icon

Ako zmeniť priezvisko dieťaťa po svadbe?

nikyniky998
7. okt 2024

Ahojte, chcem sa opýtať ako to funguje s priezviskom dieťaťa.
O mesiac rodim, zosobášení niesme, z tohto dôvodu som povedala partnerovi, že malemu dáme priezvisko po mne a keď si ma raz vezme, tak mu zmeníme na jeho.
Viem, že teraz zbehneme na matriku, urobíme to prehlasenie o určení otcovstva. No ale keby si ma fakt raz vzal ako zmeníme priezvisko malemu ? Len so sobasnym listom ? A automaticky vystavia nový rodný list, alebo ako to je? Lebo partner mi tvrdí, že sa mu to priezvisko zmeniť potom nebude dať- čo je podľa mna sprostost 😄
Prosim nechoďte tu na mna, že dieťa sa ma volat po otcovi (to už mi rozpráva moja potencionalna svokra:D) odmietam sa volat inak, ako moje vytúžené dieťa a keď si ma nevzal po 6 rokoch vzťahu iba boh vie, či to ma niekedy v pláne 😂😂

Strana
z2
baronkaa
2. jan 2025

Dobrý deň chcela by som sa vás spýtať ohľadom dieťaťa a priezviska .. s priateľom nesme vídati ale chcela by som aby malo moje dieťa jeho priezvisko hneď po narodení neviem ako to hodí teraz budem mat prvé dieťa... či si mám do pôrodnice zobrať nejakí papier aby malo aj otcovstvo aj priezvisko hneď ako sa narodí? Ďakujem za odpovedať

maranco
2. jan 2025

@baronkaa vyplníte Zápisnica o určení otcovstva súhlasným vyhlásením rodičov k nenarodenému dieťaťu https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/...

anonym_f43a1d
20. okt 2025

@nikyniky998 ako ste dopadli? Po kom ma dieta priezvisko?

nikyniky998
autor
1. nov 2025
@anonym_f43a1d

@nikyniky998 ako ste dopadli? Po kom ma dieta priezvisko?

@anonym_f43a1d po mne 😊

Strana
z2