Cestovný pas - meškanie
Ahojte, mala som mať hotový pas do 16.06.2023. Včera som volala na klientske centrum a pani na linke mi len povedala, že majú technický problém v Bratislave. Viete o tom niečo viac? Budúci týždeň letíme a začínam sa obávať...
@chiarisimo meskaju len tie s lehotou 30 dni, ked sa bojis daj spravit do 48hod. ten bude nacas. Bolo to aj v spravach, ze im meskaju nejake materialy na tie 30dn. pasy. Neviem presne co. Zbytocne sa rozculujes ale davat si robit pas takto na poslednu chvilu je nezodpovedne, nie vzdy vsetko funguje podla predstav
@anonymous87 "Kurnik sopa, stat si stanovil lehoto 30 dni."
"Podľa zákona môže ministerstvo v mimoriadnych prípadoch vydať cestovný pas do 60 dní. Vzhľadom na aktuálnu situáciu rezort vnútra v súčasnosti vydáva cestovné pasy v lehote do 60 dní."
https://dennikn.sk/minuta/3445064/
@hiro ale to vyhlasenie vydali vcera ☝️ nie v maji. A podla pravnika to nie je opodstatnene 😉 cize zas len stat vydrbal s ludmi. Ale pokojne sa mozme tvarit, ze je to ok. Koniec koncov, tak ako vzdy
@vamajka pozor, tu nefunguje niečo iné, keby ma pani v klientskom centre upozornila na mimoriadnu situáciu, resp. mali oznam o meškaní na pobočke...konám inak, ale chvalabohu, pas už mám a poučila som sa...
@hiro a dalsia vec, nikde pri kupovani kolku nie je uvedene, ze sa lehota moze predlzit. Taktiez nikde nebolo vyvesene, ze nastala “mimoriadns situacia”. Stat nijakou formou svojich obcanov o tom neinformoval. A este aj odmieta vratit poplatky.. s touto mimoriadnou situaciou vyrukovali az po tom, co sa to zacalo medializovat… cize ci sa to niekomu paci alebo nie. Stat zlyhal a obcan zas len cusi a obvinuju sa obete systemu… ja by som len chcela vediet, ci su vsetci taki tolerantni vo vsetkych sluzbach 😅
@chiarisimo a kedy ste dávali robiť ?
@jafko22 18.mája
@chiarisimo koľko vám meškal?
@chiarisimo ahojte ,my sme podali ziadost 20.6 a chceli sme ho za 10 dní a dnes prisla sms ,ze mozeme ist prenho.
Ale poviem vám že mi lepilo lebo tiež odlietame bud.tyzden.
Drzim palce.
@jafko22 6 kalendarnych dni
@anonymous87 Podavali ste si tu ziadost o vratenie spravneho poplatku za nedodrzanie 30 dnovej lehoty za vydanie cestovneho pasu?
@matkahelka ja som bola koncom marca a pas ešte stále nemám tak kedy treba ísť vybavovať? rok dopredu??
@anhtony a boli ste sa informovat, ci pas mate? pretoze bol problem so systemom a sms-ky o vybaveni nechodili.
@anhtony Chcem zistiť, v akom štádiu je spracovanie mojej žiadosti o vybavenie dokladu
https://www.minv.sk/?stav-spracovania-dokladov
čo ti tam píše aký je stav pasu?
@matkahelka bola som že keď niekam cestujem tak mam priniesť letenku a oni to urychlia
@chiarisimo chodte tam a dajte si cestovny pas urgovat. Ak mate zaplatenu dovolenku a doklad o zaplateni nie je problem. Do dvoch dni po urgovani vam pas dojde.

@natalia_lowi po 30.dnovej lehote uz budeme na dovolenke...ale mila pracovnicka..ja som taku nevychytala