Aký máte názor na neustále zvyšovanie poštovného ?
Ahojte,aky mate nazor na stale vyššie a vyššie poštovne? Ako 2x za rok zdražovať poštu a podobne.Aky je vlastne ciel,čo tymto chcu pošty dosiahnuť? Aby ludia neposielali baličky či ako to mam chapať? Mne to proste pride už postavene na hlavu.Velakrat vyjde pošta viac ako suma tovaru čo je akože brutal,za dobierky bežne platim posledne dni 5€? WTF..do Čiech ani nehovorim vyšlo ma to 16€😑
@janka2273 Hej hej, preto asi vytvaraju tie nonstop bankomaty na vklad a vyber aj,aby ich to tolko nezamestnavalo 🤔 Čudujem sa ale,že toho je tak brualne moc,lebo ako pozeram vela eshopov co zasielali aj poštou už teraz riešia len zasielkovne alebo kuriera,takže vela eshopov pošte odpadlo asi aj,aj vela veci čo sa robilo poštou,napr ako operatory už posielaju iba emaily,vela listov už chodi elektornicky😬 Tak by som čakala že skôr im robota trochu odpadne a nie sa prida
@adrianebrooks no lebo pošta má monopol na zásielky takže si to môže dovoliť.
@petruldo Ja by som sa nečudovala nejaku “štrajku” alebo čomu už ani asi😂 lebo ked znova zdražia tak za balik podla mna za 2 roky budeme platit kludne aj 10€
@adrianebrooks je to už fest veľa a služby o ničom 🙄teraz cez sviatky mi stratili 2 obyčajné listové zásielky 😂👎jedna sa teraz po mesiaci objavila ,druhá je bohviekde🤔
@adrianebrooks do Čiech treba posielat cez zasielkovnu, vychádza do 4 e ... cez postu len malé zásielky do 2 kg max, a kedy zas zvyšovali ? Som sk nevšimla
@adrianebrooks Celá pošta ide do krachu, stále drahšia a služby stále menej kvalitné. mne to už ani nepríde, že to vlastní štát, ale skôr nejaká mafia. Ta poštová banka tiež čo robí, to je horor. Sek, ktorý do internet bankingu zada malé dieťa za 5 minút, tak za to chcú od dôchodcov šialené poplatky, čím zneužívajú to, že nevedia používať internet banking.
pretože si to môžu dovolit, uradnikov na 5 prdelí , managmentu tiež to treba platit všetko, odmeny si nakalaju riadne, ples poštársky honosny treba - to všetko treba platit
že je každy rok v strate, neva však z daní sa to vykryje
neviem ako to počitaju čim menej prepravia tym viac zarobia ? asi tak , lebo čo som za symbolické 1€+ poštovné predavala tak teraz ten balik oblečenia ani nemá vyznam
ked sa zobudia zasielkovne a podobne to len bude
a čo sa týka dobierok ? však ked cez eph pošlem , maju tam kod vygenerovany, všetk v pc ja nahadzujem , čo ich to tak zatažuje ?
@janka2273 Aj mne sa stalo teraz vela veci,napriklad pol roka strateny balik ktory sa vratil otvoreny,cely špinavy hnusny slečne ktora mi to odosielala naspať,a znova mi ho poslala.Ďalej v novembri napriklad prišila slečne odomna len polka zasielky,kde je druha nikto nevie.Hned nato vydali na pošte slečne balik kde bola 40€ dobierka,oni jej ho dali zadarmo🤷🏼♀️ Ešteže slečna bola fakt zlata a domahala sa toho že to chce zaplatit inak by som akože bola lahšia už o x eur..Ale je pravda,nemame inu možnosť ak chceme niečo poslať,proste si to môžu dovoliť a my možete tak maximalne pičovať okolo toho..
@zipsy Ja som volala do zasielkovne ale povedali mi,že musim byť len živnostnik,že tu možnosť na slovensko aj z čiech pozastvili,nechapem prečo
@nelca84 Bohužial pokial niesom živnostnik tak niektore zasielkove spoločnosti odmietaju balik prijat,už som to obvolavala a dalšia vec ked byvam na dedine 20km od najbližšieho mesta a mam to vozit do zasielkovne je to tiež oničom čo prevozim.Pošta bola vždy taka dostupna pre fakt že každeho človeka,predtym aj uplne normalne ludske ceny ale tie posledne dva roky je to nejake fakt cele v riti
@adrianebrooks pošta je des .... Bratovi do čiech som posielala alkohol z nápisom darček😬 haha mala som šťastie že sa fľašky nerozbili ale bol tam aj nápis krehke ale stálo ma to necelých 20€ skoro ma vystrelo. No a čo sa tohto týka tak zatiaľ sa mi nič nestratili a nič poškodené neprišlo ale tie ceny sú naozaj veľké čo by mali zlacnovat preto že majú veľa zákazníkov tak to naschvál zdražujú aby nás oskubali ..snažím sa veci pozerať z okolia mesta aby sme sa vedeli real stretnúť..
@adrianebrooks zvysuju sa energie, paliva, najmy, myslis, ze poste naklady nestupaju? Aj tak ide o najlacnejsiu variantu... a podla toho co pises, sama si si zratala, ze posta je najvyhodnejsia... a ano, prevadzkuje aj stratove dedinske posty, aby bola dostupna aj pre teba a nemusela si ist do najblizsieho vacsieho mesta za kurierom
@nelca84 Okej,že sa všetko zvyšuje,zvyšuju sa adekvatne k tomu aj platy ludi?😬 A ďalšia vec,chapem ked sukromnik zdražuje skrz to že je drahši plyn,dovoz atd,ale pošta nieje nahodou ako štatna zaležitost?
@adrianebrooks nie, posta je samostatne hospodariaca akciova spolocnost, sice so 100%ucastou statu, ale hospodari len s tym, co si sama zarobi... cize statna ucast nie je rozhodujuca... a ano, dopriala by som tym prevadzkovym pracovnikom omnoho vyssie platy, lenze to by bolo na ukor dalsieho zvysovania cien, takze to ide len velmi pomaly
@nelca84 Mne by realne ani nevadilo to že o par centov zdražie,no pamatam sa ako som pred rokom aj dačo platila 2,80€ a teraz 5,60€ čo nieje veru par centov :/ a zdražovať dva x v priebehu pol roka skoro je tiež ako trošku take,mi len proste pride že to hrotia s tym zdražovanim..
@adrianebrooks zalezi ake sluzby chces vyuzit, napr. pri balikoch mas aj lacnejsiu variantu len s dorucenim na prislusnu postu, a pri listoch to naozaj nie su vysoke sumy pri tych cenach co dnes mame vo vseobecnosti...vzdy si pozri cez cennik na webovej stranke ake moznosti mas pre tvoju zasielku, mozno zistis, ze je aj lacnejsia moznost...ak teda mozem poradit... najviac zdrazeli dobierky, lenze tam to ide aj cez banku
Cez zasielkovnu som posielala parkrat do čiech ale odkedy maju na to tento novy system tak ešte nie https://www.zasielkovna.sk/medzi-nami/
Rozculovat sa nad tym mozes, no je tot ak povediac marne. Len keby aspon zvysovali aj kvalitu svojich sluzieb, no to by sme asi vela chceli

Zražujú sa hlavne tie dobierky,podľa mňa pošta má záujem,aby ich bolo čo najmenej,lebo ich to viac zamestnáva 🤔rovnako ako banky stále zdražujú výbery,či vklady na pobočkách v snahe ich obmedziť 😉