Anulovaný sobáš - skúsenosti
Prišiel mi papier ze môj sobáš je anulovany. Ako postupovať? Môžem ísť na spoveď? Mam to tam spomenúť? Je tu niekto kto žije s iným partnerom a nie sú manželia? Chodíte na spoveď?
@danielkka podstata je v inom.
Ide o to,že keď ideš na spoved,ideš s tým,že sa chces polepšit. A ten hriech nerobiť,eliminovať príležitosť na neho.
Tým,že sexuálne žije niekto s priateľom,či s ním býva,či sú civilné zosobášení,vždy je to o Tom,že ten sex tam bol,je a aj bude. To by si musel človek po spovedi povedať a dosť,už nikdy,až po svadbe.
Ale povedzme si úprimne,idú ľudia s takýmto predsavzatím na spoveď?
Áno,aj ja poznám ľudí,kto.to nedodržiavajú,viem aj to,že farárom klamú. Že stalo sa,ale už sa "polepsia". A idú si ďalej svoje.
Nie je to ok.
Ale je to ich život,ich svedomie.
@terezka1947 ved ano, ale rovnako to je aj ked s niekyn chodi. nie je tam rozdiel
@danielkka no áno. Rozdiel v tom nie je. Je to rovnaký hriech.
No tak tu spoved nemaju platnu to uz je na ich triko..keby sme mali robit vsetko ako ostatni to by vyzeralo 🙈😭ked mas anulovany sobas pravom v pohod emozes mat samozrejme druhy vztah ale pred sobasom v kostole ak zijete v spolocnej domacnosti ti knaz rozhresenie neda, (bez ohladu ci si slobodna, s anulovanym sobasom alebo akokolvek)
Musia pri spovedi tým pádom klamať resp kňaz nemože dať rozhrešenie v tomto prípade
Áno ten papier je o tom že už si kvazi v cirkvi ako slobodná nevydatá žena..(cirkevne).
Ty kokos nehnevaj sa nemyslim to v zlom ale proste takéto fakt základné veci ako kresťan..no..ešte raz keď máš styk ako slobodná rozhrešenie dostaneš len nesmiete spolu žiť v jednej domácnosti (napodobňovať rodinu a manželský zvazok). Vtedy vlastne rozhrešenie nedostaneš..
Vieš čo by som ja spravila? Šla by som do spovedelnice a povedala by som to farárovi - o anulácii, o druhom mužovi, ktorého som si medzičasom vzala (nie v kostole) a potom by som sa ho opýtala, či sa mu môžem vyspovedať z hriechov, kedy som vlastne hrešila a kedy nie 🤭🤭🤭 a či mi dá rozhrešenie. Ak nie, tak by som sa jeho opýtala prečo, nech ti to on vysvetlí... My tu môžeme len hádať, na akého kňaza narazíš v spovedelnici. Jeden rozhreší všetko, iný nič, a kopec kňazov niečo medzi tým...
@bilberryday ja by som ani nebola prekvapena, mnohi nemaju kopec vedomosti aj z inych oblasti, nielen ohladom sviatosti zmierenia, zial, len som prekvapena z toho, ze ani knazi nemaju jednotny pristup... Ale to je uz potom vec ich svedomia 🤷♀️
Keď idem na spoveď riešim vždy samu seba a svoje hriechy. Načo tam chce ísť autorka, keď namiesto seba a toho, co jej tu zeny píšu ide riešiť všetky susedy a známe okolo. Tak ako aj po smrti pred Bohom sa budeš zodpovedať za samu seba a nikoho tam nebude zaujimat tvoja suseda s nemanželským dieťaťom. Prestaň už riešiť všetkých okolo a ukazovať prstom ako najposlednejsí alibista, ale už sa konečne zameraj na seba a prijmi, čo ti tu zeny píšu, majú pravdu. Spoveď je o tom, ze ÚPRIMNE ľutujem všetky hriechy a chcem to zmeniť. Nie, nech polka kostola a znamych vidí, ze som sa dovalila do spovedelnice a potom šup na prijímanie, však čo som horšia. Kopu ľúto chodí práve pre to na prijímanie, lebo nevyznajú často krát úmyselne všetky tažké hriechy, kňaz tiež nie je telepat, tak im dá rozhrešenie, lenže všetci tí ľudia prijímajú svätokrádežne, teda páchajú dalsi ťažký hriech.
vsechno je jen a jen o lidech.a priznejme si to,i ten farar je v prvni rade jen normalni obycejny clovek,co jí,pije a vymesuje. a na tom vse stoji,jeden farar muze byt empaticky,bere lidi jako bytosti chybujici,dokaze pochopit a rozhreseni ti da.naopak druhy farar muze byt zaprisahly mravokarce,ktery i za minisukni v kostele by zenu poslal do pekel. a ten ti rozhreseni neda,i kdyby jsi se pred nim plazila. zazila jsem oba pripady. ...od te doby me na zpoved nikdo nedostane.oc jsem ja vetsi hrisnik,rozvedena a jinak dodrzujici desatero,nez soused,ktery mlati zenu,verejne ji podvadi,ale prispiva hojne na kostel a ze zpovedi chodi vysmaty jak slunicko na hnoji....i tu cirkev delaji lidi,farari.takze masli odvahu,zajdi za fararem a promluv si s nim.a uvidis. a kdyz neuspejes ,hledej jineho farare,protoze napisu to uz potreti, vse maji bohuzel v rukou farari a jak si ktery hrich vysvetli a komu co odpusti.bohuzel
@danielkka to, ze s niekym chodis, nie je blizkou prilezitostou k hriechu. Cas chodenia spolu je potrebny na vzajomne spoznanie sa. Pod chodenim myslim spolocne rozhovory za ucelom spoznania seba navzajom, svojich priorit, zásad a predstav o zivote. Ist spolu na prechadzku, do kina, na caj, kavu, vylet, spoznat i svoje rodiny ci priatelov toho druheho pri spolocnych akciach ci stretnutiach, to vsetko Ti o partnerovi vela napovie... To vsetko je ok. No byvat spolu uz nie - asi tazko dvaja zdravi ludia, muz a zena, spolu zvladnu byvat bez toho, aby boli pokusani a vacsinou aj pokuseniu podlahli.
Ak žiješ s priateľom a chceš chodiť na sv. prijímanie, musíte sa najskôr vziať v kostole, rozhrešenie ti kňaz nemôže dať. Resp. ak to zatajíš a dáti ho, aj tak to nebude platné, dokonca budeš mať ďalší ťažký hriech. Keď ti prišlo oznámenie o anulácii, sobášu v kostole nič nestojí v ceste. Teraz už je to len na vás. Ak si to chceš dať do poriadku, šla by som za kňazom a poradila sa čo a ako. Skús kňaza vo Vašej farnosti, ak mu dôveruješ, alebo ti napíšem nejaké tipy na kontakt do súkromnej správy, ak máš záujem 🙂

@mamatroch aj ked s niekym clovek len chodi, tak zije stale v pokuseni hriechu a na spoved ist predsa moze a dostane aj rozhresenie . to, ze zdielaju spolocne wc a kupelnu, platia spolocne ucty predsa neznamena, ze po sebe viac sexualne tuzia.