icon

Čo robiť, ak vám zadržali vodičský preukaz?

30. dec 2024

Zdravim pred 2 týždňami som mal nehodu, nedal som prednosť v jazde bola tam stopka na ktorej som zastavil no následne som vyšiel z križovatky a bolo to… Pani ktorej som nedal prednosť nemala žiadne zranenia, moja spolusediaca priateľka mala modrinu na nohe prišla sanitka ktorá ju previezla na rentgen na ktorom sa nič nezistilo bola v šoku pre istotu sme chceli aby bola vyšetrená. Bol mi zadržaný VP priateľka nebola ešte ani predvolana takže neviem čo ma čaká je možné že by mi zobrali VP ?

doriiis
•
30. dec 2024

No asi hej.Keby ti ho chceli nechať,tak ti ho ani nezadrzia

autor
•
30. dec 2024

@doriiis zadržaný bol z dôvodu prešetrenia a privolania sanitky kvôli ktorej to bola už dopravná nehoda preto sa pýtam že či nemá niekto skúsenosť… ďakujem za každú odpoved

doriiis
•
30. dec 2024

Tak ja neviem.Aj ja som mala dopravnú nehodu,sanitka síce privolaná nebola,ale polícia a hasiči áno.A vodičák mi nikto nezadržal.

evinka400
•
30. dec 2024

Keď mne jedna žena nedala prednosť, tiež jej zadržali vodičský, ale ona na mieste priznala vinu a tiež sa čakalo, koľko bude trvať liečba môjho zranenia. Po 14 dňoch bola obvinená z ťažkého ublíženia na zdraví, dostala pokutu a zákaz na jeden rok. Suseda spôsobila nehodu, priznala vinu, nikto nebol zranený a vodičský jej nezadržali 🤷

autor
•
30. dec 2024

@evinka400 chápem… priateľka nieje zranená nebola ani na PN pani ktorej som nedal prednosť bola v poriadku žiadna záchrana zložka ani nič podobne. Ono to zavisy aj od policajta sám neviem čo mám čakať keďže teraz sú aj tie sviatky dlhšie sa čaká.

autor
•
30. dec 2024

@evinka400 tiež som priznal vinu

kvietok2012
•
30. dec 2024

Chod sa opytat na priestupkové oddelenie v mieste tvojho bydliska, ze čo dalej...

draik
•
30. dec 2024

Bežia dve paralelné záležitosti
-posúdenie, či šlo o dopravnú nehodu
-porušenie predpisov cestnej premávky závažným spôsobom skrz nedania prednosti v jazde
Za každú z uvedených záležitostí možno v správnom konaní uložiť okrem pokuty aj zákaz činnosti. V prípade ublíženia na zdraví by šlo o trestné stíhanie.