icon

Ako získať územno-plánovaciu informáciu v Bardejove?

22. feb 2024

Dobrý večer, neviete koho konkrétne by som mala kontaktovať, ak by som chcela získať vyjadrenie -uzemno planovaciu informáciu, či sa na danom pozemku môže stavať dom v budúcnosti. Som momentálne dlhodobo v zahraničí a chcem kúpiť pozemok v jednej dedine pri Bardejove. Viem, že tam ešte nie je úplne vysporiadana cesta, tak neviem, či by som dostala povolenie na stavbu domu. A nechcem kúpiť pozemok, z ktorého nebudem mať nič. Na obec sa nemôžem dovolať. Neviete koho konkrétne kontaktovať v Bardejove, aby som získala vyjadrenie UPI? Ďakujem

chrobak7
•
22. feb 2024

To treba písomne. Napísať žiadosť o vyjadrenie k investičnej činnosti, popíšeš, čo chceš - napr. stavať rodinný dom, jednopodlažný na parcele .... A priložíš kópiu pozemku z katastrálnej mapy, kde vyznačíš, kde by si chcela umiestniť dom.

Oni sa k tomu vyjadria, či je možná výstavba alebo nie. Telefonicky ti to nikto záväzne nepovie.

koniarova
•
22. feb 2024

Toto vyjadrenie ti dá obec. Často býva UPI aj na stránke obce. Nevieš sa dovolať na Obecný úrad? To sa mi nezdá. Ani na email neodpíšu?

tttbb
•
23. feb 2024

Poradim ti, ak sa co len trochu da, radsej kup hotovy dom. S pozemkami je viac starosti ako s hocicim inym. Na Slovensku tieto veci trvaju roky, niekedy aj desatroci kym sa nieco pohne a takmer vzdy ta caka vela neprijemnych prekvapeni. Teda neviem aky je Tvoj zamer, ale takto sa veci maju.