Čakacia doba na cestovný pas prekvapila mnohých
Ahojte, vybavovali ste niektorá tieto dni/týždne/mesiac cestovný pas?
Zaujíma ma čakacia doba.
Dnes som bola s deťmi ale už sme sa ani nedostali na rad, bola som dosť prekvapená, že tam čakajú naraz až 3 ľudia 🤔😁 ( pre naše malé mesto je to dosť veľa).
Pani na informáciách síce povedala, že si dosť veľa ľudí vybavuje nový pás ale vraj si nemusíme dať vybaviť v zrýchlenom konaní🤷.
Dnes naše pasy došli. Ale povedali nám pri okienku, že nie všetky z toho dňa prišli, že máme šťastie.
Ja som už aj zabudla, že sme vybavovali pasy. Už máme aj po dovolenke😁.
Nakoniec som ich pre istotu dala spraviť do 10 dní
@luckagu Komenského v Košiciach. Dnes došiel zvyšok z 19.3. zajtra zacne chodiť asi 20.3. a odhadujem, že do konca týždna dojdu všetky z 20.3.
@luckagu ahoj ja som síce z Oravy ale na pas sme čakali vyše 30 dni
@lenkanagyovaqa mňa sa pýtaš Ty "naozaj?" Ale neviem na čo narážaš...
@lenkanagyovaqa daj prosim cislo kam si volala, sme vpodobnej situacii. v nedelu mame letiet a pasy nikde.
Baby a chodia sms o tom ze je pas na vyzdvihnutie? Lebo mne zatial ziadna sms neprisla, tiez som pred vysse mesiacom dala robit pasy
@tarvika 02/509 421 11 sem som volala.
Letíte túto nedeľu ? My letíme utorok a pásy tiež nikde a pritom už je dávno po lehote .. lenže či aj 100%dodrzia to že sľúbili že do piatku ho mám.. katastrofa .. nechápem prečo si to tam nezariadia tak aby lehota bola dodržaná
Oni keď upresnostnuju dvojdňových (to beriem ) zaplatíš si za to tak 30 dňových zabúda a idú bokom stále a stále ale aj 30 dňovy keď si zaplatíš tak kurňa dodrzim lehotu nie ? Systém nula bodov
@deusa mali by chodiť ale vieš si zistiť na nete ako je na Tom pás môj mal byť dávno a žiadosť je len stále prijatá ešte nieje ani vyrobený
@lenkanagyovaqa a to sa kde da pozriet prosim?
Baby proste je riadne meškanie s pasmi. Bolo som večerali a teta sa smiala že sme posledný ktorým ako tak prišiel na čas. Kukam na ňu však som čakala mesiac a 1tyzden 😀
@deusa
@timea301196 https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=...
Zadaj si číslo žiadosti a uvidíš..
Ak ti napíše že je žiadosť evidovaná alebo prijatá žiaľ pas ešte stále nieje vyrobený. .
Mne to po vyše mesiaci ukazuje stále a stále ho nemám
@deusa Ak ti stránka nepôjde daj si do Google zistenie cestovného pasu a tam si to nájdeš
@lenkanagyovaqa ono piše žiadosť prijata, potom rovno, že pas už čaka na vyzdvihnutie a vyzdvihnutý pas. nie je tam nič mdzi, že vyrobeny pas, alebo že čaka na expediciu..... Na policii na okienku vidia ak je na expedicii - tj.predpoklad, že na dalsi prac..den dojde a vtedy už vidia číslo toho pasu
@najjulinka dobre ďakujem no dúfam že sa to stihne lebo ja som fakt že v tiesni a pritom som ho dostatočne skôr vybavovala ešte ma uisťovali že sa to stihne .. nestihlo, bola som tam 2 krát a povedali že teraz do piatka tak dúfam 🙏
@lenkanagyovaqa napodobne sme na tom boli. Dcera pas potrebovala utorok a došiel v piatok, ale z toho dna to bola prva varka pasov a aj ked nas bol nejaky 7.-8. od konca v ten den, tak priešil v prvej varke. Druha varka došla asi pondelok.... No bolo to na knap....A tiež pri podani žiadosti mi pani za okienkom povedala, že to mame dobre zratane kedy dojde.
staci si drzat pas v platnosti a nemusi sa potom riesit zo dna na den :DD viem ked platnost konci, vybavujem o mnoho skor a mam po probleme, nemam hluche obdobia a nemusim sa triast, ci mi stihne prist pas :D
@tarvika ako si dopadla ? Ja som bola na policii oni to urgovali a pás už mám .. chvála bohu
@lenkanagyovaqa dnes som tam bola, povedali ze zajtra pride. ale nie na 100%. tak uz iba modlit sa :D
@simca06022011 vzdy davam robiť, tak, že sa mesiac kryje..... vždy došiel pas skor.... pri malych detoch je to každe dva roky... ak sa to ma kryť pol roka, alebo neviem kolko, tak nič ine nerobim len chodim na pasove..... ani tolko volna človek nemá v práci a pod...
A potom presne ten mesiac teraz robil problem... Lebo ak medzitým zistím, že mi pas treba, tak si nemožem dať urobiť dalsi... pretože presne ten mesiac mam 2 pasy platné.. .takže ono to če je vyhoda, v istom momente je nevýhodou.
@najjulinka my z 20.3 ešte stále nič. Počkam do zajtra a budem to už urgovať. I keď niekde sa dovolať vobec nehrozí.
@simca06022011 vezmi si priklad ze letiš do krajiny kde musiš mat pas platný ešte daľsie 3 mesiace po návrate z krajiny. Letis v aprili čiže pas musis mať platný minimálne do júla. Čo nemaš v tom pripade si musiš dať urobiť nový pas. Daš si ho urobiť 5 týždňov pred odletom ale oni nestíhaju. Ak by si bola v takej situacii a stary pas maš platny ale nemožes naňho letieť a nový pas v nedohladne i keď si si splnila svoju povinnosť a dala si si ho vyrobiť skor tiez by si bola nastvata.Ja napriklad cakam uz viac ako 6 týzdňov od 20.3. Mame ešte sice čas ale aj tak myslim si že je to už vela. Vobec to nemajú zvládnute

@mamina7070 no mne za okienkom pani povedala, že to mam dobre vyratane. Sli sme normalne na rezervaciu a aj terminy boli tak ako inokedy, poloprazdna čakaren. Jasne, že potom v polke aprila už pisali, že pasy meškaju, ale čo s tým človek narobí. Može mať max.2 platné pasy. Starý ešte platný a nový už platný, len ho nemám v rukách.... Navyše vycalovať tolko penazí.... Mala som to vyratane tak aby decká neboli bez pasu. To že sa ide so skolou do Madarska dali vedie v škole 8.4. ... Proste zhoda nahod, že to tak padlo. Štát si sám dal termín do kolko ten pas urobí a podla toho som ho dala robiť, aby sme neostali bez pasov....