icon

Bude mať švagriná nárok na finančné dávky?

deana100
11. júl 2024

Dobrý deň chcem sa spýtať švagrinej malý nastupuje od Septembra do špeciálnej školy ide sa spýtať ona ma nárok teraz na peniaze. Celý život nerobila len ma zaujíma keď sa nenahlasi na úrad.. tak jej nebudú platiť ani zdravotnú. Nechce ísť nikde robiť.

Strana
z3
matullienka
11. júl 2024

@deana100 nemá vybavený opatrovateľský príspevok?

januska12323
11. júl 2024

Aké peniaze chce?

beasy
11. júl 2024

@deana100 tak asi by mala mať vybavené opatrovateľské ked je nutné ho vyzdvihnúť zo školy a potom sa o neho starať, ale nevidím dôvod aby nemohla pracovať na skrátený úväzok kým bude on v škole veď vtedy sa o neho starat nemusí, ak je to len o jej lenivosti že sa jej pracovať nechce tak nech si vybavy ten prispevok, ale musi si to stihnut obehat a mala to urobit uz davno lebo su aj nejake čakacie terminy kym to nadobudne platnosť a spracuju to

deana100
autor
11. júl 2024

@januska12323 no keď mala
@matullienka nie

deana100
autor
11. júl 2024

@matullienka nie nemám...

matullienka
11. júl 2024

@deana100 pokiaľ nemá opatrovateľský a dieťa má viac ako 6 rokov tak si musí minimálne zdravotné platiť sama ako samoplatca

deana100
autor
11. júl 2024

@matullienka ahá...... tak keď teraz už na dieťa nedostáva nakoľko malý ide už do školy tak zdravotné... si musí platiť sama totižto ona sa nechce ani nahlásiť na úrad.

nikaeli
11. júl 2024

@deana100 predpokladám, že ide o teba, nie o švagrinú, keďže si tu už viackrát riešila syna s podozrením na PAS.. na aké peniaze sa pýtaš? buď budeš na úrade práce ako nezamestnaná alebo si na základe diagnóz dieťaťa požiadaj o opatrovateľský. Ak sa nechce nikde hlásiť, tak nebude mať nič. Takto to nefunguje 🤷🏻‍♀️

matullienka
11. júl 2024

@deana100 tak si musí zdravotné poistenie platiť sama ak nebude bude je vznikať dlh, teraz je to už 97,80 mesačne tak dlh narastie pomerne rýchlo

deana100
autor
11. júl 2024

@nikaeli nejde o mňa ako ste nato prišli. Ja nechápem môj muž má takú Švagrinu ako môžte toto napísať. Však ja mám problém s dieťaťa tom ale riešim Švagrinu nie seba... však má áni nepoznáte ako môžte na základe tohto povedať na mňa ja som v štádiu riešenia... ach jaj bože 😱🙈🙈🙈🙈
@nikaeli

deana100
autor
11. júl 2024

@matullienka ďakujem krásne... za odpoveď....

deana100
autor
11. júl 2024

@deana100 ja som není lenivá robiť.

rozculena
11. júl 2024

otázka: nemá vybavený opatrovateľský príspevok
ty odpovedáš: o 19:29 nie nemám...
keď sa pomýliš,aj pravdu povieš

deana100
autor
11. júl 2024

@rozculena ach môj bože hrozné s vami. nepoznáte neposudzujte. ja som není lenivá robiť. ja som sa pýtala na Švagrinu nie namna a neviem co tu mám ako že ja prezrádzať ja som štádiu riešenia.
. ach ty môj boch ako toto nechápem.

deana100
autor
11. júl 2024

@rozculena bože hrozné s vami....

lenkakravcova
11. júl 2024

@rozculena však to môže byť aj automatická oprava na mobile (koncovka)

deana100
autor
11. júl 2024

@matullienka ďakujem..... za otpoved

deana100
autor
11. júl 2024

@lenkakravcova idú ma tu potopiť hrozné.... toto človek sem ide po radu pýtam sa na Švagrinu a riešia mňa čo ešte ani sama. neviem ako dopadnem. hrozne...

deana100
autor
11. júl 2024

@deana100 a dotyčná pani ma ani nepozná.

bublinka1426
11. júl 2024

@deana100

ved nech funguje ako samoplatca to znamena dobrovolne nezamestnana...povinnost ma platit ZP.

. ak dieta nie je chore, nema narok na nic, moze ist pracovat....ci preco dieta ma chodit do specialnej skoly?

januska12323
11. júl 2024

No tak nemá nárok na nič a keď nebude platiť ani zdravotné bude jej nabiehať dlh. Ale neviem ako ti táto informácia pomôže, keď ona nič nechce a platiť nebude.

letfenixa
11. júl 2024

A keď sa prihlási na úrad práce, tak bez toho, aby čokoľvek spravila, jej štát platí zdrav.poistenie? Už ani tie aktivacne práce sa nemusia robiť?

ysseba
11. júl 2024

@deana100 Ja si tiež myslím, že ide o teba. Prečo? Pretože na otázku, či má vybavený opatrovateľský príspevok si odpovedala nie, nemáM 🙂

nikaeli
11. júl 2024

@deana100 keďže pracujem s deťmi s PAS, často sledujem a zapájam sa do diskusií s touto problematikou a teba vnímam ako jednu z mamičiek, ktorej som nie raz poradila... a aj na základe týchto diskusií som usúdila,že ide o teba. Nie si lenivá robiť a v iných diskusiách sa pýtaš, ako si vybaviť 'dajaký' príspevok. V podstate je to jedno. Či ty, či švagriná. Postup je rovnaký, máš ho vysvetlený vyššie aj inými mamičkami 😉

A áno, mnohé maminky týchto detí normálne pracujú.

beasy
11. júl 2024

@deana100 váš muž má švagrinnú? Veď vaša švagrinna je jeho sestra, no nič to nemeni na situacii že buď vam prispevok uznaju alebo nie, ale mali ste oň požiadať oveľa skôr, nakolko viete že v septembri ide do školy a teraz budu dosť dovolenky čiže rata sa s predlženim schvalovania žiadostí o prispevky, tak isto zaleží od toho či vám synovu diagnozu naozaj potvrdili, ak áno urcite ju treba doložiť ako lekársku správu na úrad, budú to vyžadovať, v prípade že švagrinná nechce ist na urad nahlasiť sa raz mesačne, myslim že tych 5 minut vnutri by ju nezabilo, ale v tom pripade bude postupne buď dlžnikom na zdravotnej poisťovni alebo si bude 100€ mesačne platit sama ako dobrovolne nezamestnana osoba. Žiadna ina verzia neexistuje bez ohladu na to o koho sa jedna, v tomto sme si naozaj vsetci rovni..

lenkakravcova
11. júl 2024

@beasy ak má jej muž brata, ktorý je ženatý, tak jeho žena je jej muža švagrina.

beasy
11. júl 2024

@lenkakravcova teoreticky áno, ale aká je pravdepodobnosť že by aj jej dieťa aj dieťa jej “švagrinnej” malo rovnaky hendikep? Že by v rovnakom čase šli do špecialnej školy a rovnako švagrinna aj autorka riešili prispevok aky maju dostať, lebo podla fotografii čo pridala @nikaeli je medzi dnesnym prispevkom a tym na foto 10 dní, takže šanca že sa v rovnakej veci pyta najprv na seba a potom na švagrinnu mi pride nulova.. ale ako som napisala pre všetkych v tomto platia rovnake pravdila čiže v podstate je jedno či ide o autorku alebo nie 🙂

luccija
11. júl 2024

@deana100 aký má dôvod, že nechce ísť na úrad práce?keď nechce tak si bude musieť platiť 90 eur sama a, keď si nebude platiť za pár mesiacov má exekúciu a už sa z toho nevyhrabe.
@letfenixa nemusí robiť nič iba sa hlásiť a hľadať prácu.Su ľudia čo sú roky na UP záleží kedy sa rozhodnú ju vyhodiť ponúknu nižšiu pozíciu atď....

beasy
11. júl 2024

@luccija dovolim si oponovať ako môžu byť ludia roky na Úrade práce keď po určitom čase keď ponúknu prácu a uchádzačodmietne spolupracovať tak ho automaticky vyradia z evidencie? 🙂 viem ze oficialne sa to berie tak ze to nie je časovo obmedzene ale nespolupraca (odmietnutie kazdeho pracovneho miesta) sa berie ako nespolupraca a dôvod na vyradenie, teda aspon tak som bola na úrade poučená ja

matullienka
11. júl 2024

@beasy tak ono zrejme stačí, že sa potom človek na povie, že má malé deti, o ktoré sa musí starať sám, bývajú často choré tak sú viac v doma ako v škole. Že musíš mať pracovnú dobu iba od - do, nemôžeš na zmeny..... Veľakrát sú tie pohovory iba pro forma

Strana
z3