Ako získať maximálnu podporu po rodičovskej dovolenke?
Ahojte citala som tu viacere diskusie o tom ako dosiahnut maximalnu podporu po skonceni rodicaku , ale vsade sa pise len to ze sa to da len tak ze sa treba na den vratit do povodneho zamestnania a zobrat si den dovolenky a na dalsi den dat vypoved. Lenze ja som v 2 mesiaci tehotenstva isla na PN a o 3 mesiace neskor mi dali vypoved pretoze mi koncila doba urcita, ja som ale marodila dalej az do zaciatku materskej. Ako v tomto pripade teda dosiahnut tu max podporu ked do stareho zamestnania sa uz nevratim kedze tam uz niesom zamestnana? Neda sa stym nejak vybabrat ze by ma napr. znami co ma firmu na jeden den zamestnal a potom dal o den vypoved ? Prosim len normalne rady alebo skusenosti ako to vlastne je dakujem
@zojanka za poslednych 730 dni 270 dni musi byt to poistenie co plati zamestnavatel
V predchádzajúcich 4 rokoch pred zaevidovaním sa do evidencie uchádzačov musíš mať poistenie v nezamestnanosti min 730 dní (2 roky). Ty píšeš že 2 roky ti pracovný pomer netrval, že ti chýbajú 2 týždne.
Splnas 730 dni poistenia? Pleties hrušky s jablkami. 270 dni si vyhod z hlavy - to platí pre materskú, nie pre podporu, tam potrebuješ 730 dni
@luliu ,, Nárok na podporu v nezamestnanosti má každý, kto za posledné štyri roky aspoň dva roky platil poistenie v nezamestnanosti a počas tohto obdobia nepoberal podporu.” Odnatok z clanku
Ty si to mýliš s materskou. Pri podpore sú iné podmienky. Za posledné 4 roky musíš mať "odrobené" 2 roky.
Vieš čo sú 2 roky? Isto nie 270 dni, ale 730. Robila si 2 roky?
Na narok na podporu musis mat 730 dni za posledne 4r rataju sa aj dni na pn pokial trval pp. Porataj si to, ak Ti to vychadza chod na urad prace pred koncom Februara. Manzel moze ist na md pocas kt pracovat nemoze, prip na neho dajte rodicak bude mat nizsi. Ak pojde na md tam treba ratat s tym ,ze sa to oznamuje min mesiac vopred v praci. Cize nie zo dna na den.
Toto plati pre scenar, ze je zamestnanec, kt. narok na materske vychadza. Ak je napr szco to uz neviem poradit a nechcem Ti zle povedat.
Tak ty si písala že ti chýbali nejaké 2 týzdne do 2 rokov.
Veď poziadaj o podporu a uvidíš či máš nárok. Sama si písala, že si nebola zamestnaná 2 roky, že ti nejaké týždne chýbali, takže nárok nemáš ak chybaju
@luliu ozaj sakra sekla som sa 🙈😀 ale ved za 4 roky mam dva odpracovane
A po podpore sa hodíš na čo? Prečo nejdeš pracovať?

@luliu preco nie ved este nepresli ani 2 roky