icon

Boli by ste radi, keby sa práca v nedeľu zrušila zákonom?

7. feb 2023

Potešia hlavne odpovede ľudí, ktorých sa to priamo týka.

Strana
z5
katka700
9. feb 2023

Reagujem trochu mimo témy na samoobslužné pokladne. Tie by neboli keby sa k nim ľudia s prepáčením nehrnuli ako telce. Lakomemu nenazranemu reťazecu je aj zaplatiť minimálku predavačke alebo brigádnika veľa. Tak tam dá samobsluzne pokladne a človek vrámci ''pokroku" blokuj si sám. Blokovanie tovaru a teda plat predavačky (ktorú už netreba) je v cene výrobku stále zahrnuté a reťazec má ďalší čistý zisk. Daj ľuďom pocit akí sú moderní a sami s radosťou spravia to za čo vlastne aj tak zaplatia 😂

mirka438
9. feb 2023

@katka700 to by som nepovedala. Obsluhu k samoobsluznym bude treba vzdy. Ludia totizto nevedia ani len citat, nevedia si tam najst ovocie v okienku OVOCIE, nevedia kde vlozit peniaze, dokonca niektori nevedia ani pouzit ten rucny skener ..zato jedni nemenovani obcania tam vedia tak kradnut, ze mi minule skoro dekel odpalilo ked som to videla. Tam bude treba vzdy obsluhu. Dalsia vec je, ze stale je dost ludi, co voci samoobsluznym nemaju doveru a radsej stoja v rade k pokladnicke.

yanni
9. feb 2023

@pukina keby sa zavreli len obchody, tak este stale ma moznost ist brigadovat cez vikend aj niekde inde. Ja som pocas vysky tiez brigadovala cez vikend a to v krajine, kde zijem a kde som studovala, su v nedelu obchody zavrete.

yanni
9. feb 2023

@katka700 v obchodoch stale budu potrebni ludia. Samoobsluzna pokładna tovar nevylozi. To len priklad.

erika237
9. feb 2023

@katka700 ja som za samoobsluzne pokladne rada, vyuzivam ich ked mam maly nakup do 5 max 10 poloziek v zavislosti na druhu tovaru, ktory som nakupila. Ako uz pisali aj k tym samoobsluznym treba niekoho, kto vie poradit a opravit, ked sa nablokuje hlupost. Nemyslim, ze normalne pokladne uplne vymiznu, mozno som “blahova” ale neviem si predstavit, ze v samoobluznej by si clovek blokoval velky nakup, skladal to na ten mini priestor, potom to hadzal do kosika alebo nebodaj do tasiek…
V Kolumbii mali ludi, ktori v niektorych obchodoch balili nakup do igelitiek…

pukina
9. feb 2023

@yanni a kde? v sluzbach studenta bez kvalifikacie nezamestnaju a v drvivej vacsine fabrik sa vikendove zmeny prave rusia. ano mozu pracovat na recepcii v hoteli ale tieto miesta prave uz studentami obsadene su. to ze nieco funguje v zahranici neznamena ze to bude fungovat aj tu

mayami
9. feb 2023

Bola by som rada, aby zrušili prácu v nedeľu pre všetky nie nevyhnutné odvetvia, čiže obchody, fabriky určite. Takisto nočné zmeny, toto je pre mňa úplne nepochopiteľné a proti základnému ľudskému fungovaniu.

yanni
9. feb 2023

@pukina ale ano, v gastro napr. Bez problemu. Ja som uz ako 17rocne takmer cele letne prazdniny brigadovala v zahradnictve. Brat na VS chodil po celom Slovensku a staval cez vikendy tribuny atd. na festivaly. Ako vypomoc beru v roznych odvetviach aj bez vzdelania. A v hoteloch su napr. aj ine troboty ako recepcna. V kuchyni, chyzna. Moja sesternica ma v Tatrach penzion a napr. cez vikend ma ako chyzne dievcata na brigadu a cez tyzden je pracuju normalne zeny na plny uväzok. Kto chce, ten si brigadu najde.

yanni
9. feb 2023

@mayami To sa Veda vaste. Ani vo fabrikach. Niektore maju nepretrzitu prevadzku, lebp stroje musia ist stale. Ty si to lahko predstavujes, vsetko zavriet. Ano, supermarkety otvorene nemusia byt, ludia by si zvykli, ze maju nakupit najneskor v sobotu poobede. A keby aj neneakupili, za jeden den nezomru od hladu.

mayami
9. feb 2023

@yanni čo si ľahko predstavujem? Fabriky nie že niektoré, ale väčšinou všetky majú minimálne trojzmenku. Práca v noci by mala byť dobrovoľná a poriadne zaplatená. Človek má právo na nočný kľud od 22:00, pokiaľ si doma, zavoláš policajtov ak ti ho niekto narušuje a nemôžeš pre neho spať, ale do nočnej ísť musíš🙃. A nie, stroje nemusia ísť stále, dajú sa vypnúť 😉.

banalu
9. feb 2023

Igor, to si ty?

yanni
9. feb 2023

@mayami Tomas ani sajnu. Ani, niektore stroje musia ist nepretrzite. Trosku si zisti info. A kto koho nuti robit v trojzmennej prevadzke, popr. nocne? Ved ked nechces nemesis. Najdi si inu robotu. Ved ti nik nedrží noz pri krku aby si musela podpisem pracovnu omluvu tam, kde nechceš.

mayami
9. feb 2023

@yanni Nemusím zisťovať info, viem ako to je vo výrobe. Niektoré stroje musia, ale zďaleka nie všetky. Opýtaj sa ľudí, ktorí v noci makajú, či sú s tým ok, áno, nikto im nedrží nôž pod krkom, ale robia tak, lebo nemajú na výber. Nikde som nepísala, že robím nočné. A vôbec si nepochopila asi o čom som písala.

yanni
9. feb 2023

@mayami sorry ale ty navies o com poses. Chces zrusit uplne v globale nocne zmeny. Lebo je to pola teba proti zakladnemu ludskemu fungovaniu. Tak sa zamysli, co si napisala. UPLNE ZRUSIT NOCNE ZMENY🙈

mayami
9. feb 2023

@yanni nočné zmeny tam kde nie sú nevyhnutné, jasné že musia byť aj nočné aj pracovné nedele pre niekoho🤦. A nehovor mi, že je prirodzené pre ľudí byť v noci hore. Áno, zle som sa vyjadrila. Proste v 21.storočí by už fakt mohol mať človek právo na nočný spánok, pokiaľ je to možné. Jasné že to nejde u všetkých profesií.

mayami
9. feb 2023

@yanni dúfam, že sme sa už pochopili.

kristiii
10. feb 2023

Prikláňam sa k názoru, že robiť nočné je pre väčšinu ľudí oveľa horšie než robiť v nedeľu, stačí si vyskúšať odrobiť týždeň-dva nočných v mesiaci a jednu-dve nedele, schválne, čo by si kto vybral. Hlavne, za ten týždeň nočných zarobí človek na príplatkoch možno to, čo za tú jednu nedeľu. Ale, také rušenie nočných by viedlo k oveľa väčšej nezamestnanosti. Takže rušiť hlavne v dnešnej dobe akékoľvek zmeny a tým pádom pracovné pozície je proste hlúposť a len a len politika.

petedea
2. mar 2023

@abbey1 Kedysi nieco take, ako v nedelu otvorene obchody neexistovalo a ludom ani nepadlo to riesit, lebo to vsetci respektovali a nemali s tym ziadny problem.
to priniesla nenazranost zapadu, po vstupe do unie a nie je to nic ine, ako spinavy biznis.
Pravdu povediac, ma to povod v Biblii, bol to Bozi prikaz.
Sest dni budes pracovat a siedmy den, budes odpocivat.
Ibaze, ten siedmy den vychadzal na sobotu.
To az katolici zmenili na nedelu, cim porusili Bozi prikaz.

Iste, povies si, preco respektovat Bozi prikaz, ked v neho neveris.
Takych prikazov, je v Biblii vela a oplati sa ich dodrziavat uz len preto, lebo su osozne.
Biblia napriklad hovori, aj o jednom dni postu raz za tyzden.
Zdanlivo nezmyselna zalezitost, avsak len pre nevzdelaneho a v skutocnosti, velmi vazna vec.

Totiz, jeden den postu v tyzdni, umozni crevam, aby spustili samocistiaci mechanizmus tym, ze sa postupne, od jedneho konca po druhy pomaly zmrstuju a vypudzuju zvysky nestravenej potravy, ktora ked nie je vypudena, zostava v crevach a potom zacina hnit a sposobuje, ze creva nie su schopne travit tak, ako maju, pretoze ich klky su zanesene nestravenou potravou, co sposobuje cely rad zdravotnych problemov, ktore si ludia sposobuju sami, pretoze nerespektuju Bozi prikaz.

A pochybovat o osoznosti postu, moze len nevzdelany hlupak.
Rusi v tejto oblasti robili dlhorocny vyskum a vysledky boli uzasne a navyse, post nema ziadne negativne vedlajsie ucinky, len same pozitivne a postom je dokonca okrem inych chorob mozne liecit, aj niektore psychicke choroby.

Ja sam som absolvoval 21 dnovy post, co znamena, ze pocas 21 dni, som nezjedol, ani omrvinku, len vela vody pil.
Na druhy den mi poriadne skvrkalo v bruchu a potom pohoda.
A z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze ziadny hlad neexistuje, to su len bachorky.
Po elych 21 dni, som ziadny hlad nepocitoval.
A mozem povedat, ze je to uzasna skusenost.
Pocas postu sa mi vyrazne zlepsil cuch, aj zrak, vysoky tlak uplne zmizol a znizil sa na idealny, 120/80.
A co bolo najlepsie, uplne sa mi vycistila hlava.
A okrem toho, som uplne bez akejkolvek namahy denne schudol presne 40 deka.
A nepocitoval som ziadnu slabost, ani nic podobne, proste, ziadne negativne ucinky, len same pozitivne.
Ked sa mi zachcelo, bicykloval som sa a vladal som tahat rovnako, alebo robit cokolvek ine, bez akeholvek naznaku slabosti.

Kto chce, moze si na Youtube pozriet dokument s nazvom:
Liecba postom.
Velmi dobry francuzsky dokument, z ktoreho sa da dozvediet velmi vela zaujimaveho a aj to, o co vsetko ludia sami seba oberaju a svojou nevedomostou a hlupostou si sposobuju zdravotne problemy len preto, lebo nerespektuju Bozie prikazy.

Tolko k tomu, aky povod ma jeden den volna v tyzdni a preco to nie je nezmyselne.
Boh ludom nedava nezmyselne prikazy, len osozne a pikial ich nerespektuju, skodia sami sebe.

A preco jeden den volna v tyzdni, to neviem, avsak, urcite to nejaky zmysel ma.
Biblia o tom pise, ze Boh 6 dni tvoril a siedmy den oddychoval.
A tym, ze som sa rozpisal o jednom Bozom prikaze, som chcel povedat, asi tolko, ze Bozie prikazy, sa posluchat oplati, aj ked ich zmysel nepozname.

mayami
3. mar 2023

@petedea píšeš, že pochybovať o pozitívnych účinkoch pôstu môže len nevzdelaný hlupák, ale prečo jeden deň voľna v týždni to už nevieš.
Veď to je hádam jasné aj tomu, čo Bibliu v ruke nikdy nedržal. Keby robíš nonstop, tak skôr či neskôr padneš na hubu. Prečo je toľko vyhorení, zdravotných, psychických problémov...? Lebo ľudia nevedia alebo nemôžu oddychovať. Workoholici si za to môžu sami.
Inak s tebou súhlasím, čo sa týka toho, že tie Božie príkazy majú svoje opodstatnenie, ale zas taký pôst ako píšeš, nie je určite vhodný pre každého.

kristiii
3. mar 2023

@petedea píšeš, ako keby predavačky nemali deň voľna, ale robili sedem dní v týždni. Tiež majú dni, kedy môžu odpočívať, často dokonca dva, ak robia krátky dlhý týždeň tak aj päť. Zmenila sa sobota na nedeľu, tak prečo nie aj na pondelok či štvrtok? K nenazranosti západu, nepamätám si, že by boli niekedy zatvorené v nedeľu také cukrárne či reštaurácie, zoo alebo kiná.. tí ľudia, ktorí v nich pracovali, tí nemali ani vtedy rovnaké právo na oddych práve v nedeľu ako predavačky. Vtedy nešlo o nenazranosť? Či v božom prikázaní majú zrovna predavačky nejaký extra status?

matogato16661
Odpoveď bola odstránená
autor
3. mar 2023

@matogato16661 no veru 😂 ten kostol vie poriadne narusit program 😂

anesim
Autor odpoveď zmazal
Strana
z5