Čakanie na nové pasy a občianske preukazy do Chorvátska
Ahojte baby. Nemáte teraz info koľko sa čaká na nové pásy a občianske preukazy? Alebo kontrolovať zvyknú na hraniciach keď sa ide do Chorvátska?
Hadam ani nerozmyslas nad tym, ze pojdes bez dokladov pre deti
Chod vybavit OP s fotkou do 2dni, je to lacne a rychle
Vobec zvazivat myslenku, ze riskovat cestu minimalne cez dva staty bez dokladov, tomu poviem nie ze odvaha, ale totalna hlupost.
Ja neverim že jedna pricetna osoba, matka maloletých deti vôbec zvažuje niečo takéto 😳😳😳😳😳😳😳😳
Môžete prejsť aj cez 5 štátov a nebude vás nikto kontrolovať. A možno 5 km za slovenskými hranicami budete mať haváriu a máš problém, pretože príde k nehode polícia, deti bez dokladov zoberú a budeš musieť dokazovať, že sú tvoje. Spôsobíš im akurát tak traumu, že budú sedieť niekde na polícii so sociálkou. Mimochodom, pasy a OP vydávali aj pred mesiacom aj v zime. Takže ak nebol celé mesiace čas, tak si zaplať zrýchlené vybavenie. Ale určite pre dobro detí nechoď s deťmi do zahraničia bez dokladov.
Prejst hranice je len zaciatoj. Kedykolvek mozu poicajti kontrolovat. V hoteloch/ubytovaniach sa predkladaju doklady vsetkych ubytovanych.
Vzdy v takomto obdobi sa tu objavuju taketo otazky…. Teraz nevien ci su to len nejaki trolovia, alebo tu mame tolko “sprostych” matiek…
Ja ani neviem či si hlúpa, robíš si srandu alebo len nerozmýšľaš. Deti ani seba by som bez dokladov nebrala ani do Ostrihomu.
Teraz sa bude čakať dlhšie, ale keď si zaplatíš do 2 dni, máš istotu. Samozrejme, ak nejdete hneď zajtra. Ani neuvažuj o tom, že pôjdete niekde bez dokladov. Nemusí vas niktk kontrolovať, a môže dieťa niečo poštípať, alebo bude zvracať, budeš potrebovať ošetriť a nebudeš mať doklad, pruser riadny. Asi ti to nechýba ku šťastiu..ak máte na dovolenku, tak 24e za jeden op s fotkou do 2 dni máš
Vies si zaplatit za prednostne vystavenie dokladu. V sezone skor ako za dva tyzdne nepocitaj. Bez dokladov by som nesla, kontrolovat vas nemusia len na hraniciach. Si cudzinec, doklad mas na preukazanie totoznosti.
do Chorvátska nikdy nikde nekontrolujú, na ceste tam majú slováci špeciálny koridor bez dokladov....
nechápem prečo sa pýtaš práve na túto krajinu, keď každému príčetnému človeku by malo byť jasné, že na každé prekročenie hraníc treba cestovný doklad, či pre dospelého, či pre dieťa. Minimálne OP s fotkou. a ten musí mať človek pri sebe aj na území našej krajiny
do Chorvátska nikdy nikde nekontrolujú, na ceste tam majú slováci špeciálny koridor bez dokladov....
nechápem prečo sa pýtaš práve na túto krajinu, keď každému príčetnému človeku by malo byť jasné, že na každé prekročenie hraníc treba cestovný doklad, či pre dospelého, či pre dieťa. Minimálne OP s fotkou. a ten musí mať človek pri sebe aj na území našej krajiny
@cacianka v ktorom zákone aký § je že človek musí mať pri sebe OP aj na území našej krajiny?
@cacianka v zahranici ano, u nas nie
@cacianka v zahranici ano, u nas nie
@maranco
@mk1111111111 trochu sarkazmu a obrazne, nieto ešte cez hranice
Zavolaj si na doklady a spytaj sa co bude rychlejsie, ci pas ci OP alebo chod rovno tam aj s detmi, fotit budu tak ci tak a tam sa rozhodnes. Akoze mne sa podarilo zabudnut pas malemu pribaliť, ked isiel s dedom lyzovat na par dni do Rakúska. Ale teda boli sme pripravení s muzom, ze keby ich zastavili sadneme do auta a donesieme pas. A za tie roky co chodime kade tade, nas nezastavili este nikdy, iba ak sme isli letecky bola kontrola. Na druhej strane ako pisala vyssie, ze moze byt blbá nahoda a niekoho mozu hladat, vtedy sa zastavuje kazde auto a kontrolujú sa aj deti.
Ako si dopadla za koľko dní boli hotové?
Zrušila si dovolenku? Tak či tak si daj urobiť občianske deťom za 7€ nikdy nevieš kedy sa zídu, zmyslíte si že sa idete okúpať do Maďarska, Poľska, alebo na výlet do Prahy a nebudeš môcť ísť z deťmi.
Zrušila si dovolenku? Tak či tak si daj urobiť občianske deťom za 7€ nikdy nevieš kedy sa zídu, zmyslíte si že sa idete okúpať do Maďarska, Poľska, alebo na výlet do Prahy a nebudeš môcť ísť z deťmi.
@maranco áno, dovolenka sa nakoniec zrušila. Mali sme nejaké problémy zdravotne v rodine. Ale hneď som tu dostala komenty že som pridrbana a hlúpa😤ďakujem pekne 👍

Zvlastna otazka. Niekedy ano, niekedy nie. Nas raz zastavila policia v strede Madarska a pytali doklady, hlavne deti. Asi niekoho hladali, lebo detske pasy vzali k svojmu autu a daco riesili.
OP dostanes skor ako pas.