icon

Cestovný pas - meškanie

chiarisimo
20. jún 2023

Ahojte, mala som mať hotový pas do 16.06.2023. Včera som volala na klientske centrum a pani na linke mi len povedala, že majú technický problém v Bratislave. Viete o tom niečo viac? Budúci týždeň letíme a začínam sa obávať...

Strana
z4
lenka155
28. jún 2023

@natalia_lowi po 30.dnovej lehote uz budeme na dovolenke...ale mila pracovnicka..ja som taku nevychytala

vamajka
28. jún 2023

@chiarisimo meskaju len tie s lehotou 30 dni, ked sa bojis daj spravit do 48hod. ten bude nacas. Bolo to aj v spravach, ze im meskaju nejake materialy na tie 30dn. pasy. Neviem presne co. Zbytocne sa rozculujes ale davat si robit pas takto na poslednu chvilu je nezodpovedne, nie vzdy vsetko funguje podla predstav

hiro
28. jún 2023

@anonymous87 "Kurnik sopa, stat si stanovil lehoto 30 dni."
"Podľa zákona môže ministerstvo v mimoriadnych prípadoch vydať cestovný pas do 60 dní. Vzhľadom na aktuálnu situáciu rezort vnútra v súčasnosti vydáva cestovné pasy v lehote do 60 dní."
https://dennikn.sk/minuta/3445064/

anonymous87
28. jún 2023

@hiro ale to vyhlasenie vydali vcera ☝️ nie v maji. A podla pravnika to nie je opodstatnene 😉 cize zas len stat vydrbal s ludmi. Ale pokojne sa mozme tvarit, ze je to ok. Koniec koncov, tak ako vzdy

chiarisimo
autor
28. jún 2023

@vamajka pozor, tu nefunguje niečo iné, keby ma pani v klientskom centre upozornila na mimoriadnu situáciu, resp. mali oznam o meškaní na pobočke...konám inak, ale chvalabohu, pas už mám a poučila som sa...

anonymous87
28. jún 2023

@hiro a dalsia vec, nikde pri kupovani kolku nie je uvedene, ze sa lehota moze predlzit. Taktiez nikde nebolo vyvesene, ze nastala “mimoriadns situacia”. Stat nijakou formou svojich obcanov o tom neinformoval. A este aj odmieta vratit poplatky.. s touto mimoriadnou situaciou vyrukovali az po tom, co sa to zacalo medializovat… cize ci sa to niekomu paci alebo nie. Stat zlyhal a obcan zas len cusi a obvinuju sa obete systemu… ja by som len chcela vediet, ci su vsetci taki tolerantni vo vsetkych sluzbach 😅

jafko22
28. jún 2023

@chiarisimo a kedy ste dávali robiť ?

chiarisimo
autor
28. jún 2023

@jafko22 18.mája

jafko22
28. jún 2023

@chiarisimo koľko vám meškal?

mayo202
29. jún 2023

@chiarisimo ahojte ,my sme podali ziadost 20.6 a chceli sme ho za 10 dní a dnes prisla sms ,ze mozeme ist prenho.
Ale poviem vám že mi lepilo lebo tiež odlietame bud.tyzden.
Drzim palce.

chiarisimo
autor
29. jún 2023

@jafko22 6 kalendarnych dni

anit13
10. júl 2023

@anonymous87 Podavali ste si tu ziadost o vratenie spravneho poplatku za nedodrzanie 30 dnovej lehoty za vydanie cestovneho pasu?

lenka155
12. júl 2023

@anit13 predlzili to na 60dni..nevracaju oeniaze..uz sme boli v HR nikde nic nezastavuju nikde ani policajt...tolerancia 0,5 promile

anhtony
22. jún 2024

@matkahelka ja som bola koncom marca a pas ešte stále nemám tak kedy treba ísť vybavovať? rok dopredu??

matkahelka
22. jún 2024

@anhtony a boli ste sa informovat, ci pas mate? pretoze bol problem so systemom a sms-ky o vybaveni nechodili.

maranco
22. jún 2024

@anhtony Chcem zistiť, v akom štádiu je spracovanie mojej žiadosti o vybavenie dokladu
https://www.minv.sk/?stav-spracovania-dokladov

čo ti tam píše aký je stav pasu?

anhtony
23. jún 2024

@matkahelka bola som že keď niekam cestujem tak mam priniesť letenku a oni to urychlia

petka552
23. jún 2024

@chiarisimo chodte tam a dajte si cestovny pas urgovat. Ak mate zaplatenu dovolenku a doklad o zaplateni nie je problem. Do dvoch dni po urgovani vam pas dojde.

Strana
z4