icon

Zmena priezviska

nikadiablik
13. jún 2022

Ahojte chcem sa opýtať ak sme boli s priateľom podpísať na matrike prehlásenie o otcovstve s tým že priezvisko bude po ňom ale medzy tým sme sa rozišli musí byť už len po ňom alebo môže byť po mne bez toho aby to podpísal?

zmrzlinka2021
•
13. jún 2022

@nikadiablik Musi suhlasit byvaly priatel, kedze je otec a spolocne ste sa dohodli, ze dietatko bude mat priezvisko po nom.

syslik81
•
13. jún 2022

ak uz ste ziadali o rodny list tak sa to zmenit neda ak este nie skus zajst a matriku a popytaj sa

nikadiablik
autor
•
13. jún 2022

@syslik81 rodný list nie len to prehlásenie

didi2102
•
13. jún 2022

@nikadiablik čiže dieťa sa ešte nenarodilo ?

nikadiablik
autor
•
13. jún 2022

@didi2102 nie narodí sa budúci mesiac

didi2102
•
13. jún 2022

@nikadiablik no mne sa zdá že v tom prehlásení je aj riadok že priezvisko dieťaťa či ? Ak tam je , máš smolu a bez jeho vedomia sa to nedá zmeniť , musel by ti to podpísať znovu, jedine že to prehlásenie nevezmes ale on nebude tým pádom ani v rodnom liste ako otec , problém s prípadným výživným atď asi atď

simsalabim
•
13. jún 2022

@nikadiablik presne pre toto by som nikdy nepripustila, aby sa dieta volalo inak ako ja.

nikadiablik
autor
•
13. jún 2022

@didi2102 Asi tam je ale mne by nevadilo keby nebol v rodnom liste
@simsalabim veď to 🙄

didi2102
•
13. jún 2022

@nikadiablik tak ho nevezmi len potom neviem ako to výživné bysi vymáhala keby sa nedohodnete

nikadiablik
autor
•
13. jún 2022

@didi2102 to by bolo najmenej hlavne aby mala moje odcovstvo si určite vysudi

malinoismum
•
13. jún 2022

@didi2102 Bude v RL. Na matrike majú kópiu…
Nieje to take jednoduche.

didi2102
•
13. jún 2022

@nikadiablik tak to nerieš teda a nevezmi to , v pôrodnici povieš že priezvisko po tebe - vypisuje sa dotazník, keď by to vypisovali za teba že ty napr ležíš nemôžeš atď a pýtali sa na otca tak povieš že nezapisujes

malinoismum
•
13. jún 2022

@didi2102 Zistia to, na matrike majú KÓPIU !!! (Píšem to vyššie)
Autorka, Ja mám prvú dcéru bez otca, takze info mám z prvej ruky.
- nemala si ho ťahať na matriku keď si si ním nebola ista. Už sa ho nezbavis…
Jedine čo je plus, bude to výživné.

didi2102
•
13. jún 2022

@malinoismum áno to je pravda , ale je to jednoduché , proste to nevezme či by to on na súde nevytiahol atď to je druhá vec a či by mal nárok na zmenu na základe toho podpisu by sa musela v právnej poradni spytat

sense
•
13. jún 2022

@nikadiablik jaby som sa išla spýtať na matriku alebo aspoň zavolala, ci sa s tým dá niečo robit

malinoismum
•
13. jún 2022

@didi2102 ty nerozumieš , že nemocnica dá vedieť matrike a ta následne vystaví RL podľa toho,
ako sa dohodli v zápisnici , ktorú spoločne podpísali?
A nie to, čo ju napadlo po porode??? To by aj vydate mohli natrepať mena aké chcú a priezviska aké chcu.
Ženy, neraďte, keď neviete.
Zajtra volaj na matriku pripadne exovi a dohodni sa aspoň na tom priezvisku.

didi2102
•
13. jún 2022

@malinoismum a si si istá že to kontrolujú aj keď sa neuvedie otec v porodnici či náhodou ? U nás sa hodil ten papier na jednu kopu , nič elektronické nemajú 🙄 či sa im chce hľadať či náhodou tam nebude , môže operat tým že sa rozišli jej to vypadlo

malinoismum
•
13. jún 2022

@didi2102 Kontrolujú a áno, som si ista.

didi2102
•
13. jún 2022

@malinoismum tak keď si si istá tak ma smolu no

aleshka_supermama
•
13. jún 2022

@nikadiablik ja som pri prvom porode zabudla doma ten papier a ta pani z matriky v pôrodnici mi hovorí ze pokiaľ to muz nedonesie do piatku mam smolu a dieťaťu napíše moje priezvisko a potom na matrike si to môžem zmeniť aj keď som nemala ten papier nebol problém zapisanim partnera ako otca. Ja by som ten papier nechala doma a aj tak nahlasila jeho ako otca.