icon

Ako získať peniaze od štátu po ukončení školy?

tanavolav
8. nov 2024

Chcem poprosiť o rady skús. žien. Som po ukonč. vys. školy, aj som pracovala, avšak dala som súčas. výpoveď. Potrebovala som chvilu cas na hlad. stabilnej prace, a preto som požiadala o nárok na podporu. Chýbali mi 3 mesiace k 2odrobenym rokom. Zistila som,ze po skončení skoly za studium nemam ziadny nárok nanič.Na podporu som sa odvolala, aj som dolozila dalsie kopie prac, kt.nezaratali, ale viem z okolia, ze staci, ze chyba deň a zamietnu to. Na odvolanie som nedostala spat. vazbu a je pochop. ze to takto v našom štáte funguje a nie som jedina co to riesi ale som zúfalá, nezamestnana bez peniazkov, preto som chcela poradit, ci je ina moznost nároku na nejake peniaze okrem dávky v hmot. núdzi.? Ďakujem.

Strana
z2
fidorka7
8. nov 2024

@tanavolav tak ale ak bol dôvodom tvojej výpovede tvoj zdravotný stav, prečo si nešla na PN?

earlgrey
8. nov 2024

@tanavolav Kedy si písala odvolanie? Určite spätnú väzbu dostaneš, len treba vyčkať...sestra čakala na odpoveď z BA skoro 2 mesiace...tuším na to majú zo zákona 60 dní...neviem presne, ale odpoveď ti príde...

Strana
z2