Auto je predané, ale kupca chce odstúpiť od zmluvy po 3 mesiacoch
Zdravím, chcel by som sa poradiť keďže mi slečna ktorá kúpila Mercedes A,ročník 2000 chce vrátiť auto lebo sa jej pokazilo. Volal som aj s jej mechanikom ktorý mi oznámil a bol si tým 100% istý že odišla riadiaca jednotka prevodovky. Ja som s autom jazdil denno denne a žiadny problem som s tým nemal. Po troch mesiacoch zavolala že chce odstúpiť od zmluvy lebo odyšla riadiaca jednotka zo dňa na deň. Slečna vravela niečo o skrytej vaďe ale podľa mna toto skrytá vada nebola keďže auto bezproblémovo jazdilo a boh vie ako s nim mladá baba jazdila. Chcel som jej s tym aj nejako pomoct ale jej vulgárny a agresívny priateľ ma od toho odradil a vyhrážal sa mi súdom.
Ako to mam riešit?
Dakujem
@tiezjedna áno, keby chceme ísť ďalej tak sa môžeme dohadovať o polovici súčiastok v akom su stave a kto to zamlčal. Ja keď som si kupovala 17 ročne auto, tak som do toho išla s tým, že nebude stáť len tých “par eur” ale ešte sa mi to predraží. Možno nejakí menej rozumovo zdatní ľudia nad tým takto nepremýšľajú, mali pocit, že im pôjde ako drak a nebude treba investovať ani cent do toho. Brali to ako vyhodnu kupu, chceli machrovať s mercedesom. Podľa mňa si mladi nechcu priznať chybu, že kúpili staré auto bez rozmyslu a skúšajú, či by to ešte nešlo zvrátiť. Keby aj nejaký súd prebehol a oni by ho vyhrali, boli by v mínuse. Veď koľko môže stať take auto. 2000€ plus mínus? Za súd a právnika dajú minimálne toľko čo za to auto.
@lavender94 súdne trovy hradí kto prehrá. Na začiatku musia zaplatiť, ale keď vyhrajú vrátia sa im náklady.
@lavender94 zrejme áno. Videla "Mercedes" a hneď mala pocit, že je v lige nesmrteľných😂
Nám sa tiež stalo niečo podobné. Mali sme staršie auto na dvore, a jeden pán si ho kúpil za tuším nejakých 200EUR. Po pár dňoch volal, že auto nevie naštartovať a že sme ho oklamali, pričom sme mu jasne povedali že sa o auto nikto dlhúúú dobru nestaral atď. No ale sme si povedali, že polovičku sumy mu vrátime. Nechceli sme sa s nim naťahovať.Tak bol spokojný aj on aj my vlastne. 🤷 Ale každý by takú situáciu asi riešil inak... 🙂
Mna by celkom zaujimalo za kolko si ho predal, cisto zo zvedavosti 🙂

@dmacko neriešiť, ak zistia koľko by ich stál súd aj tak to nebudú riešiť. Stál by ich niekoľko násobne viac ako je hodnota toho auta. A aj keby to riešili cez súd vôbec sa do toho nezapájajte. Keď vám príde predvolanie tak sa zúčastnite inak to dovtedy neriešte.