icon

Ako získať trvalý pobyt na 5 rokov pre manžela?

anonymous43
5. jan 2025

Ahojte, mám manžela z Ruska, momentálne je na SK na základe prechodného pobytu na zamestnanie a chcem mu vybaviť prvý trvalý pobyt na 5 rokov. Problémom je, že si už mesiac a pol nedokážeme zarezervovať termín na CP - denne minimálne 2x sledujeme, či náhodou nepribudli nové termíny, ale zatiaľ nič. Skúšame aj o polnoci, hlavne v piatky a cez víkendy, ale takisto nič.

Vedel by mi niekto z vás orientačne povedať, kedy / v akých intervaloch (podľa vašich skúseností) zverejňujú nové termíny na trvalý pobyt na 5r v súčasnosti?

Vopred ďakujem za pomoc.

janinah
5. jan 2025

V TV bolo,že sa tie termíny predávajú! Proste sa s nimi kšeftuje a snaha o nápravu u kompetentných dopoky žiadna! Ľudia tam plakali,že nevedia si dôležité veci vybaviť...
Študenti z Ukrajiny že o 3 v noci chytili termín...
Neviem pomôcť,ale držím prsty.

nynia
5. jan 2025

O terminoch neviem ale kamoska z UA mala problem s vybavenim na schvalenie cakala vyse 3 mesiacov, poradila som jej nech napise email a do par dni bolo vsetko vybavene, zabudli na jej ziadost. Maju v tom zmatok takze skus aj ty napisat email, kde strucne vysvetlis problem, ze to surne potrebujete kvoli zamestnaniu a mozno tak vam daju nejaky termin alebo nejak poradia. 🤷🏻‍♀️