Je to proste ich zabehnutý kolobeh. Alkohol, cigarety, špina, smrad, vši, muchy, larvy v otvorených ranách na nohách a podobné šmakociny. My to nechápeme a oni to tak chcú.
@lilope treba tlačiť asi na politikov nech niečo vymyslia
@markusrasford To akože na Slovensku? Tu nikto nič nevyžaduje od týchto.
@chobotnica777 v demokratickom zriadení nemôžeš nikoho nútiť chodiť do zamestnania. Nikoho nemôžeš ani vyhadzovať z verejného priestranstva pokiaľ nič neporušuje.
Skús napísať aspoň jeden nápad ako by si to riešila. Viac ako bezdomovcov by som riešila ľudí z osád. To je nepomerne vyšší počet pre krajinu neprospešných ľudí. Bezdomovci aspoň nezaťažajú štát.
@chobotnica777 áno súhlas. No politikov oni nezaujímajú nechodia voliť. Jedine keď im dáš 10 e pôjdu. Mame 72 okresov 72 okresných úradov práce a tam sú sociálne oddelenia a tam sa to cele začína. Oni ich majú totálne v p...nebudú si predsa ruky splniť s bezdomovcami.
@markusrasford prosím ťa. Nevieš o čom píšeš.
@gribka1 napíš Erikovi Tomášovi a nech ti odpovie sľuboval raj na Slovensku
@markusrasford ale to nie je len o kriminalite. Su ich plne parky, nemas moznost si s detmi sadnut na lavicku. Spinia rovno pod seba, su prestati, smrdia, su hlucni. Proste obtazuju uz svojou pritomnostou. A nevrav mi, ze tebe to neprekaza.
@chobotnica777 🤣🤣🤣 tak urciteee. Bol ten pan niekedy v Madarsku? Lebo tam je bezdomovcov strasne vela a teda aj v zubozenejsom stave ako ti nasi.
@lilope nato si ako prišla? Robíš na UP? A sa ideš obhajovať. Veľmi dobre viem o com píšem. A píš za seba nie za moju skúsenosť.
@markusrasford Napíš mu ty, ja nečakám od politikov nič.
@stanulienkat ja neviem v ktorom meste bývaš ty ale u nás sú ale není snimi až taky problém. U nás do parku nechodia cez deň sú na námestí a na večer sa rozprchnu do kanálov a hore dole kde sa môžu vyspat
@gribka1 dobre napíšem mu
@markusrasford Ale nič od toho nečakaj😂
@markusrasford v Ba. A stahuju sa sem z celeho Sk.
Ešte žiaden štát a žiadna vláda riešenie na toto nenašli. Ani v Maďarsku. Ani nikde.
@stanulienkat tak ako vo väčších mestách je to tak ako píšeš. Ja súhlasím
Jezis ze este nikoho nenapadlo opytat sa na riesenie tohto problemu na konovi 😱 uz sme davno mohli mat vyriesene vsetky problemy sveta
@vanilkovazmrzka A nie? Myslíš že by sme na nič neprišli?
@chobotnica777 a ako by si odporúčala aby vyriešili teba, ked by si bola bezdomovcom, nemala čo jesť, nekúpala sa rok, smrdela a všetci by ta obchádzali?
To tvoje-Zevraj to v Madarsku funguje, pocula som od JEDNEHO pana, ZEVRAJ to tam nejako.... Prosim ta. Jedna pani povedala. No je ich tam plno a ani tam to riesit nikto nebude. Tam maju teraz ine problemy, stat je v prdeli, Orban ma starost ako si nakradnut co najviac a aj jeho kumpani. Tam sa deje uz dlhsie to, co tu na Sk. Stat sa ruti do prdele, takze take prkotiny tam nikoho nezaujimaju.
@gribka1 poznáš aspoň 1 prípad bezdomovca?
@markusrasford Áno.
@stanulienkat v Maďarsku to vôbec nefunguje tam v podchodoch pri Nyugati je toľko co v BA na celom území tam je veľa bezdomovcov.
@gribka1 ja poznám inžiniera ktorý mal všetko a stal sa bezdomovec. Nepýtal som sa ci poznáš 1 bezdomovca ale ich osud.
@markusrasford Veď povedz dôvod prečo. Poznám aj osud
@markusrasford ja poznam niekolko bezdomovcov. Praca, ani rezim im nevonal. Keby za sociku nemuseli byt niekde zamestnani (lebo by isli do basy za prizivnictvo), tak by boli bezdomovci uz vtedy. Proste oni NECHCU, NECHCU, NECHCU. Štat daj, nakrmte nas, ubytujte nas, zivte nas. A ani prstom pohnut.

Vadia mi, strašne. U nás pri obchode jeden, niekto mu aj stan priniesol, tak tam normálne kempoval, čo by mi ani tak nevadilo, keby nerobil strašný bordel okolo a ten smrad...
Okolo iného obchodu u nás sú vkuse. Kúpia si dvojdecku a sedia tam na lavičke a hučia, smrdia a robia bordel...