Ako zabezpečiť dedičstvo domu pred svadbou?
Dievčatá s partnerom sme nadobudli dom pred svadbou. Keďže muž bral hypotéku dom je písaný aj na neho. Teraz máme svadbu a on by chcel aby dom bol písaný na mňa lenže banka má nechce akceptovať lebo nespĺňa ich podmienky. Ako sa to dá ošetriť keby sa mužovi nedajbože niečo stalo? Našťastie svokrovci ho tiež tlačia do toho aby to poistil v prípade,že sa mu niečo stane, lebo viem že keby aj dedia jeho rodičia a brat a ja by som nemala nič. Alebo ako to ošetriť aby v prípade jeho úmrtia dom bol môj a nie nášho dieťaťa.
Prosím bez urážok a osočovania,že som blba
anonym, tak asi najlepsie sa to osetri kebyze napise Zavet nie? kde sa vyslovene bude pisat, ze po smrti je dom tvoj.
@h2
- pokial sa dedi v duhej dedicskej skupine, dedi manzel, rodicia porucitela a spoluzijuce osoby. v tejto skupine dedicov neplati reprezentacne pravo, co znamena, ze nededia potomkovia zomrelych. Takze ziadny brat nededi po otcovi. Ak rodicia neziju, dedi sam manzel / manzelka a bodka. Surodenci dedia az v tretej skupine, ak by tu nebol manzel a ani jeden z rodicov.
Ešte sa to dá urobiť tak, že ti manžel polovicu daruje. Nemusíš byť dlznickou na hypotéke, ale môžeš byť vlastnickou polovice domu.
V takom prípade musíš navštíviť advokáta aby vám napísal správne darovaciu/kúpnu zmluvu. Keďže na dome je ťarcha.
S hypotékou to nemá nič
V prípade smrti manžela, bude sa dediť iba jeho polovica domu.
Cize ty so svojou polovicou budeš stále so strechou nad hlavou. Zdedis vlastne celý zostatok hypotéky.
Nech napise zavet, kde ty budes vyhradnou dedickou a ostatnych aj s ich potomkami vydedi..hotovo
Mne toto príde také zvláštne celé. A prečo nemôžu dediť deti?
Napis na fb Skryté výhody a nevýhody
Pani je veľmi ochotná poradí a vybaví úplne zadarmo 🙂

@h2 dakujem