Budú ešte poskytovať príspevky z pomáhameľuďom?
Ahojte, vedeli by ste mi poradiť, či budú dávať príspevky z upsvr, z pomáhame ľuďom aj v marci a apríly živnostníkom? Opatrenia 2 a 4A? Alebo sa to už februárom konči? Ďakujem pekne
@natalka1919 nie
@chadkroeger
Ďakujem za odpovede. Takže už nebude namiesto toho ani žiaden iný príspevok pre živnostníka, ktorý robí iba na seba a nezamestnava žiadnych ludi? Je to škoda, lebo čo z toho, že uvoľnili opatrenia, keď zákazníci aj tak nechodia.
@natalka1919 Nuž doba je ťažká, ale nedá sa to stále takto podporovať. Aj tak budeme ako štát zadlženy až po uši.
@natalka1919 ale viete o tom, že z tých peňazí co dostal z opatrenia č. 2. By musel pri následnej kontrole od UPSVaR dokladovať výdavky, na ktoré peniaze použil? Píšem vám to iba preto, lebo píšete ze ľudia nechodia, teda asi peniažky nevyužíva v podnikaní ale na zaplatenie svojich súkromných vydavkov
@chadkroeger To kde je napísané? Keďže ma pokles tržieb tak s peňazí zaplatí odvody, nájom a zbytok na prežitie. Či jest nemusí keď nerobí?
Žvásty tu šírite. každý jeden.
Konci sa to, 28.2. Čiže ešte v marci za február a koniec. Aj tak neboli na to vyplácanie už peniaze, až 11 januara spustili. Štát je zadlzeny až po uši. Pre zamestnávateľov bude kurzarbeit.
@kabinka11 je to napísané v podmienkach na pomáhame ľuďom. Manzel si uplatňuje paušálne výdavky alebo reálne?
@chadkroeger nenasla som tam takéto informácie. Pri paušálnych to je ako?
@chadkroeger kde to je napísané, prosím?
@morkoid ty odkiaľ máš prosím ťa také infosky? 😂 Ja robím na úrade, mam na starosti aj prvú pomoc okrem iného a mame info, že to k 28 februáru konci. Už sa predlzovalo z decembra 21 do februára 22. Koniec.
@morkoid vy ste riadne mimo 😂
@srdeenko19 uvidime 😁 ja mam info, ze mate zle info
@chadkroeger no, to nam az cas ukaze. potom sa tu znova stretneme. Ak sa poskytovat nebudu, tak len za to, ze sa zrusia obmedzenia
@srdeenko19 a nna akom urade robis?
@morkoid môžeš si zavolať na akýkoľvek úrad, všade ti povedia, že to konci. Akurát som sa znovu pýtala našej riaditeľky a povedala, že to urcite konci. Pokračovať budú len zamestnávatelia opatrenie 1 a 3 kurzarbeitom. A tí poviem, že 90% živnostníkov to poberalo neoprávnene.
@srdeenko19 No, tak ich všetkých ponahlasuj.
@morkoid netreba, kontrola ma na to niekoľko rokov, snáď stihnú skontrolovať všetkých. Kontroluju ostošesť 👌😁
@srdeenko19 a kedy je teda neopravneny? daj odkazy na nejake normalne dokumenty, nie na reci
😊👌 Kukaj. @morkoid
Na stranke pomáhame ľuďom je predsa všetko napísané. Podmienky, aj to, že ak napíšu nesprávne údaje k vyplácaniu, sami za to zodpovedajú, v prípade kontroly. Co sa bojíš, že budeš vracať? 😂
@srdeenko19 daj odkaz na podmienky. Nie, ja sa nebojim, ze budem vracat, ja mam vsetko naporadku
@morkoid stránka pomáhameludom.sk moja 😅 pri kazdom jednom opatrení sú podmienky pre podanie žiadostí, kto je oprávnený a co na seba prebera žiadateľ. 😊
@srdeenko19 ty si aj kukala tu reportaz alebo si len cvakla a si spokojna?🙂 ty si z tej matovicovej fajty, pre ktoreho je kazdy zivnostnik špekulant. Zivnostnik pojde na kurzarbeit? Na docasnom riešeni pre zivnostnikov ministerstvo pracuje. pozri si reportaz pani uradnicka 😁. potom tak tie urady vyzeraju, ked tam pracuju nekompetentne a na zaklade dojmov
@morkoid riešenie je, nájsť si prácu a nečakat na štát 😉

@natalka1919 Bolo povedané ze už končia. Budú už vyplácať iba zamestnávateľom, aj to budu iné podmienky, prísnejšie.