Ako vyriešiť problém s bezdomovcami?
Nepripravuje sa nejaký zákon na nich? Keď strpcuju život obyvateľom ci už pri nákupných centrách alebo pod barakmi? Každý deň alkohol čuča a podobne? Policajt povedal ze pokutu je im zbytocne dávať keď nemá z čoho zaplatiť. Ako sa ma vyriešiť tento problém?
@markusrasford a vieš o tom že v spoločných priestoroch nemôžme svojvoľne vykonávať stavebné úpravy?
@gabikaa96 treba požiadať správcu. Nepíš to co sa nedá píš co sa dá vyriešiť. Pod schodmi je spolocensky priestor? Co tam mávate schôdzu alebo oznam správcu?
@gribka1 problém je za väčšina nechce. Lebo by nemohli chlastat sú organizácie ktoré pomôžu. Ale nie alkacom
@30katrusa40 Mne je to jasné, neprekvapuje ma to.
@markusrasford nerobím na ÚP, ale vo svojej práci priamo riešim bezdomovcov. Ty pracuješ s bezdomovcami na ÚP, áno? Keď teda nikto s nimi na úradoch nič nerobí, tak aspoň ty jediný s nimi niečo robíš, tak teda jeden úrad sa o nich prostredníctvom jedného pracovníka stará, je tak? Ak nie, tak prestaň písať svoje fantázie a venuj sa svojmu povolaniu, keď o tejto problematike podľa tvojich pár príspevkov vieš asi tak veľké kulové. Nie sú s nimi problémy, tak určite. Ak toto tvrdíš, tak si videl bezdomovca tak maximálne z rýchlika.
@lilope no ty si napísala kompletný rozbor ďakujem. Keď sa naučíš čítať písal som že v našom meste nie sú snimi veľké problémy. Písal som aj to že áno vo veľkých mestách je to iné ako BA a poprosím ta ze píš tak aby sa to aj mne páčilo lebo za chvíľku potom budeš písať ze ma ideš nahlasovať. Netráp sa koľko som ja videl bezdomovcov. Možno som ich videl viac ako si ty mala rožkov v ústach
@markusrasford úplné odbočenie od otázky či pracuješ na ÚP, keďže mňa si sa pýtal či tam pracujem, aj keď som nepochopila pointu otázky. Takže nepracuješ a nepracuješ ani s bezdomovcami a pasuješ sa do role odborníka, častý úkaz. Ak je pre teba pár viet kompletný rozbor, tak sa ospravedlňujem, že som ťa zahltila a musel si sa prelúskať toľkým textom, asi je to náročné. Určite nebudem písať ako sa nejaký Lojzo z Hornej Dolnej, ktorý jakživ nevidel zblízka bezdomovca, nekomunikoval s ním, ani s ním nepracoval, bude dožadovať. Takú ešte nehrali.
@lilope zas nastupuje útocenie. Samozrejme keď Vasilisa nevie argumentovať tak bude útočiť. Už som ti napisal a porovnal som to s rozkom. A držím sa toho. Môžeš chodiť Pendolinom a ja pôjdem osobakom v živote ma nedobehnes Vasilisa
@markusrasford napíš mi vetu, kde na teba útočím. Si precitlivený ako baba. A to ženy toho zvládnu oveľa viac ako muži.
Aké argumnety preboha? Veď ty nemáš s bezdomovcami žiadnu skúsenost, tak o čom sa chceš baviť? Tvoje argumenty majú tým pádom výpovednú hodnotu 0,0. Tie bludy na konci si nechaj pre seberovných. Takáto diskusia nemá žiadnu pointu len ukazuješ svoj charakter.
@lilope Vasilisa so 6 bezdomovcami som presťahoval školu ZUS ku. Bolo to najlacnejšie sťahovanie pani riaditeľky. Žiaľ medzi bezdomovcami mam aj bývalého spolužiaka. Ako milujem také Vasilisi ako si ty. Vieš ako nazvať Vasilisu co tu píše o Hornej Dolnej? Ze ti trčí slama s topánok. Ty mňa nemusíš kadrovat. Ja viem co som s bezdomovcami zažil a prežil a prečo občas chodia za mnou.
@lilope tvoje fabulacie Vasilisa majú strašnú hodnotu. Máš doma vínko? Keď áno daj si možno budeš múdrejšia.
@chobotnica777 no treba ich vratit rodine a hotovo
@stanulienkat drvivá časť bezdomovcov sú psychicky chorí ľudia. Oni si pomôcť sami nevedia aj keď trpia. Sociálny systém sa ma snažiť zaradiť týchto ľudí aspoň ako tak do života. Lenže nás sociálny stat sa len tvári ako sociálny.
@lucia147852 u nas v meste mame utulnu a tam aj pracuju, ti ktorí sa nechceli aklimatizovat, pili tie lacne dunihlavy a umreli na otravu alkoholom. Odmrzli im nohy v zime, alebo ich cigani dobodali nožami, ked prisli dávky.
@markusrasford prosim ta upokoj sa. toto nemozes mysliet vazne. takto sa sprava a vyjadruje jeden dospely starsi muz? ani keby si mal 15 by to nebolo ok. a nie muz po 50. aj ked nesuhlasis krot svoje emocie.
@pralinka25 staraj sa o seba. Co si ty nejaká kadrovacka? Neotravuj ma. Ja som ta neoslovil hlad si svoje.
@markusrasford spravas sa ako skolkar. saram sa o seba najlepsie ako viem neboj sa. a sme na verejnom fore cukricek tak sa nevytacaj ked na teba niekto reaguje. 😉
@pralinka25 keď sme na verejnom fóre tak strp moje pismo. A trim....
@markusrasford ja strpim. len ze sa dost uz strapnujes a nejako si nenasiel zatial u nikoho pochopenie tak by ti to mohlo dat napovedu ze si kapanek mimo. mne je to uplne fuk. bola to dobre mienena rada. internet znesie vela to je fakt.
temu som precitala lebo ma zaujimalo ci tu nebude mat niekto nejaky zaujimavy postreh alebo napad alebo poznatok. ale toto sa fakt neda citat.
@pralinka25 tak to nečítaj jednoduchá rada. Áno viem ostatne diskutujúci majú po 50 až 60 Like. Dik za upozornenie. Nájdi si vhodnejšie tému ktorá ťa záujme a vieš tam aj niečo zmyslu plne napísať. Toto sa nedá čítať a predsa to čítaš. Zaujímavé a ešte aj píšeš
@pralinka25 ci sa ja strapnujem to už nechaj na moju osobu. Nehľadám tu nikoho podporu. To ze sa chceš hrať na mudru je pekne len mi neberie ze keď sa to nedá čítať tak ešte aj napíšeš.
@markusrasford ty aj citas a rozumies? mna tema zaujimala a mala by som k nej hodne co povedat a preto som ju aj citala.
@pralinka25 tak potom píš k téme určite ju obohatis svojimi skúsenosťami.
Stačí si zopár krát kúpiť časopis Nota Bene a človek snáď trošku precitne a bude súcitnejší a láskavejší k problematike bezdomovectva. Mimochodom výchovu k dobrovoľníctvo by mali dať na školách povinne. Bezdomovci majú rôzne osudy, často sú to decká z decáku, z rozvrátenych rodín, týrané ženy, alkoholici, schizofrenici. Vy vidíte len hnusneho smradľavého bezdomovca avšak ten človek už tak hlboko padol do závislosti a dlhov že sa nedokáže z toho vyhrabať. Málokto chce na ulici zostať dobrovoľne. Nie je pravda že si za to môžu sami. Niektorí možno áno ale mnohí nemali v živote rovnakú štartovaciu čiaru, urobili zle životne rozhodnutie ( vzťah, závislosť) a zomlelo ich to. Poznám príbeh bezdomovkyne ktorá skončila na ulici po tom ako manžel prehajdákal majetok. Ona začala piť a pár rokov patrila k tým hnusným smradľavým bezdomovcov. Chvalabohu sa jej podarilo seknúť s pitím a vyhrabať sa z tej mizérie. Ale toto je veľmi nízke percento. A čo s nimi? Ako to vyriešiť, nastaviť také pravidla , aby nikto bezdomovcom nemusel byt. Neviem či to niekde funguje, možno v nejakom Dansku.
Zaujimave, ze sa komancov bezdaci neboli. Sli rovno do basy a bolo. A zrazuuuu sa nikomu jaksik nechcelo byt bezdomovcom, zaujimave.
@barborachors Keď povieš A povedz aj B. Za komančov si mal istotu prace do konca života a veľa ludi sa dostalo k štátnym alebo družstevným bytom. Je logické že bezdomovci neboli takmer žiadni.
@barborachors vieš koľko stojí tak človek v base daňových poplatníkov?
@gribka1 velmi jednoducho… staci jedna autonehoda… manzel pri nej zomrie, manzelka sa tazko zrani… liecenie cez rok, stoji kopec penazi… velmi lahko sa nedari platit hypoteku a zivobytie, ked na liecbu treba kopec penazi. Ak nie su pribuzni, ktori mozu pomoct, ako to asi skonci. Niekedy netreba ani to. Staci tazka choroba ako rakovina. Chlap ma rakovinu, zena na rodicaku, dve deti. Liecba stoji kopec penazi… zasa, ak nie su po ruke pribuzni, velmi krehka situacia… nebud si zas taka ista, ze tebe sa nic zle nemoze stat!
@mane01 alebo ako teraz mam jednu mamicku. mladucka baba dve male deti. je na rodicaku partner (nie manzel) zomrel a ona je bez vdovskeho a akejkolvek pomoci v uplnej prdeli a ostava jej azylak. predtym normalna rodina s bytom na hypku ktoru nema sancu zaplatit a je splatene malo takze aj ked preda nic jej nezostane.