Chcem PN

lenka280821
31. júl 2024

Ahojte,
v auguste mi končím rodicak s 1.dietatom a ďalšia materska mi začína niekedy v decembri.
Brala som to ako samozrejmosť ze ma gynekológ vypíše na PN ze ho nejak presvedčím.
No lenže dneska mi moje plány zrušil ze nemá na to dôvod.
Do práce sa nechcem vrátiť na tu chvíľu a výpoveď s podporou si chcem nechať po ukončení RD po 2.dietati.
Je niečo za co by ma mohol obvodný vypísať?
Napríklad ze mam kŕčové žily alebo bolesť krížov ktoré sa s tehotenstvom zhoršujú?

ns994
31. júl 2024

Skus veci nebrat ako samozrejmost. Inak budes mat tazky zivot veru. On dovod nevidi a my a obvodny ho mame vidiet ? Mozno aspon keby si zmenila pristup ale takto ? A rovno na niekolko mesiacov ? Nuz...

danica2711
31. júl 2024

potom že prečo máme vládu, akú máme, keď toto má volebné právo...

maciatkolulu
31. júl 2024

@lenka280821 https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/navysenie-materskej-8/
Toto ti smrdelo,čo🤣,neuveriteľné,ja nemám slov. Človeka,žiaľ hneď napadne,však fajn,nech reálne tu on potrebuješ a prelezis s nohami hore,nainfuzkach v nemocnici,s dnešným strachom o život dieťaťa.... Žiaľ.clovek sa asi musí naučiť na vlastných chybách a potom sa doslova neruhat . Vieš koľko ženských by s tebou menili? Aby mohli behať a byť ok a nie na reálnych PN ? A v septembri už nebudeš chcieť decko cpat do škôlky,prípadne v januári?

bublinka1426
31. júl 2024

@maciatkolulu nemam slov ...

lenka280821
autor
31. júl 2024

Ženy ved kľud 😄😄 úplne z vás nemôžem ...neviete všetko o mne prečo a ako idete si tu svoje
Spravili ste mi deň, ďakujem 😊😊
Prajem Vám pekný deň, choďte von pekne je

rivini
31. júl 2024

@danica2711 sranda, presne to iste mi ako prve napadlo…

januska12323
31. júl 2024

5 mesiacov PN by ti nedá bez dôvodu, možno tak mesiac keby si grcala alebo niečo také. Ty si zdravá. Dieťa ide do škôlky? Ak bude choré budeš mať OCR, v práci nahlásiš tehotenstvo a upravia ti pracovnú dobu. Načo sa pchať na PN?

zuzanaete
31. júl 2024

A budes mat vobec narok na platenu pn, kedze aktualne nemas aktivne poistenie? Alebo planujes dohodu so zamastnavatelom na par dni dovolenku?

marianeta
31. júl 2024

@lenka280821 tu netreba o sebe hovoriť nič v tvojom prípade. Pár príspevkami si povedala asi všetko. A ak zakladás takéto diskusie z nudy aby si sa pobavila, tak si prezradila aj svoju mentálnu výbavu.

rozculena
31. júl 2024

@lenka280821 samozrejme,že dáva zo svojho,veď čo si myslíš,kde sa berú tie peniaze,ktoré ti chodia zo sociálky? predsa z daní pracujúcich ľudí

bublinka1426
31. júl 2024

@zuzanaete ach este jej davajme rady ako to ma robit.😲

lenka280821
autor
31. júl 2024

@marianeta 😄😄😄

lenka280821
autor
31. júl 2024

@maciatkolulu ved keď si človek môže pomôcť prečo nie?prvú matersku som si zariadila mala.som tu najvyššiu a vieš čo je super ze aj tuto matersku tým pádom budem mať tak dobre vysokú 😊

martinkatinka
31. júl 2024

@simona92101 ty narok na platenu PN nemas. Takze sa musis zariadit inak.

cookie29
31. júl 2024

@lenka280821 lenze my davame zo svojho... co si myslis, ze kto tu falosnu PN plati....

mirkam3
31. júl 2024

Keď som videla toto, hneď ma napadla autorka so svojou potrebou niekoľkomesačnej PN. Autorka, tebe želam len toľko, aby si sa nikdy nemusela strachovať o zdravie/život svojho dieťatka na oprávnenej PNke…

abbey1
31. júl 2024

@lenka280821 Veď máš niekoľko možností. Dohodni sa na výpovedi s odstupným, úrad práce s podporou, neplatené voľno, predĺžená starostlivosť o dieťa,... Prípadne si nájdi ľahšiu prácu.
Keď nechceš späť do práce, možnosti máš.
Ale dupať tu nôžkou, že ti má dr dať pn?

bublinka1426
31. júl 2024

@abbey1 dupat nozkou, ako si to milo napisala 😇

floki1994
31. júl 2024

Vdaka bohu za takychto doktorov! Dufam ze aj obvodny ta pošle kade lahsie 🙂 a potom kazdemu cloveku ktoremu bude s tebpu robit pohovor po tolkych rokoch doma prajem pevne nervy 🙂 taketo zivitopisy rovno hadzeme do koša 🙂 sed aj 10 rokov doma vsak realita ta dobehne a prefacka 🙂 pekny slnecny deň aj tebe 🙂

cookie29
31. júl 2024

@abbey1 ale ved ako tehu ma narok na upravu pracovnej doby a naplne nie? aj to je jedna z moznosti

marianeta
31. júl 2024

@abbey1 kto ti dá dobrovoľne výpoveď s odstupným? Zákon ukladá zamestnávateľovi isté povinnosti ak má tehotnú zamestnankynu.. Len to by tuto dáma musela chcieť niečo riešiť. Skôr tu ide o to ,že bola stotožnená s tým ,že tu PN dostane ,dieťa do škôlky nezapísala ,nuž chybička se vloudila. A aj tak nechápem načo už teraz dranka PN keď rodicak jej konci až v auguste. A podľa nicku sa dá pekne vidieť aj dátum
kedy končí.

abbey1
31. júl 2024

@cookie29 Áno, aj to je možnosť, preto som dala čiarku a tri bodky. Možností je veľa.
Aj pn je možnosť, ak je tam diagnóza a indikácie k tomu.

abbey1
31. júl 2024

@marianeta Možno by sa jej zamestnávateľ rád zbavil. Netuším.

marianeta
31. júl 2024

@abbey1 možno. Mňa toto odrbavanie štve hlavne kvôli matkám ktoré sa starajú o postihnuté deti 24/7 a musia si na úradoch doslova vybojovať každé € a aj by pracovať chceli no nemôžu. Často im ten príspevok nepokryje ani polovicu nákladov na dieťa, a to už nehovorím o takýchto matkach samozivitelkach.

abbey1
31. júl 2024

@marianeta Presne tak. Keď si predstavím, čo robila posudková dr s mojou sestrou s rakovinou, keď si predstavím, koľko toho musia podstúpiť mamičky deti s diagnózami a ako musia pravidelne dokladovať stav, keď si predstavím, koľko takých falošných pn sa asi ročne vystaví,....

maciatkolulu
31. júl 2024

@lenka280821 sranda....si si zariadila. Super. Iní si to odpracujú,si šikula,ale vieš ako to je s tým krčahom a studňou.

bublinka1426
31. júl 2024

@maciatkolulu inac my mame akych dobrych ludi na Slovensku , ktori zamestnavaju tehotne zienky pomaly v 6 mesiaci :D:D a este aj dobrovolne, ked vedia ze o taku zenu pridu na 2-3 roky ....ale chapem, dobry znamy je tiez velka vyhoda :D

rivini
31. júl 2024

@maciatkolulu nie, nevie…metafora s krcahom a studnou si vyzaduje systemicke myslenie….autorka ani nevie, ako funguje europsky socialny system na principe solidarity. Nechape, ze co sa tu rozculujeme, ved jej „neplatime zo svojich“. Takym ludom nevysvetlis😊

bublinka1426
31. júl 2024

@rivini myslim ze prave takym ako ona, je to jedno.

maciatkolulu
31. júl 2024

@rivini
@bublinka1426 mám obavy,že absolútne jedno,akurát sa na Tom zábava a toto vychováva ďalšie generácie....😓