Ako vyriešiť problém s bezdomovcami?
Nepripravuje sa nejaký zákon na nich? Keď strpcuju život obyvateľom ci už pri nákupných centrách alebo pod barakmi? Každý deň alkohol čuča a podobne? Policajt povedal ze pokutu je im zbytocne dávať keď nemá z čoho zaplatiť. Ako sa ma vyriešiť tento problém?
@oblecenie99 Vysoká pravdepodobnosť, aby to pasovalo aj tým našim hlavám pomazanym?
@gribka1 Ja sa ešte čudujem, že sa týmto neinšpirovali u nás. Efekt by bol detto nulový ale ako krásne by znel.
Vadí to aj mne. My sme v KE, v širšom centre, tak toho navidím dosť. Vadia mi osťate chodníky a lavičky, vadia mi porozhadzované matrace a oblečenie pod kríkmi, vadí mi obťažovanie na parkovisku. Kempujuce rómske rodiny priamo na detskom ihrisku s malými batoľatami, aj viac dní po sebe, valajuci sa dospelí ľudia, osraté okolie bytovky, porozhadzované odpadky okolo košov, vďaka tomu potkany všade, vivat Košice. Keď políciu zavolám, krcia plecami.
Nuž ale... Ja ma čo robiť, aby sme to pomaly dali. Vysoké hypo, vysoké úroky. Celý život v práci, na rodinný život zostava minimum. V noci sa budím spotená, lebo hlava furt pracuje a nie a nie si oddýchnuť, či vypnúť. Zvýšené dane, poplatky za odpad máme najvyššie, šak keď už bývame na takom peknom fensi mieste, nie? Poistky, benzín, poplatky do škôlky, choroby, no je toho dosť..
A tak si poviem: ja to kašlem. Je tu štát, sú tu úradníci, tak to riešte. Efektívne riešte.
Alebo si počkáme, kedy tento problem vyriešia ľudia..svojpomocne?
Zatiaľ sa zabezpečujú, aby nikto nič neriešil svojpomocne. Keby sa dalo, už by sme popratali, ale väčšina má klapky na očiach.
@stanulienkat mali by niečo vymyslieť politici ved slusny človek si nema za chvíľu ani kde sadnúť na lavičku.
@kp7333 treba tlačiť na políciu ci mestsku aby to dala do poriadku.
@chobotnica777 ale ako si to reálne predstavuješ?
@bosorkabb neviem spýtajte sa ich.
@chobotnica777 koho ich? Reálne riešenie nie je.
@bosorkabb vždy sa dá nájsť riešenie len to by sa muselo aj riesit teda začať.
@chobotnica777 nechápeš že toto nevie vyriešiť žiaden štát /mesto vo svete?
Bezdomovci sú všade a reálne riešenie ktoré funguje neexistuje. Nemôžeš niekoho donútiť žiť v byte /doma, nemôžeš ľudí prinútiť nepiť ak sami nechcú. Nemôžeš ich zavrieť do basy okrem toho že nie je za čo tak nie je tam miesto a štát to stojí obrovské peniaze. A takto by som mohla pokračovať.
Chceš niečo čo je možné tak max v rozprávke nie v reálnom živote.
Mali by sbskari dat zakaz do tesca takým ľuďom ktorí kradnú.
@chobotnica777 alebo lidl to je jedno kamery majú a podla fotiek zakaz

Prispejem v súvislosti s tým maďarským zákonom. Maďari, prosím pekne, zákonom zakázali bezdomovectvo. Aby som bola úplne presná: majú to ešte aj v tzv. základnom zákone, čiže v ustave. Pokiaľ to porušíš, zaplatíš pokutu. V praxi to vyzeralo tak, že po nociach naháňali bezdomovcov a vyháňali ich z miesta A na miesto B. Vymáhateľnosť tohto zákona je prakticky nulová. Ale tak, "dačo" urobili, a to sa voličom toho, koho netreba menovať, vyhovuje. Ako inak, pekne krásne ústavným zákonom, keď už majú tú väčšinu.