icon

Ako získať potvrdenia o hľadaní práce?

thunderdome
9. jan 2025

Keď idete na úrad práce, tak oni vyžadujú každý mesiac také potvrdenie o hladaní si zamestnania. Je to také ich tlačivo a to musí zamestnávatel vyplniť a dať pečiatku. Ale skúsenosť je taká, že úrad práce to vyžaduje, ale zamestnávatelov k tomu žiadny zákon nenúti aby mi to dali, a tie ženy na mzdovom ani neboli poučené že také niečo existuje. Keď som šiel na nábor do automobilky, a na pohovore som ich požiadal o to potvrdenie, tak sa aj čudovali že čo to je, a jedna druhej hovorí: “magdiiii pán chce nejaké potvrdenie pre úrad práce či čo, ty vieš čo s tým?” a také totál nechápavé gesto že čo som im to dal. Že ja som im to musel vysvetliť, že o čo ide, a čo tam treba uviesť. Ďalšie skúsenosti boli že som prišiel k tým velmým halám, v priemyselnom parku či logistickom parku, a hneď na vrátnici ma poslali het, že ma na personálne ani nepustia, že si mám dať žiadosť cez internet atď. Vy kam chodíte pre tie potvrdenia? Aký typ firiem? Alebo ako sa vlastne dostať na tie personálne oddelenia aby mi to potvrdili keď ma ani nevpustia cez vrátnicu?

Strana
z2
simca06022011
10. jan 2025

@thunderdome neviem co je na tom zvlastne, peciatky na UPcko sa davali aj pred 20rokmi a rovnko sa davaju teraz. Normalne im strc papierik, ze tuto potrebujem peciatku podpis, ze som bol na pohovore, dakujem pekne. Dovidenia. Nic zvlastne. A s kludom anglicana bud rad, ak ti tam nevyplnia datumy albeo cokolvek, budes mat do zasoby :D Stretla som sa s tym, ze niektori zamestnanci su az nasponovani, ak treba nieco potvrdit a nevedia ako na to, ale je to uplne bezne :D Ako keby citat nevedeli, alebo nebodaj tym vyplnenim a podpisom dokladu prepisuju pol majetku na niekoho.. nevadi naucia sa/zvyknu si.

A tvoje nazory su zvlastne co sa tyka zamestnavatelov.. ale tak kazdy sme nejaky 🙂 K tomu sa nejdem vyjadrovat:D vela stastia.

janulik2008
10. jan 2025

@thunderdome "Čo by sa stalo keby sa aspoň spýtali prečo chcete odísť? Alebo aspoň trocha skúsiť toho zamestnanca presvedčiť aby ostal, a dať mu nejakú šancu? Ale nie. Oni hneď vyhodiť. Iné nevedia." K tomuto ... robim vo vyrobe a ked odchadzala kolegyna tak ju presviedcali ze preco chcr odist ze nech ostane 🤣 bola to moja kamoska, velmi sme si rozumeli tak povedali jej ze aj ja som "hotova" z toho ze ide prec🤣 a ze kedykolvek ked sa bude chciet vratit nech len zavola 😉 takze nie vsade je to tak. 😀

"prečo neupustia z nárokov a neuberú z tempa" pozri, ja robim vo firme 9 rokov (kedy to tak zbehlo? 🫣😀) a ked som nastupila tiez sme robili menej ako trz, ked su zakazky robime aj 12tky aj soboty ... u nas tiez su pomalsi ludia, a my to hovorime stale ze KAZDY zacinal ale bohuzial NIKTO nebude na NIKOHO tahat. Ja som tiez s kolegom zaucovala jedneho co bol mudry ako radio lebo nech sa nikto nehneva ale aby nam rozkazoval niekto kto je tam tyzden ze co mame robit my alebo lider ... 😆😆😆
Naberu 30 ludi z toho par ich to vzda hned, dalsi idu na PN a dalsim nepredlzia zmluvu.

janai1
10. jan 2025

@thunderdome zas len výhovorky ako za to môže niekto iný ...

martina87
Autor odpoveď zmazal
gabriela2023
10. jan 2025

@thunderdome povedz im pravdu že máš pomalšie pracovne tempo. Sami ta určite odmietnu. Len aby ti dali pečiatku .Ja osobne som sice nieco taketo nehovorila stačilo uplne že som povedala že mám ztp- s preukaz a neuspech pohovoru bol isty. Presne ako si napisal.Aj na tych poziciach za minimalne mzdy sú neskutočné naroky na zamestnanca. Uvediem príklad ;Aj co som pracovala cez projekt z uradu práce kde som pracovala 4 hodine denne za 200 eur . Tak mali neskutočne naroky pritom zamestnali znevyhodneného uchadzača .Pritom som chodila na čas, nemarodila som , chodila som s usmevom a snazila sa.A ostala som zadarmo aj dlhsie v praci.To bola moja sprostost uznavam. Len mi slubovali že ma zamestnaju oni za minimalmu mzdu. Nakoniec zohnali niekoho vykonejšieho. Tie projekty nie su sice terno ale mal by si aspon chvilu klud a rezim.( mozno ma niekdo lepšiu skusenost) Proste ludia su len čísla a nič ich nezaujima len vykon .Keby sa trošičku prisposobili pracovné podmienky takym ako sme my . Tak by sme si tu pracu važili a neodchádzali. Strasne ma hneva veta : kazdy kto chce pracovať ten pracuje.Lebo tam je vela ale...

janulik2008
10. jan 2025

@janai1 ako vies? 😀

janai1
10. jan 2025

@janulik2008 co ako viem?

janulik2008
10. jan 2025

@janai1 že len výhovorky 😀 registrujem ho tu už dlhšie len teda žeby až tak 😀

janai1
10. jan 2025

@janulik2008 ved v každej témy len píše o tom ako sú všetci zlí - kolegovia ho nechápu, zamestnávatelia o neho nebojujú ale ho vyhodia, na úradoch ho posielajú sa zamestnať, v Tesco mobile sú retardi lebo všeobecný oznam na stránke sa nezhoduje akurát s jeho nastavením...
Týchto tém kde lamentuje nad tým istým tu má viac..

thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
janulik2008
Autor odpoveď zmazal
janulik2008
10. jan 2025

@thunderdome tu nikto nepise a nepraje ti aby si skoncil ako bezdomovec.
Ved ti tu kazdy slusne pise co a ako nikto ta neuraza. Myslim ze dost robi aj nastavenie ze neda sa a neda sa.
Sestra bola na urade a tiez posielala mailom cez profesiu poslala a prislo jej spatne mail ze eviduju ze poslala zivotopis a to poslala tej co ju mala na starosti

thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
ivan237
17. sep 2025
@janickacrazy

@thunderdome nájdeš si inzerát na profesii, pošleš tam svoj životopis, obratom ti príde potvrdenie z tej stránky, to si vytlačiš na tlačiarni a donesieš na úrad práce, je to jednoduchšie

@janickacrazy ďakujem dobrý nápad

daisypetal
15. okt 2025

Dobrý deň. Na pracovnú ponuku treba reagovať poslaním iba životopisy, alebo aj motivačný list, certifikáty atd.? Ďakujem

simca06022011
15. okt 2025
@daisypetal

Dobrý deň. Na pracovnú ponuku treba reagovať poslaním iba životopisy, alebo aj motivačný list, certifikáty atd.? Ďakujem

@daisypetal podla toho co vyzaduju v inzerate, ak chcu CV tak cv, ak chcu aj motivacny list, tak tiez ak nepisu, poslem CV a vybavene.. urcite certifikaty a kadeco ine by som neposielala, uvedene ich treba mat v zivotopise a ak budu mat zaujem tak predsa ukazem im/poslem atd ak budeme nieco riesit

daisypetal
15. okt 2025
@simca06022011

@daisypetal podla toho co vyzaduju v inzerate, ak chcu CV tak cv, ak chcu aj motivacny list, tak tiez ak nepisu, poslem CV a vybavene.. urcite certifikaty a kadeco ine by som neposielala, uvedene ich treba mat v zivotopise a ak budu mat zaujem tak predsa ukazem im/poslem atd ak budeme nieco riesit

@simca06022011 ďakujem

Strana
z2