icon

Budú ešte poskytovať príspevky z pomáhameľuďom?

natalka1919
5. feb 2022

Ahojte, vedeli by ste mi poradiť, či budú dávať príspevky z upsvr, z pomáhame ľuďom aj v marci a apríly živnostníkom? Opatrenia 2 a 4A? Alebo sa to už februárom konči? Ďakujem pekne

Strana
z2
kabinka11
5. feb 2022

@natalka1919 Bolo povedané ze už končia. Budú už vyplácať iba zamestnávateľom, aj to budu iné podmienky, prísnejšie.

chadkroeger
5. feb 2022
natalka1919
autor
6. feb 2022

@chadkroeger
Ďakujem za odpovede. Takže už nebude namiesto toho ani žiaden iný príspevok pre živnostníka, ktorý robí iba na seba a nezamestnava žiadnych ludi? Je to škoda, lebo čo z toho, že uvoľnili opatrenia, keď zákazníci aj tak nechodia.

kabinka11
6. feb 2022

@natalka1919 Nuž doba je ťažká, ale nedá sa to stále takto podporovať. Aj tak budeme ako štát zadlženy až po uši.

chadkroeger
6. feb 2022

@natalka1919 ale viete o tom, že z tých peňazí co dostal z opatrenia č. 2. By musel pri následnej kontrole od UPSVaR dokladovať výdavky, na ktoré peniaze použil? Píšem vám to iba preto, lebo píšete ze ľudia nechodia, teda asi peniažky nevyužíva v podnikaní ale na zaplatenie svojich súkromných vydavkov

kabinka11
6. feb 2022

@chadkroeger To kde je napísané? Keďže ma pokles tržieb tak s peňazí zaplatí odvody, nájom a zbytok na prežitie. Či jest nemusí keď nerobí?

morkoid
6. feb 2022

Žvásty tu šírite. každý jeden.

srdeenko19
6. feb 2022

Konci sa to, 28.2. Čiže ešte v marci za február a koniec. Aj tak neboli na to vyplácanie už peniaze, až 11 januara spustili. Štát je zadlzeny až po uši. Pre zamestnávateľov bude kurzarbeit.

chadkroeger
7. feb 2022

@kabinka11 je to napísané v podmienkach na pomáhame ľuďom. Manzel si uplatňuje paušálne výdavky alebo reálne?

kabinka11
7. feb 2022

@chadkroeger nenasla som tam takéto informácie. Pri paušálnych to je ako?

morkoid
7. feb 2022

@chadkroeger kde to je napísané, prosím?

morkoid
7. feb 2022

@kabinka11 chadkroeger sa vôbec nevyzná. Neberte ju vážne. Príspevky sa budú vydávať vtedy, pokiaľ budú stanovené obmedzenia. Keď bude situácia uvoľnená, podnikať sa bude dať, príspevky budú pozastavené. Keď na jeseň zas príde nejaký nový mutant, zas to spustia.

kabinka11
7. feb 2022

@morkoid Ja príspevok nepoberám, je mi to v podstate jedno, len kamoška to riešila, tak sme podmienky čítali spolu, no takéto info sme tam nenašli.

morkoid
7. feb 2022

@kabinka11 lebo ani také žiadne podmienky neexistujú 🙂

kabinka11
7. feb 2022

@morkoid No myslela som si, neviem načo niekto takto zavádza.

srdeenko19
7. feb 2022

@morkoid ty odkiaľ máš prosím ťa také infosky? 😂 Ja robím na úrade, mam na starosti aj prvú pomoc okrem iného a mame info, že to k 28 februáru konci. Už sa predlzovalo z decembra 21 do februára 22. Koniec.

chadkroeger
7. feb 2022

@morkoid vy ste riadne mimo 😂

morkoid
7. feb 2022

@srdeenko19 uvidime 😁 ja mam info, ze mate zle info

morkoid
7. feb 2022

@chadkroeger no, to nam az cas ukaze. potom sa tu znova stretneme. Ak sa poskytovat nebudu, tak len za to, ze sa zrusia obmedzenia

morkoid
7. feb 2022

@srdeenko19 a nna akom urade robis?

srdeenko19
8. feb 2022

@morkoid môžeš si zavolať na akýkoľvek úrad, všade ti povedia, že to konci. Akurát som sa znovu pýtala našej riaditeľky a povedala, že to urcite konci. Pokračovať budú len zamestnávatelia opatrenie 1 a 3 kurzarbeitom. A tí poviem, že 90% živnostníkov to poberalo neoprávnene.

morkoid
9. feb 2022

@srdeenko19 No, tak ich všetkých ponahlasuj.

srdeenko19
9. feb 2022

@morkoid netreba, kontrola ma na to niekoľko rokov, snáď stihnú skontrolovať všetkých. Kontroluju ostošesť 👌😁

chadkroeger
Autor odpoveď zmazal
morkoid
10. feb 2022

@srdeenko19 a kedy je teda neopravneny? daj odkazy na nejake normalne dokumenty, nie na reci

srdeenko19
11. feb 2022

😊👌 Kukaj. @morkoid
Na stranke pomáhame ľuďom je predsa všetko napísané. Podmienky, aj to, že ak napíšu nesprávne údaje k vyplácaniu, sami za to zodpovedajú, v prípade kontroly. Co sa bojíš, že budeš vracať? 😂

morkoid
11. feb 2022

@srdeenko19 daj odkaz na podmienky. Nie, ja sa nebojim, ze budem vracat, ja mam vsetko naporadku

srdeenko19
11. feb 2022

@morkoid stránka pomáhameludom.sk moja 😅 pri kazdom jednom opatrení sú podmienky pre podanie žiadostí, kto je oprávnený a co na seba prebera žiadateľ. 😊

morkoid
11. feb 2022

@srdeenko19 ty si aj kukala tu reportaz alebo si len cvakla a si spokojna?🙂 ty si z tej matovicovej fajty, pre ktoreho je kazdy zivnostnik špekulant. Zivnostnik pojde na kurzarbeit? Na docasnom riešeni pre zivnostnikov ministerstvo pracuje. pozri si reportaz pani uradnicka 😁. potom tak tie urady vyzeraju, ked tam pracuju nekompetentne a na zaklade dojmov

srdeenko19
11. feb 2022

@morkoid riešenie je, nájsť si prácu a nečakat na štát 😉

Strana
z2