icon

Bude mať švagriná nárok na finančné dávky?

deana100
11. júl 2024

Dobrý deň chcem sa spýtať švagrinej malý nastupuje od Septembra do špeciálnej školy ide sa spýtať ona ma nárok teraz na peniaze. Celý život nerobila len ma zaujíma keď sa nenahlasi na úrad.. tak jej nebudú platiť ani zdravotnú. Nechce ísť nikde robiť.

Strana
z3
siska53
15. júl 2024

@deana100 to je jedno ci ty ci svagrina, prosto bud sa aspon zahlasi na urad prace alebo si bude zdravotku odvadzat sama, co je 97,80€ tento rok. Dostane maximalne pridavky na dieta. Nic ine.

bublinka1426
15. júl 2024

@siska53 inac mega vela ta zdravotka.

siska53
15. júl 2024

@bublinka1426 to urcuje zakon.. ale ano, je to vela...

bublinka1426
15. júl 2024

@siska53 je. ked si domyslim kolko doplacam napr za lieky a u kolkych platim len za to ze vkrocim do ambulancie. a este ani hubu neotvorim..a uz mam platit 30 eur za registraciu

beasy
16. júl 2024

@deana100 mama jej vybavovala predlzenie? To sa vobec da pokial je svojpravna ? Ved ona si svoje uradne veci musi vybavit a podpisat sama, to sa mi zda blbost co si teraz napisala nakolko pokial nie je zbavena svojpravnosti nemoze za nu nikto nic riesit

deana100
autor
16. júl 2024

@beasy mne bolo tak povedané že jej to mama vybavovala🤷🤷🤷tiež mi to bolo divné prečo jej mama tak mi to povedal môj muž.

marianeta
16. júl 2024

@deana100 a prečo sa pýtaš za ňu? Už aj na to je darebna? Je to úplne jednoduché..Nikde nerobila, nemá nárok na podporu. Ak sa neregistruje na ÚP nemá zaplatené ani zdravotné odvody, čiže dostane jednu veľkú tučnú 0+ ak to zdravotné nezaplatí ešte si vyrobí dlh. A ani s tým opatrovateľským to nieje také jednoduché.Mnohym maminam čo majú deti s autizmom ho zamietnu.

deana100
autor
16. júl 2024

@marianeta v pohode....

Strana
z3