Čo potrebujeme vybaviť po sobáši?
Ahojte, čo všetko budem musieť pobehať po uzavretí manželstva? Tuším niečo je automaticky v systéme cez matriku, ale asi občiansky, vodičský, banka? Zamestnávateľa informovať?
Nevie niekto ako to je aj s elektronickým občianskym? Opäť budem musieť vytvoriť nové konto na Slovensko.sk?
@anonym_autor zamestnavatela urcite. Ale ine veci iba ak meníš priezvisko.
@anonym_autor zamestnavatela urcite. Ale ine veci iba ak meníš priezvisko.
@betulinka1 áno, mením priezvisko.
Vymeniť doklady občiansky, vodičský, pas
Doklady od auta ak máš písané na seba
Informovať banku, mobilný operátor, poisťovne, vernostné karty
Zamestnávateľ
Dodávatelia elektrina, plyn ak je niečo z toho na teba
Kataster, ak vlastníš nehnuteľnosť
Nevie niekto ako to je aj s elektronickým občianskym? Opäť budem musieť vytvoriť nové konto na Slovensko.sk?
@anonym_autor konto na slovensko.sk ti ostáva rovnaké, len sa tam prihlásiš novým dokladom
@anonym_autor konto na slovensko.sk ti ostáva rovnaké, len sa tam prihlásiš novým dokladom
@maranco takže nové pin/puk a certifikáty?
a ak pouzivas OP denne, tak si nahraj nove certifikaty co najskor, lebo mne to neslo, teda islo asi 30 min a potom mi to zablokoval system a musela som ist osobne zas na policiu. a oni ze nechapu preco, lebo uz som asi 10 co mala s tym problem.
@anonym_autor áno, ale môžeš si nastaviť rovnaký PIN aj PUK ako si mala doteraz, iba nový podpisový certifikát vytvoríš s novým menom
@maranco ďakujem za info 🙂
a ak pouzivas OP denne, tak si nahraj nove certifikaty co najskor, lebo mne to neslo, teda islo asi 30 min a potom mi to zablokoval system a musela som ist osobne zas na policiu. a oni ze nechapu preco, lebo uz som asi 10 co mala s tym problem.
@babushkaem ako denne nie, ale budem potrebovať kvôli vybavovačkam na úradoch. Niekde som čítala, že certifikáty môžu nahrať priamo pri vydávaní nového op, ale čo je na tom pravdy. Pamätám si koľko som nadávala pri aktivácii prvého čipu, potom keď som mala stále neplatný podpis 🤦🏻♀️

@anonym_autor upsvar aj zdravotná poistovna je automaticky.