Čierna stavba
Ahojte, sused si pristavil k bytu pristavbu, byva na prizemi, Jednu izbu asi 20m. My byvame nad nim. Je to taka mini bytovka. Co sa mu stane ak to niekto nahlasi? Bude to musiet zburat? Pristavil to k spolocnym obvodnym murom
Skor pochybujem? Iba mozno ak by to nebolo postavene dobre, narusalo integritu samotnej bytovky, alebo inym sposobom nebezpecne.
Skor mu naparia take pokuty ze mu bude do placu.
@evamarek77 no ale ty si to neopierala o jej múr. To je trosku iné a oni si toto robili svojpomocne. Žiadny odborný dozor iba jeden murar
Fu, 2roky ti to nevadilo ked si nebola skor taka iniciatívna? Pristavil izbu pre dieta, na vlastnom pozemku,tvojim obvodovym murom sa nic nestane, ja neviem, ja by som nemala to srdce mu v tejto ťažkej dobe tak pritazit, lebo ako vidim silou mocou chces aby mu to zburali, namiesto toho aby si sa s nim porozpravala a vyziadala od neho aspon posudok od statika, nech ho dá spraviť. Ak je tá stavba ok, aj tak by si tak velmi chcela aby mu to zburali?
Keby si chcela byť taká korektná a šlo ti o dodržiavanie zákonov tak by si to riešila hneď a nie až po dvoch rokoch... Pretože zvláštne te ti nevadilo keď staval ci to ma všetko papierovo v poriadku ale po dvoch rokoch ti to zrazu vadí.... Tam bude iný problém.
@20erika07 to, že je to na jeho vlastnom pozemku, ho este neopravnuje si tam nieco postavit, toboz nie, ak sa jedna o pristavbu bytovky s viacerymi majitelmi (ten dotycny predsa nie je vyhradnym majitelom obvodovych stien bytovky). Bez statika a svojpomocne, ako vies, ze sa nestane nic obvodovym murom? Ak si nechcel v tejto tazkej dobe pritazit, aj keby to mala byt izba pre samotneho papeza, mal si to postavit tak, ako sa to ma - LEGALNE, so suhlasom ostatnych vlastnikov, vybavit si papiere..dalsia vec je, ako to musi vyzerat..
jasne, ved podme si vsetci pristavit k bytom barsake pristavby/balkoniky/vezicky a ine chujoviny, nezabudnime to natriet nejakou vkusnou kanarikovozelenou farbickou.. strasne sa my slovaci chceme priblizit zapadu, ale takymto uvazovanim, sme a este dlho budeme daleko na vychode (podobne vymysly som videla na bytovkach napr v Gruzinsku, otras, s prepacenim ako u ciganov..)
@20erika07 načo si robia deti keď sa potom nezmestia alebo nech si kúpia väčší byť nie pristavovat takto načierno. Ja to riešim až teraz pretože sa hádame o prerábke bytovky. Ony chcú zatepľovať ale ja nie načo mi je zateplenie.
@evamarek77 takze oni si teraz zmysleli, ze chcu zateplovat a dost pravdepobone chcu, aby sa im ostatni vlastnici bytov pekne krasne zlozili na zateplenie ich pristavby, to je podla teba uplne v poriadku, ked sa ich tu tak zastavas?
@evamarek77 energie platia najomnici tak ja uz Do rekonstrukcie nechcem investovat. My sa skladame Do Fondu oprav ale z toho sa ide prerabat Strecha. Zateplenie nechcem ani ja ani druhy sused. Teda zateplovat sa bude len strecha.
@baluinka oni si svoju budu zateplili sami, Este to tak aby sme im prispievali na toto. Zatepli sa iba strecha lebo Mi ide zima v podkrovnom Byte. Oni by chceli zateplit iba jednu Stranu zpredu, zo zadu maju tu budu a sprava a z lava susedov.
Kokos sak sa staraj o svoj byt a koniec. Po dvoch rokoch sa zrazu ozveš? Si sa mala hned ked to staval. Ti to 2 r lezi v zaludku? Ani tam nebývas. Zi a nechaj zit. On sa ti kuka ci priznavas dan za prenajimanie bytu napr? Nech sa zodpoveda on ak je treba ale preco prave na tvoj podnet? Urcite ti kvoli nemu nepadne stena na hlavu 🤦🏻♀️. Karmaaaa dievca.
@katuskamala1 na môj podnet preto lebo už nechce platiť do fondu opráv. On chce nechať opraviť strechu ale len za podmienky že sa zatepli fasáda vymenia okná zatepli pivnicu. No nech si spravi keď na to má. Sme sa dohodli ze z fondov sa bude robiť strecha.
Udať ho môžeš aj anonymne, nikde nemusíš figurovať ty aj keď asi sa dovtipi odkiaľ vietor fúka.
Dievčatá tie čo hovoríte nechaj to tak naozaj by ste to povedali aj v prípade, že by išlo o bytový dom, v ktorom bývate?
@matullienka anonymne to dám a co nech vie ze na čierno sa nestavaju stavby. Presne ako píšeš určite by to každý riešil. Ľutujem ze som to skôr neudala
Inak nechápem čo ho to vôbec napadlo, veď na bytovom dome si pri výmene okien ani nemôžeš svojvoľne meniť rozloženie okien, že z jednokridloveho dáš urobiť dvoj krídlové a naopak, lebo to mení vzhľad bytového domu a urobiť toto je úplne cez
@evamarek77 ak by mal papiere v poriadku,museli by podpisovať oni ako susedia a majitelia bytov v bytovke súhlas so stavbou . A to by to neriešila ak by mu to podpisovala. (Súhlas so stavbou sme museli podpisovať aj my ako susedia pre susedu,čo išla stavať plot na svojom pozemku,medzi naším a jej dvorom.
@matullienka že ja tiež nechápem čo furt riešia, ved okná sú dobré majú síce už cez 30 rokov ale sú dobré. On ze chce nejaké trojsklo ci co. Už mal aj vzhliadnute že na mieru ale to som zatrhla. Okná mame dobré stačia. Boli sme dohodnutí na streche tak co špekuluje.
Ešte vybehol na mňa že ma v byte pliesen. Že jemu firma radila nejaké drahé úpravy a zateplenie aby nemal vlhké steny. To určite, nech si vetraju alebo kúpia odvlhcovac. Mam peklo s nimi tak preto to ich udam
@evica17 presne ja ani sused sme mu nič nepodpisovali
@evamarek77 tak zo strechy ide najviac zima tak preto sa ide prerobit a zateplit len strecha. Potom možno aj byť predam. Nech hentych nemám za susedov
To chce z fondu opráv vymeniť okná na byte?
@evamarek77 to už n mi predmetom diskusie. Samozrejme že to je tiež blbosť,že potom už nebude platiť, keď už má svoje zateplené. To by sa malo.platit stále.
Ale zas na druhej strane pristaviť si k bytovke len tak niečo tiež nie je normálne. A navyše musel narušiť aj obvodový múr aby si spravil dvere do izby. Väčšina ľudí to nerieši prístavby na bytovke,ale hľadá väčší byt,prípadne odkúpi susedov a zväčší si svoj. A keď nemá peniaze ,žiaľ musí sa uskromniť s tým čo má. Toto sa nerobí.
@matullienka ja som pochopila že len na pivnici a spoločných priestoroch

@evamarek77 no tak to ja mam viac ako ti chudaci. Mam 2 byty a stavam dom. Sused 4 bytY, URCITE by som taku budu zavidela. Z bohvie coho vyrobenu....a opretu aj o moj mur