icon

Čo je energopomoc a kto ju dostane?

lenagawel
6. jún 2026

ahojte mam trvaly pobyt u rodicov ale nebyvam s nimi, pridiel mi k nim dopis ze nejake peniaze energopomoc, vobec neviem o co ide? Viem ze sa cosi dochodcom davalo ale ja nie som dochodca. Nie je to omyl? ci to nejaka novinka? Nikdy mi len tak neprislo ze poukazka na peniaze tak neviem co s tym ako, neze to vyberem a potom mi pride ze to mam vracat 🤣

parvinka0001
6. jún 2026

Je to pre tvojich rodičov kedze oni najskôr platia . Len to posielajú na mladších a keďže máš tam pobyt kvôli tomu to prišlo tebe

lenagawel
autor
6. jún 2026
@parvinka0001

Je to pre tvojich rodičov kedze oni najskôr platia . Len to posielajú na mladších a keďže máš tam pobyt kvôli tomu to prišlo tebe

@parvinka0001 im ale prislo tiez

parvinka0001
6. jún 2026
@lenagawel

@parvinka0001 im ale prislo tiez

@lenagawel v zime ste mali šek ? Čo bolo za obdobie od januára

anonym_ac85e3
6. jún 2026

To ako fakt sa toto niekto pýta?

lenagawel
autor
6. jún 2026
@anonym_ac85e3

To ako fakt sa toto niekto pýta?

@anonym_ac85e3 ano pyta kedze zijem v zahranici a realne neriesim co sa deje na slovensku 🤦🏻‍♀️

lenagawel
autor
6. jún 2026
@parvinka0001

@lenagawel v zime ste mali šek ? Čo bolo za obdobie od januára

simona_racz
6. jún 2026

Presne toto sa pýtal aj kamarát mňa, lebo ja obvykle mám prehľad (používam aj AI čo nechápem že ostatní prečo nie) a že mladým chodí šek na ich meno určený rodičom. Tak som im to vysvetlila tak ako bolo vysvetlené mne. Veľa mladých žije v mestách kde majú prácu na podnájmoch, ubytovniach, internátoch, v zahraničí. Potom aby sa z Viedne trepali na Gemer lebo rodičia to bez ich občianskeho nevedia vybrať. Síce tam píšu že splnomocnenie, ale aj kvôli verifikácii na splnomocnenie musí ten človek tak či tak prísť do domovskej obce. U nás keďže polovica rodiny maká v zahraničí tak už máme splnomocnenia poriešené.

mogaa
Včera o 07:08

@lenagawel energopomoc môže prísť ktorémukolvek členovi domácnosti na celú domácnosť....takže to daj rodičom a len pre info , je to smiešna suma u nás to bolo 14,- eur🙂 takže ak to aj nevyzdvihneš , tak ani nezbohatneš ani neschudobnieš😀

parvinka0001
Včera o 07:21
@mogaa

@lenagawel energopomoc môže prísť ktorémukolvek členovi domácnosti na celú domácnosť....takže to daj rodičom a len pre info , je to smiešna suma u nás to bolo 14,- eur🙂 takže ak to aj nevyzdvihneš , tak ani nezbohatneš ani neschudobnieš😀

@mogaa prvú sme mali 140 e . Neviem čo je každému natom smiešne.za ďalšie keď tak píšeš tak asi si ju nevybrala že veď je to 14€

lenagawel
autor
Včera o 14:27
@mogaa

@mogaa prislo mi 140 eur, to mi nepride smiesne

lenagawel
autor
Včera o 14:29

Ja tie peniaze nepotrebujem ani som to necakala preto sa pytam ci to nie je nejaky omyl kedze to nesledujem a nemam cas tu na slovensku riesit pripadne nasledne vracacky a podobne 🤦🏻‍♀️