icon

Zvládnem urobiť vodičský preukaz?

Včera o 16:06

Ahojte, rozhodla som sa konečne si urobiť vodičák, po škole som nemala moc času a neboli ani peniaze a tak. Zostávajú mi posledné dve jazdy pred skúškami a ja neviem či to zvládnem. Neviem si nejako na to zvyknúť..pri preraďovaní mávam problém, kým uvoľním spojku a pridám spomalim celkom dosť. Jazdy mávam hodinu a pol...hodinu jazdím normálne a potom polhodinu robím strašné chyby... teóriu ovládam..není problém že by som nepoznala zákon, značky, postupy ale v tej praxi je to horšie. Najväčší problém mám že pri odbočovaní vpravo sa mám dať čo najviac do prava, pri odbočovaní vlacoyco najviac do ľavá. Myslím že nemám dobrý odhad, ja mám pocit že už som úplne vľavo ale inštruktorka má vždy hreší že ešte viac doľava...
Myslíte že sa to dá ešte za tie dve jazdy doladiť? Alebo proste nemám na vodičák? Som z toho úplne deprimovana...cuvať, parkovať nemám problém, nechodím do protismeru...

anonym_8cd930
Včera o 16:14

@anonym_autor Za plus platbu sa môžeš dohodnúť s inštruktorom na jazdách navyše ,kde by ste sa zamerali na to, čo ti robí problém

anonym_44b6ee
Včera o 16:15

@anonym_autor chce to len trénovať, za pár jázd v autoškole sa naučíš len základ
Kúp si automat, nebudeš mať problém s radením rýchlostí, môžeš sa viac sústrediť na jazdu. Držím palce.

anonym_248d56

Ja som mala podobne ani dodnes to neviem poriadne ani nejazdím už veľmi

thereisabear

Zaplať si jazdy navyše, bola by škoda to teraz vzdať.

autor
Včera o 16:16
@anonym_8cd930

@anonym_autor Za plus platbu sa môžeš dohodnúť s inštruktorom na jazdách navyše ,kde by ste sa zamerali na to, čo ti robí problém

@anonym_8cd930 ja viem, ale neviem či to má s ňou zmysel, teraz posledné dve jazdy a ďalšie dve čo ma čakajú majú byť podľa jej slov opakovanie a dolaďovanie toho čo mi nejde...ale keď aj niečo spravím hneď nadáva že ja musím vedieť prečo som není viac vľavo a že ona už nevie čo a ako so mnou...

anonym_e1e751
Včera o 16:16

Keď som spravila vodičák, tak mi moja sestra povedala, že ja nikdy dobrá šoférka nebudem. Hneď pár týždňov na to som šoférovala sama do BA a späť z východu. Na novom aute, s manuálom, bez GPS. Zvládla som.. čo tým chcem povedať - ver si, postupne pomaly sa do toho dostaneš a zvládneš to.

autor
Včera o 16:17
@anonym_44b6ee

@anonym_autor chce to len trénovať, za pár jázd v autoškole sa naučíš len základ
Kúp si automat, nebudeš mať problém s radením rýchlostí, môžeš sa viac sústrediť na jazdu. Držím palce.

@anonym_44b6ee automat aj budem mať...ale bojím sa aby som prešla na skúške... ďakujem

anonym_44b6ee
Včera o 16:21
@anonym_autor

@anonym_44b6ee automat aj budem mať...ale bojím sa aby som prešla na skúške... ďakujem

@anonym_autor Neboj sa, skúška trvá len pár minút. Pôjdeš po ceste, ktorú máš už viackrát prejdenú.

bavlnka92
Včera o 16:27

skúška trvá len chvíľu, treba len pozorne počúvať kam ti kážu ísť. my sme mali chyták prejsť cez dve jednosmerky s ostrovčekom uprostred - buď nezastavili na ostrovčeku alebo to hneď hodili vľavo do protismeru. prípadne po dlhšej ceste a sú tam rôzne odbočky a na konci križovatka tak nám kázali odbočiť na križovatke a čakali kto sa nachytá odbočiť na tie vedľajšie nie križovatku 😎

anonym_8cd930
Včera o 16:31
@anonym_autor

@anonym_8cd930 ja viem, ale neviem či to má s ňou zmysel, teraz posledné dve jazdy a ďalšie dve čo ma čakajú majú byť podľa jej slov opakovanie a dolaďovanie toho čo mi nejde...ale keď aj niečo spravím hneď nadáva že ja musím vedieť prečo som není viac vľavo a že ona už nevie čo a ako so mnou...

@anonym_autor Nie je možné požiadať o iného inštruktora?

marca12
Včera o 16:33
@anonym_autor

@anonym_autor Tak nech ti vysvetli podla coho sa orientovat,aby si vedela,kedy si viac vlavo alebo voravo. Skus pozriet videa na youtube. Tam su niektore videa ozaj uzitocne a su tam navody podla coho sa orientovat. Nevzdavaj to a daj do toho vsetko. Ked uz budes mat vodicak,naucis sa v praxi jazdit a podla seba.

anonym_c70c41
Včera o 16:34
@anonym_autor

@anonym_autor vsak a s inym instruktorom nemozes ist?

anonym_998051
Včera o 16:50

Co nato hocori instruktor? V autoskole kde som robila ja sa dali kuoif aj kondicne jazdy tak mozno by som tie vyuzila kym si do skusok nebudes istejsia. Skusky su kazdu chvilu tak o vela neprides ak ten najblizsi termin nepojdes. Za mna neistota za volant nepatri aj ked urobis skusky jednoducho nie je to nebezpecne jednak pre teba ked ta nieco vystresuje ale aj pre ostatnych ucastnikov cestej premavky a asi hned po tom co dostanes vodicak nechces mat na krku tebou sposobenu dopravnu nehodu

anonym_339edb
Včera o 17:17

Chapem tá . Teraz týmto prechádzam . Jazdy už na konci a idem si ešte zaplatiť navyše jazdy . Tým že je sám nemám možnosti skúsiť to s iným inštruktorom.

euka210
Včera o 18:21

@anonym_autor skuska netrva hodinu, mozno 10min jazdy, to das. A ten odhad...to chce len cvik...jazdit a jazdit.

anonym_84d54d
Včera o 20:05
@euka210

@anonym_autor skuska netrva hodinu, mozno 10min jazdy, to das. A ten odhad...to chce len cvik...jazdit a jazdit.

@euka210 10 minút už dávno sa nejazdí. Min.20 minút, najčastejšie 30-40 mín

anonym_7f9d87
Včera o 21:18

Vyskusas a uvidis. Ak neprejdes, doplatis si jazdy a pojdes znova na skusku.

anonym_44b6ee
Včera o 21:25
@anonym_84d54d

@euka210 10 minút už dávno sa nejazdí. Min.20 minút, najčastejšie 30-40 mín

@anonym_84d54d 20 minút je maximálna dĺžka jazdy, štandardne sa jazdí tak 10 minút

anonym_84d54d
Dnes o 03:53
@anonym_44b6ee

@anonym_84d54d 20 minút je maximálna dĺžka jazdy, štandardne sa jazdí tak 10 minút

@anonym_44b6ee tak si pozri vyhlášku. Jazda má trvať min.20 minút.