Čierna stavba
Ahojte, sused si pristavil k bytu pristavbu, byva na prizemi, Jednu izbu asi 20m. My byvame nad nim. Je to taka mini bytovka. Co sa mu stane ak to niekto nahlasi? Bude to musiet zburat? Pristavil to k spolocnym obvodnym murom
@evica17 myslím ze nebural obvodový múr chodí tam cez inú miestnosť. Len to nalepil na nás múr.
To o tej prerabke strechy som písala aby sa pochopilo preco ho chcem po 2 rokoch udať. O tom není diskusia.
@evamarek77 no to už je jeho problém, je v šachu, ak jej neodsuhlasi tak ho nahlási....mal si to urobiť v súlade so zákonom a nemusel by sa báť.
@evamarek77 tak to, že nechce prispievať je svinstvo, u nás vy ju evidovali ako neplatia lebo je to povinné a dlh by vymáhali cez exekúcie.
Podľa toho čo tu napísala sú tam vzťahy nahovno už dávno a len jeden druhému závidia
@matullienka aky dlh? Veď sme boli dohodnutý ze sa bude robiť strecha. Ja ani môj sused nechceme zatepliť fasádu. Nam to je zbytocne my to máme investičné byty. Sme dvaja proti nim.
@evamarek77 mna môže udávat kto chce kolko chce. Ja si svoje povinnosti voči štátu plním. Ja som vzorný a poctivý občan narozdiel od neho.
@evamarek77 sme tu tri byty. Stary dom z 50tych rokov.
U nás je to fond opráv povinný čiže ak by si ho neplatila vznikol by ti dlh to nie je také, že sa rozhodnem neplatiť ho tak nebudem.
A kto je u vás správca bytového domu?
Inak ja ho normálne ľutujem, nie za to čo urobil, za to si zaslúži minimálne pokuty, ale v tom, že o osude bytovky v podstate rozhodujú ľudia, ktorý tam nežijú a byt majú len na zárobok. Ako prepáč už len z tohto hľadiska by sa malo urobiť aj to čo požaduje on nie len vy.
@matullienka ja som správkyňa. Ja sa orienrujem v oblasti nehnuteľností a spravujem aj fond opráv.
No tak prepáč ale ty potom nie si, že poctivý občan ale hyena v ľudskej koži spolu s tým tvojím kamarátom.
Fuj. No fuj. Zelam ti, aby si v zivote stretavala len takych ludi ako si ty sama. Jdu blejt velebnosti 🤮. A panovi co si urobil pristavbu zelam zo srdca, aby mu ju povolili (ak nahodou povolena nie je), aby neplatil ziadnu pokutu a uzival si dom spolu so svojou rodinou
V našom predošlom byte si takto postavili niektorí kumbáliky na kompóty a pod. A potom búrali 😬
Tak normálne to nie je, ale ty tiež nie si 2x normálna. Si to mala riešiť keď to staval. Robíš zo seba primadonu, čo máš, to robia len sedláci, ktorí sa nemôžu chváliť ničím iným. Ak niekto nemá dva byty a dom tak je tvojich očiach chudák, čo by nemal mať deti. Len pozor, karma ťa dobehne.
Zbúrať? Na Slovensku? 😂🙈😁 Zabudni! Takto na u nás žiaľ nefunguje!
Píšeš že to má postavené na záhradke - pokiaľ je parcela evidovaná ako orná pôda či záhrada, najprv by musel vyriešiť vyňatie pôdy - teda zmeniť druh pôdy na stavebnú.
Až na základe toho by teoreticky mohol požiadať stavebný úrad povolenie. Ale keďže je to prístavba k nosným múrom, podľa mňa ohláška by mu nestačila. Však tam musí mať určite aj posúdenie od statika.
A preco Ti to vlastne vadi? Zavlha nieco?, ci Ti len vadi, ze ma izbu naviac? Alebo Ta to nejako obmedzuje? Ak to ma dobre odizolovane, tak by nemal byt problem. Ja bezne vidim, ze prizemne byty so zahradami maju dostavane kryte uzavrete terasy, ved to je v podstate to iste, tiez su strechy oprete o spolocnu stenu a nikto s tym nema problem, jedine ten kto nechcel dat tolko penazi za byt s pozemkom a teraz ho to stve.
A ked ho udas uz bude chcieť? 🤣🤣🤣 Vies, s takymi chudakmi tazko, ty si ina uroven, mas na viac.. 🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈
Teraz vážne - karma ta dostihne i tvoju pychu ver tomu.
Ak si spravkyna, tak odpoved by si mala sama vediet
@evamarek77 jaaaj, uz je to jasné...takže vydieranie...nedás suhlas so strechou, udám Ta. No, ale popravde...aj ked ho udá...neporieši nic, pretoze ja byt tym susedom tak z trucu jej tu strechu uz nikdy neschválim. Príde mi to nesmierna vypočítavosť z jej strany...prdí na všetkých, lebo tam nebýva, chce si len poriešiť, čo potrebuje a tento sused jej je prekážkou. Ludia idú aj cez mrtvoly, ako čítam. Ano, nemal to tam postaviť, ale dva roky čušala...takže teraz je to vyslovene z jej strany uz len vydieračstvo a pomsta.
Odfot to a nahlas to Stavebnemu uradu a spravcovi bytovky a pripadne aj obci, pokial pozemok patri jej.
Myslim si, ze si to na pokutach poriadne odserie.