icon

Budem mať v roku 2024 nárok na platenú PN?

dasenka18
14. jún 2024

Viete mi poradiť či budem mať nárok na platenú PN v roku 2024,keď som v roku 2023 bola PN od 15.2.23 - 14.8.23, potom som pracovala od 15.8.23-30.9.23, od 1.10.23-7.1.24 som si platila DP na nemoc.davky. Od 8.1.24-31.3.24 som bola na úrade práce. Od 1.4.24-24.5.24 som bola PN. Od 25.5.24 som sa opäť prihlásila na Dp na nemocenské a od 27.5.24 som opäť na pn

lienka.7
15. jún 2024

@bublinka1426 predpokladám, že to má prepočítané, aby stihala lehoty. No a počas PNky poistenie predsa neplati, cize tam si vyberie, to, čo musela nejako poplatiť. A stále tak ide dookola👎

bublinka1426
16. jún 2024

@lienka.7 nomralne cumim. ze az takto vychytrali ludia su, ale potom sa pytam, ci si ludia beru PN na hlavu ci na chrbat alebo==> ktory doktor TOTO NEVIDI.

a socialka? ved je evidentne ze toto nie je pracujuci clovek ....

lienka.7
16. jún 2024

@bublinka1426 no bubli, sme sprosté, ze aj my toto nevyužívame... a závisí od pobočky, prístupu a pod. Ja viem od kamošky, ze vymyslene max.materske už normálne zamietaju ako účelový krok. Snáď sa postupne dopracujeme aj k tým účelový podporam👌
To je ako s rodicakmi, niekde ti prejdú neustále "sopliky", ktoré ma 99% deti, inde ani autizmus ci iné diagnózy 🤷‍♀️
Možno sa raz dockame, ze stat bude efektívne spravovať naše dane a odvody, aby z nich nežili takíto vychcanci. Ja už som tu niekoľko krát napisala, ze SP všetko vidí, stačilo by "motivovat" pracovníčky nejakým % z toho, čo by štátu ušetrili a bolo by. A tiež nechápem tu ponosy niektorých, ze im nie sú ochotné poradiť ako odrbat systém? To ako prosím? Keby u hocijakeho sukromnika si robila hocičo proti jeho záujmom, okzite mas hodinovú vypoved... len stat ti ma radiť, ako ho odrbat 🤦‍♀️ chorý tento svet👎👎👎

lilinka88
16. jún 2024

@lienka.7
@bublinka1426 nikto vám nebráni zamestnať sa v SP alebo ísť do politiky a riešiť to...

bublinka1426
16. jún 2024

@lienka.7 suhlas

bublinka1426
16. jún 2024

@lilinka88 a teba to trapi? ze to riesime? ze na taketo pripady napriklad chodime denne do prace?

lienka.7
16. jún 2024

@lilinka88 jaj, cize teba netrápi, ze chodíš do prace, a tvoje odvody si užíva niekto, kto je obycajny podvodník a prospechar ? Ze sa potom zdvihaju dane a nie je na lieky, školy, nemocnice...????
Nie, na to nemusím ani robiť v SP ani ísť do politiky.
Lebo 1 človek nič nezmení, keď tu bude ďalších milión ako ty, ktorým je to fuk, resp.ti ešte aj schvaluju👌
A ešte dodám, nezabudnite tu začať nadávať na Fica a ze kradne on tak budem aj ja. Lebo potom to tu môžeme zavrieť a zhasnut👎

bublinka1426
16. jún 2024

@lienka.7 najviac sa mi paci, potom comment typu ze nedoprajeme.
ved podme takto kazdy kalkulovat a som zvedava co bude v statnej truhlicke.

lienka.7
16. jún 2024

@bublinka1426 ja doprajem tomu, kto má na to narok a si to zaslúži!
Nie, kto sa dopustí podvodu a odrbe pritom iných.

bublinka1426
16. jún 2024

@lienka.7 ruku na srdce, ak taketo pripady Socka nepoklada za ucelove, potom sme naozaj stat debilov. zial.

bublinka1426
16. jún 2024

@taynee lebo isto nemala narok na podporu...ved ked takto kalkuluje, hovori o tom, co to je za cloveka.

lienka.7
16. jún 2024

@bublinka1426 jedna vec je ucelovost a vychcanost ľudí... druhá vec je ze je to "v súlade so zakonom".🤷‍♀️ vsak podmienky dane zákonom de facto splnila.
A žiaľ, najčastejšie podvadzaju "socky", ktoré by nikdy tu max.matersku nemali, lebo cely život robia oficialne za minimalku plus zvyšok na ruku.

stanulienkat
16. jún 2024

Zarobkova cinnost. 😂

bublinka1426
16. jún 2024

@lienka.7 mne je z toho zle.
@stanulienkat presne podme sa inspirovat, ja cez diagnozy dokonca makam. neviem ci sa smiat ci plakat

lienka.7
16. jún 2024

@bublinka1426 zial, vychcancom patri svet. Ja tu píšem stále dookola, ze nejaká poctivosť, morálka, etika je 0 bodov. A ked na to poukážes, odsúdis to a pod., tak si este aj zavistliva sviňa 👌🤦‍♀️

taynee
Odpoveď bola odstránená
lienka.7
16. jún 2024

@taynee ucelovost ako vysita 👌 vždy PP bud k 1.alebo k 15.dnu, 2-3 mesiace platit odvody, potom zase PNka. Co k tomu viac dodať 🤷‍♀️
Odrbavacka - dopredu plánuje co a ako, aby jej to s odretymi ušami nejako vyslo👎

lilinka88
16. jún 2024

@lienka.7
@bublinka1426 strašne hneď útočíte.... Ja som niekde napísala,že ma to netrápi? Vidím to denne, keby sa nad tým nonstop rozčuľujem, nezmení sa nič, iba sama sebe zhoršim vlastné duševné a neskôr aj fyzické zdravie. To však nemá nič spoločné s tým,že sa s tým stotožňujem.
Vy tu píšete ako s tým sociálka nič nerobí a aký sme štát debilov... Vidíte to strašné jednoducho. Ty by si vedela na súde v rámci našich zákonov dokázať,že toto je 100% účelovosť? No nevedela... SP rozhoduje v medziach zákona. A keď raz spĺňa zákonné podmienky, neexistuje,aby niektorá pracovníčka rozhodla,že toto nepriznam, lebo sa mi to nepáči. A motivovať nejakými %, to je tak na smiech... Preto som napísala, choďte tam robiť a budete možno prvé, ktoré budú takto podľa vlastného uváženia rozhodovať a dávkach.... Alebo choďte do politiky a zmeňte tie zákony tak, aby sa toto nedialo... Veď choďte protestovať pred parlament, urobte ten prvý krok, nielen tu na MK sa stále nás tým rozčuľovať a navážať do každého, kto sa tu nejako ozve. Zloby a vzájomnej nenávisti je v spoločnosti myslím,že dosť a netreba ju ešte viac šíriť. Tým,že tu začneš autora urážať,že je socka a špekuluje a pod, si on do svedomia nevstúpi,ani nepôjde tu PN zrušiť. Akurát tu šírite nenávisť

lienka.7
16. jún 2024

@lilinka88 keď má zena raz plat 1000€ brutto XY rokov a robím čašníčku (teraz nechcem uraziť žiadne povolanie, je to iba príklad - aby si ma tu neobvinila, ze tu šírim nenavist), tak zrazu, 3 mesiace pred pôrodom takáto zena uplne zázračné "postúpi" u iného zamestnavatela na miesto manažérky s platom 2400€ brutto, ze? Jasne, všetci tu zereme seno. 👌
Chceš max.matetsku? Nech sa paci, tak si rok pekne plat príslušné odvody a budeš ju mat. Bodka.
A keď sa s tým nestotoznujes, tak tu aspoň nepis "múdre rady". Ako tu s obľubou píšu ine... roluj ďalej 👌

lilinka88
16. jún 2024

@lienka.7 nie, týmto tvojim tvrdením jej tu špekulatívny v tomto štáte nedokážeš. Pretože prečo by nemohla ísť robiť aj manažérku? A plat? Na danú pozíciu primeraný... Tak isto ako tu vy urážate a rozčulujete sa úplne zbytočne, si môžem názor vyjadriť aj ja. Aspoň tu nikoho neurážam, lebo aj to hovorí o úrovni komentujuceho človeka... Tiež ti môžem povedať,že keď nevieš odpovedať k téme, tak roluj ďalej. Čo sa týka múdrych rád, nikomu žiadne nedávam. Iba konštatujem,že ste moc múdre,ale jediné čo robíte,že tu urážate v každej podobnej diskusii a nadávate na SP a štát

lienka.7
16. jún 2024

@lilinka88 ano, ano, samozrejme ...
preto tým, ktorym to už aj zamietli ako spekulaciu (a nie je ich malo) to asi nedokázali, ze? Ale fakt nemienim sa tu s tebou dotahovat a strácať čas Ok? prajem ti pekný deň.
A to, ze tu niekomu napíšem, že je podbodnicka alebo socka je fakt. Ci sa ti to paci alebo nie. Lebo normalny, čestný človek nemá dôvod podvadzat. Ten má svoje davky oprávnené a zaslúžene.

lilinka88
16. jún 2024

@lienka.7 a ty si videla reálne rozhodnutie,kedy bola dávka zamietnutá pre špekuláciu? Lebo taký zákonný dôvod nie je. Ak sa dávka zamietne, pre iné dôvody, nie že si zaplatí dobrovoľne poistenie iba na jeden deň alebo že 3 mesiace pred nástupom na materskú zmení zamestnanie. To sú akurát také reči ako to, že keď nastúpi presne po 90 dňoch, dávka sa zamietne. No nezamietne, lebo nie je dôvod. Také rozhodnutie by som rada videla 😅

lienka.7
16. jún 2024

@lilinka88 ani tehotnú neprepustia v skúšobnej dobe oficialne kvôli tehotenstvu 😉
Asi toľko k tomu 👋

lilinka88
16. jún 2024

@lienka.7 máš veľmi naivnú predstavu a vidno,že je to všetko len jedna pani povedala... Na internete je každý hrdina, ale reálne pochybujem,že robíš niečo pre to,aby sa nedialo to, na čo tu najviac nadávaš...

bublinka1426
16. jún 2024

@lilinka88 chyba je ta že to dovoľuje zákon. a tak tečú peniaze niekomu do gágora.

lilinka88
16. jún 2024

@bublinka1426 áno,ale zmena zákona sa nekoná a tak toto všetko čo sa deje je zákonné. A kým to tak je, je úplne zbytočne tu tým ľuďom nadávať do sociek a pod, tým sa nič nezmení

bublinka1426
16. jún 2024

@lilinka88 tak ale aspoň by mohli úrady zafungovať a naozaj na to reagovať. keď je podozrenie na účelovosť.

lilinka88
16. jún 2024

@bublinka1426 ešte raz - ako by si pred súdom dokázala,že je to účelovosť? To proste nejde. Ako majú tie úrady zafungovať? Že úradníčka sa rozhodne,že toto je účelové, tak to zamietnem? Každé zamietnutie musí byť z dôvodov,že poistenec nespĺňa zákonné podmienky predsa. Keď hovoríte,že úrady nefungujú, prečo napr vláda alebo ktorýkoľvek poslanec spokojne necháva určitých ľudí zarábať na Tom,že radia ako obísť zákon, prečo oni neurobia nič s tými medzerami? To je jediná cesta. Úrady môžu zasiahnuť len do veľmi malej miery

mircalla
16. jún 2024

A toto cudo zivime z nasich dani
TRAPKA

bublinka1426
16. jún 2024

@lilinka88 veď vedu záznamy, veď vidí že toto nie je bežne pracujúci človek.

ale ako píšeš, splna zákon, séru na to