Ako žiadať o väčší byt?
Ahojte mám od mesta byt ale keďže je to garsónka chcem požiadať o väčší byt. Problém je však že mesto dá 2 izbový iba človeku čo ma zdravotne problémy. Ja mám zdravotne problémy tie že chodim do prace a z prace a mala by som chodiť von ale som po prekonaní covidu a mám stále zápaly priedušiek atd. A staci aby na mna niekto kachol alebo zakaslal a hneď mám strašný kašeľ a nádchu a vkuse mám atb. A keď sa konečne z toho dostanem zas niekto na mna zakasle a zas to iste. Takto keby mám väčší byt si mozem posedieť na čerstvom vzduchu mám kde skladovať lieky….. máte niekto skúsenosti ako to formulovať aby mi ho pridelili?
Su rodiny s detmi co nemaju kde byvat a budu davat mestsky 1alebo2i byt cloveku co nema kde skladovat lieky 🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️Ako nema to ani hlavu ani patu. A o tej starostlivosti o byt - len tolko - je vidno, ze si v zivote nezila v domacnosti s detmi a viacerymi ludmi🤯🤯🤯
a čo že si platíš načaš? To je nejaký nadštandard? To je tvoja povinnosť platiť na čas. To je každé slovo zbytočné. Niektorí ľudia sa budú furt lutovať bez toho, aby niečo spravili sami pre seba
@ivkazba Neviem ake vsetky diagnozy tam boli, ale pamatam tu dlhociznu debatu / najprv nadavanie na policajtov, potom zacala postupne "objasnovat" situaciu ze kam vlastne sla a preco a ako sa to inak neda atd. A na kazdy bod kde ju "nachytali" vymyslela daco dalsie preco sa tak neda, preco to tak nie je a proste je chuda ktoremu kazdy krivdi.
Ci je to tato ista - ktovie, ale problemov je tam v kazdom pripade viac.
Veď aj keď ma nejaké super špeciálne potraviny tak hádam ich používa, zje, pripraví z nich stravu.. Tak načo potom ich skladovat v takom množstve?Ci donesie z obchodu a uloží zavrete v izbe a bude na pozerať? A donesie ďalšie?
A lieky? Veď aj špeciálne lieky nikto nevydá a nepredpise celú škatuľu, ale priebežne sa vydávajú.A tiež sa "užívajú"
Co sú to za lieky a potraviny? Co musia sa, naraz vziať celé debny?
A prečo sa nedá v garzonke mat čerstvý vzduch? Veď otvorím okno.. A v zime v mraze hádam aj keby bolo obrovský balkón, tak čo si sadnes tam na stoličku a budeš sedieť?
Alebo tomu nechápem, alebo autorka ma evidentne iný problém..
Nemáš si kde posedieť v byte a skladovať lieky hej ? 😀😀😀 no mňa urve.. jednu izbu na lieky potrebuješ? Ved si sama bez deti , tak bud spokojná vôbec s tým, že máš garsónku od mesta a nechaj väčšie byty rodinám, ktoré potrebujú izbu na viac pre deti a ne na lieky 😀😀 a toto co tu píšeš je akurát oslabená imunita a nie zdravotné postihnutie.. kúp si v lekárni Ccko, Dcko, Zinok a nemusíš mať ani izbu na lieky. Vojde sa ti to do šuplíku :D
a to mas kolko tych liekov, ze ich nedokazes skladovat? ja mam pre 3 osoby, jednu krabicu plastovu. Sama si jedna skrinka a chladnicka, ti enstaci na potraviny. 2i byty potrebuju ludia s rodinou urcite viac ako ty. KEd tak este su 1i byty. A este vzdy mozes ist do podnajmu alebo si byt kupit ako 99% obyvatelov SR. Inak sa budes musiet nejak zariadit, prisposobit nabytok a pod. Ak potrebujem viac, urobim jednu vysoku skrinu v chodbe a naukaldam si pekne vsetko tam, ved tam sa zmesti halda veci :D
Plus tieto opisovane problemy, urcite nie su zavazny zdravotny problem. Ak mas ZTP kvoli nejakemu vaznemu dovodu, tak ten si napis do ziadosti. Nic horsie, ako ze ti zamietnu ziadost sa stat nemoze.
@simca06022011 určite má ZTP. Toto nemôže žiaden psychicky zdravý človek myslieť vážne
Onoeste dalsie vychodisko je prenajat si pivnicu od susedov a tam skladovat veci co sa ti nezmestia do bytu
Ja som asi blbá, ale nerozumiem tej vete kde pises, ze keby si mala vacsi byt, tak si mozes posedieť na čerstvom vzduchu.
Mimochodom, pripajam sa k väčšine, ze toto ozaj nie je dovod, aby si dostala vacsi byt. Bud rada a dakuj kazdy den za to, ze ti bola pridelená ta garzonka, lebo my ostatni smrteľníci, sme sa museli na tu garzonku zadlžiť na cely zivot.
@mistymay33 mozno aj balkon by mala 🙂
Ja nerozumiem preco mate silu moci riesit vo kde ake lieky uzivam. Je to moja sukromna vec a kazdy si robime predzasoby pretoze pocas lockdownu bol vypadok. Dodavatelia neboli schopny nam dodat co sme potrebovali a tak to potom aj dopadlo. Ludia ktory s touto diagnozou neziju nemaju sajnu co to obnasa ale mudry su jak radia lebo si myslia, ze to je uplna banalita. Kedze lieky+ potravyny asi stoja par centov, ze? Nie stoji to mesacne viac ako najom v tomto byte a plus si musim kupovat potraviny ktore teraz isli hore a robit si zasoby. Mam zapratane vsetky skryne a jednoducho dalsie veci nemozem kupit pretoze jednoducho nemam uz miesto.
Nechapem preco by komfortnejsie mali zit len rodiny s detmi. Co je na tom ze tiez by som mala radsej viac miesta a nepremyslala kde co dam
Navyse jeden pan tu ma cely 3 izbovy byt len pre seba a ked som sa pytala preco povedali ma zdravotne problemy. A ake? Ved navonok nevyzera ze by mu nieco bolo. Ani na mne to neni vidiet. Nuz bol prvy zaziadal si tak ho dostal
A načo si robíš zásoby s potravinami? Určite máš doma aspoň 12kil múky, však?
Ak máš len také základné zásoby,tak na to ti pre jedného človeka netreba veľa miesta.
Stále ideš iba svoje a nič ti nehovorí vďačnosť a pokora.
Mala by si byť vďačná,že máš od mesta aspoň garsónku,iní ľudia také šťastie nemali. A ešte na toho pána,pýtaš sa,že aké má zdravotné problémy, keď na ňom nič nevidno a zároveň hneď píšeš,že ani tebe nevidno. Čo keď ma horšie ako ty,len to na ňom nie je vidieť?
A ak sa ti nepáči,tak si zober hypotéku a ten dvojizbový byt si kúp.
kúp si vlastné bývanie presne podľa tvojich predstáv a prestan tu švastať blbosti.
Potraviny aj lieky majú určitú dobu spotreby. Teda zbytočne si narobíš obrovské zásoby ako škrečok(v potenciálne veľkom byte) , keď reálne ich nebudeš môcť spotrebovať a aj tak sa len znehodnotia.i budeš, jest mesačný chlieb, alebo piecť z múky dva roky po záruke?
A skutočne neviem si predstaviť ako by nejaký lekár napísal len tak"do zásoby "dakomu 10 x viac liekov, len aby mal a nebol náhodou výpadok.
A uz aj ten slovnik a mame vymalovane... Do večera tu ešte bude horuco a potom sa téma zmaže.
Najprv sa lieky a jedlo museli skladovať u rodičov a riešila sa formulacia odvolania ci staznosti na policajtov. Teraz sa riesi formulacia ziadosti o väčší byt, aby v nom bol cerstvejsi vzduch a viac miesta na krabice s instantnou stravou.
Tak ty si zhanaj atómový bunker na tvoje zásoby a nie väčší byt lebo sa chovaš jakeby koniec sveta mal byt 😀 inak reálne spotrebnej toľko liekov ?? Vieš o tom, že závislosť na liekoch je závislosť taka istá ako každá iná? Napr na drogách, alkohole atď.. ty potrebuješ izbu asi na psychiatrii a nie mestský byt väčší. A ze prečo by len rodiny s deťmi mala mat väčší byt ? Nie tie sa budú tiskat v garsónke, aby ty si mala kde dat zásoby liekov a múky co skupujes ako nenormálna.. dúfam, že v tých liekoch máš aj nejaký lexik, skus si ho dat a možno nebudeš riešiť také "problémy "
Skús si prenajať nejakú pivnicu a tam si urob zásoby. Väčší byť kvôli liekom naozaj nedostaneš. Na mestské byty sú poradovníky do aleluja, na tie väčšie dupľom, lebo tam chcú žiť rodiny, ktoré sa do garsónky nezmestia ani bez tých liekov
Kup si vlastny byt a nemusis sa nikoho prosit. Mne sa paci ako socialne byty pridelia ludom, ktori maju hlboko do vrecka a pred domami su zaparkovane audiny, Bmw. To uz nikdo neskuma? Dostat byt zadarmo, ziadny uver, zamestnat sa na cierno, neodvadzat dane, uzivat si na ukor inych.
Nechapem preco sa k tomu vyjadrujuete niektory ked ani neviete o co sa jedna. Ale vsak co chcem Slovac sa vyfarby este cloveku aj zavidi nos medzi ocami. Ja by som len bola zvedava kolky z Vas mozno maju takeho cloveka za suseda a ani o tom nevedia. Kebyze vy mate chore dieta tiez urobite vsetko pre to aby ste mu vsetko zabezpecili. Tak preco clovek ktory sa narodil postihnuty a nemoze za to si nemoze trocha zlepsit zivotnu situaciu slebo na to maju narok len ludia zdravy? Ja som sa na tento svet nepytala
Nerozumieš, že oslabená imunita nie je žiadne postihnutie ?? Ani zápal priedušiek
Reálne aký máš vlastne postih? Co presne ti je? Lebo vždy tu len píšeš, ako si postihnutá a chorá a neviem co, ako ostatní sú asi zdraví a nič im nie je (lebo to nevidno - také metabolické choroby nevidno a sú mnohé dosť problematické), potom píšeš, že musíš jest špeciálne jedlo a brat tóny liekov, ale ani pol slova že čo vlastne konkrétne ti je?
Lebo to, že rýchlo ochories a kašleš... To nie je žiadne postihnutie.
Veď je o teba postarané.. Máš kde bývať, nie si pod mostom. Ale to, že z nejakého hluoeho dôvodu (nezmestis sa so zásobami jedla a liekov asi na 10 rokov, alebo co) chceš veľký byt, to je už prehnane. Keby ze si na vozíku, a chceš bezbariérové, ôk, chápem. Ale takýto pseudodôvod, ako máš ty, je totálna hlúposť, to ozaj ti nedochádza?
Ako riešenie mi napadá ďalšia skrinka na stenu na lieky hoci aj z bazošu.. tam sa dajú ináč nájsť aj ponuky na nájom väčších bytov. Je mi naozaj ľúto, ale práve tá možnosť bývať výhodne - v obecnom/mestskom byte je akási forma úľavy a pomoci pre ľudí, ktorí z nejakých dôvodov si nemôžu dovoliť vlastné bývanie a ani komerčný nájom. Pri dnešných cenách za nájom obyčajnej garzónky môžeš byť rada, že máš takú možnosť, akú máš.

Autorka je ta pani co mala cele skatule liekov ulozene u rodicov lebo ich nema kde skladovat a pocas prvej vlny lockdownu ju zastavili policajti a "donutili" odparkovat na ceste auto s ist peso naspat domov bez liekov? Udajne...
A ona ma lieky u rodicov lebo do garsonky sa jej nezmestia, aj potraviny specialne, fotila celr skatule ze kde to ma ona naskladat ked nema vacsi byt.