icon

Cirkevná nulita manželstva - skúsenosti

26. máj 2021

Ahojte
Chcem sa opýtať, je tu niekto kto si týmto procesom prešiel v poslednej dobe? Kam sa obrátiť ? Ako začať vlastne riešiť tento proces? Ako dlho to trvalo? Čo v prípade nespolupracovania druhej strany? Čo ak nemám svedkov,ktorý by mi niečo vedeli dosvedčiť? Ďakujem

Strana
z3
scorpionflower1
23. júl 2021

@cavabcici Viem, co je nulita a mas pravdu, vybavovanie nulity je pre mna pokrytectvo. Skus sa zamysliet a bud k sebe aj k druhym uprimna, kolko ludi, co sa len tu na MK pyta na nulitu a na to ako ju vybavit ma niektory z dôvodov, ktore si vymenovala (nedostatocny vek, unos za ucelom sobasa) ani jeden...vsetci z nich si vymyslaju spinu a klamu o svojom byvalom partnerovi, len aby im anulovali cirkevny sobas. Mas pravdu ako neveriaca mam problem pokrytectvo pochopit, do skutocnych veriacich sa nemiesam, kym mi daju pokoj a neskusaju mi odopierat moje prava. Zato falosni veriaci akych su na Slovensku tisice s pokrytectvom asi taky problem nemaju.
Tomu paru, co nasiel Boha to kvitujem, hlavne, ze su oni spokojni.

martinka150
15. aug 2025
@lienka.7

@cavabcici velmi dobre sa citaju tvoje prispevky, musis byt naozaj clovek s velkym "c" ako aj srdcom. 😊
Ja som popisala moju skusenost, kedy si moj ex naozaj navymyslaj vsetko mozne (a to ber doslova ze vsetko!). Este stastie ze mam s novym partnerom dieta, lebo aj neplodnosti by ma obvinil!!!
A on symbol cnosti, ale to doslova. Nevidel, nepocul, nevedel chudacik...
Ako som napisala, vsetky jeho klamatva som vyvratila dokazmi, ze aj ten sudca naozaj pozeral. Co jeho veta, to klamstvo, doslova.
Este ze maju prist svedkovia, tak som zvedava...
Pre mna to uz bola uzavreta kapitola...to on chce opat sobas v kostole. Resp.ta jeho priatelka. To je vsetko. Jediny dovod.

@lienka.7 sice stara konverzacia, ale zaujalo ma co si napisala. ty si nechcela nulitu, mas dieta s novym muzom, si veriaca?
pytam sa to cisto zo zaujimavosti. veriaca nie som a ani sa nestaram do veriacich, ale kedze mam nieco nacitane o danej “problematike nulite”, nejde mi to nejak dokopy, ze ked si veriaca, nulitu si nemala, mas dieta s inym muzom. nie si v hriechu? resp v tom obdobi si nebola ked si to pisala?
ma fascinuje, ze niektori veriaci (asi ich je minimalne percento), ze ked nemaju nulitu, nechcu dalsi vztah, pokial neprehne nulita (mozno cakaju dlhe roky na to) alebo niektori to neriesia a maju vztah a potom sa zobudia, ze aha nemam vlastne nulitu, tak chcem ukoncit vztah kvoli tomu alebo niektori to uz, ze vobec neriesia a ziju normalne vo vztahu. myslim, ze su len tieto tri typy ludi.

Strana
z3