Čo robiť pri kolízii predvolania na úrad práce a dovolenky:
Dobrý deň, viete mi niekto poradiť??
Som na úrade práce teraz som si všimla v schránke, papier predvolanie na urad práce. V utorok sa mám dostaviť ráno.
Len mi zajtra odchádzame na dovolenku do Chorvátska všetko zaplatené... A teraz čo?
Nepôjdem pôjde len muž s deťmi? Či to celé zrušíme a prídeme o €.... A dovolenku... Alebo nedostavim sa tam...a vyradia ma....
Odkedy mas ten papier v schranke? Aky je tam datum? Ak piatkovy,tak hned v pondelok tam volaj aj z Chorvatska,ze sa nemozes dostavit,lebo si musela vycestovat mimo SR. Este je otazka kvoli comu si sa tam mala dostavit,to je dost podstatne. Ci kvoli pohovoru,alebo na kontrolu atd.
@veronikavaneska a nemôžes zavolať?
zavolaj z Chorvátska na uP že si v zahraničí...
list prišiel doporučene? ak nie , tak si viac menej krytá... naša poštárka hádže listy a všetko okolo toho kde kade do schránky...
Keď list neprišiel doporučene, tak sa nemusíš dostaviť. Nenašla si ho a hotovo. Pokiaľ si ho prebrala, tak pondelok ráno choď na úrad práce. Není tam napísané kvôli čomu ťa predvolali?
Len tak bol hodený v schránke.. je tam dátum 25.6.
Neviem tam volať cez víkend nepracujú.
Bola som tam v piatok na kontrole priniesla som potvrdenie o hľadaní práce. A dala mi nový termín na august. A inak nič nehovorila... Sme sa bavili o práci ale toto nespomenula.... A asi to bude na pohovor mám si priniesť životopis.
S pani úradníčkou,u ktorej si evidovaná,treba vždy komunikovať. Ja som mala šťastie na takú zlatú pani, ktorá mi občas aj chýba,sadli sme si,keď som bola na ÚP. A je pravda,že tie listy,predvolania niekedy dostaneš do rúk "za 5 min 12ásť".(to môže byť kľudne aj poštou,nie ÚP). Ale,vždy sa dalo vedieť telefonátom dopredu,ja taktiež,ak sa niečo menilo v evidencii na ÚP. Choď na dovolenku a automaticky ťa vyradia na pár mesiacov. (Neviem ako je to dnes).
S pani úradníčkou,u ktorej si evidovaná,treba vždy komunikovať. Ja som mala šťastie na takú zlatú pani, ktorá mi občas aj chýba,sadli sme si,keď som bola na ÚP. A je pravda,že tie listy,predvolania niekedy dostaneš do rúk "za 5 min 12ásť".(to môže byť kľudne aj poštou,nie ÚP). Ale,vždy sa dalo vedieť telefonátom dopredu,ja taktiež,ak sa niečo menilo v evidencii na ÚP. Choď na dovolenku a automaticky ťa vyradia na pár mesiacov. (Neviem ako je to dnes).
@zuzanita1609 bola som tam v piatok na podpise, sme sa rozprávali, priniesla som potvrdenie o hľadaní práce a dala mi nový termín na august. Tomto mi nič nehovorila.
list prišiel doporučene? ak nie , tak si viac menej krytá... naša poštárka hádže listy a všetko okolo toho kde kade do schránky...
@deti95060810 neprišiel doporučené. Len tak bol hodený v schránke...je tam ale písané v prípade nedostavenia môže byť pokuta 165€.
Keď list neprišiel doporučene, tak sa nemusíš dostaviť. Nenašla si ho a hotovo. Pokiaľ si ho prebrala, tak pondelok ráno choď na úrad práce. Není tam napísané kvôli čomu ťa predvolali?
by som nešla na uP. bola si v piatok. pani nič nehovorila nič si nedostala - teda nie doporučene. Choď na dovolenku .
@veronikavaneska nedostavis sa, vyradia ta na pol roka. Nič v zlom a neber to osobne, ale na UP si preto, že si hľadáš prácu, a to aj cez leto.
@veronikavaneska zavolaj jej pondelok ze si isla na vopred zaplatenu dovolenku. Ked si tam bola piatok a vsetko v poriadku tak to pochopi. Na dovolenku mas pravo ist aj ked si na UP a take premudrete rady ako dava vysie
@lienka.7 ani necitaj. Vyradia ta z UP ak si v zahranici viac ako 14 dni a nie ked si bola na UP piatok a mas novy termin na jul..
@zuzanita1609 bola som tam v piatok na podpise, sme sa rozprávali, priniesla som potvrdenie o hľadaní práce a dala mi nový termín na august. Tomto mi nič nehovorila.
@veronikavaneska tak to bude asi ponuka na vhodné zamestnanie, keďže aj životopis si spomenula. Skús v pondelok ráno zavolať a poprosiť ju,nech ti to prehodí na iný dátum z dôvodu,že idete na dovolenku,už rezervovanú. (Ja osobne by som spomenula aj to,ak je tak iniciatívna a hľadala ti vhodné zamestanie). S ÚP spolupracuješ, nosíš "papiere" ,že hľadáš zamestanie. Skús len ozaj ju poprosiť (ak je to to-ponuka vhodného zamestnania),nech ti prehodí termín.
@veronikavaneska máš termín v auguste, doporučene ti nič neprišlo. Ja by som nevolala pondelok, že som na dovolenke.
Je to divne, ked si bola v piatok a nic. A hned na to list v schranke. Urcite sa to bude dat vyriesit. Na dovolenku pekne chod a hned pondelok volaj, ze sa nemozes dostavit, ze si musela odcestovat. Dovolenku nespominaj. Dohodni si po telefone novy termin.
@deti95060810 neprišiel doporučené. Len tak bol hodený v schránke...je tam ale písané v prípade nedostavenia môže byť pokuta 165€.
@veronikavaneska tak to je ozaj čudné,že aká pokuta?😳 Doba, vláda sa není,ale za toho pol roka,čo som bola evidovaná,som takýto list z ÚP a ešte vyhrážkou pokutami,dokonca stanovenej sume nedostala... dosť zvláštne 🙄. A hlavne, list nebol doporučený,nič si nepodpisovala po prevzatí pri poštárka... divné 🤔
@veronikavaneska tak to je ozaj čudné,že aká pokuta?😳 Doba, vláda sa není,ale za toho pol roka,čo som bola evidovaná,som takýto list z ÚP a ešte vyhrážkou pokutami,dokonca stanovenej sume nedostala... dosť zvláštne 🙄. A hlavne, list nebol doporučený,nič si nepodpisovala po prevzatí pri poštárka... divné 🤔
@zuzanita1609 tiež mi to príde dosť zvláštne... Sme sa rozprávali v piatok všetko v poriadku... Ale toto je iný úrad práce ja chodím do iného mesta na úrad práce toto je vyšší nad nimi okresný odtiaľ mi to prišlo ..
@zuzanita1609 tiež mi to príde dosť zvláštne... Sme sa rozprávali v piatok všetko v poriadku... Ale toto je iný úrad práce ja chodím do iného mesta na úrad práce toto je vyšší nad nimi okresný odtiaľ mi to prišlo ..
@veronikavaneska to som este nepocula, ze iny urad prace 😮 tato zberba co nam vladne a nakradla ai miliony zrejme nema inu pracu nez buzerovat beznych ludi, co potrebuju vykryt obdobie na UP
@veronikavaneska ak ti to neprislo doporucene, zahrala by som mrtveho brouka, nevolala tam a nic neriesila a isla na dovolenku. Ak ta budu neskor konfrontovat, ty si nic nedostala....bodka.
Aka pokuta ked neprídeš na UP somarina najhoršie je že ťa môžu vyradiť ale oni neposielaju žiadne takež že ak neprídeš dostaneš pokutu to nejaka hlúposť.Pochybujem že to je z úradu práce nikdy som o tom nepočula a bola som aj aj predtým kratky čas asi pol roka evidovana ale nikdy mi neprišlo že ked neprídem dostanem pokutu.Hlúposť.
@veronikavaneska Listy posielajú doporučene alebo volajú a pokuta nie je, trest je vyradenie z úradu práce. Mne toto príde ako od nejakého neprajníka list, čo sa zahral na úrad práce, lebo závidí, že ty ideš na dovolenku hoci sedíš doma na riti nezamestnaná (neurážam ťa, myslím z jeho pohľadu že mu to prekáža a takto to vníma) a on možno nepôjde na dovolenku aj ked maká. Máš tam vôbec nejaký telefonický kontakt na pracovníčku/pracovníka úradu práce? Skús dať list celý, ale mne príde ten list ako totálny fake od neprajníka.
Máš doma určite aj poučenie čo si podpisovala pri evidencii, prípadne je aj na internete a za nespoluprácu je vyradenie na 6 mesiacov, žiadna pokuta. Tu je to poučenie https://www.upsvr.gov.sk/buxus/docs/urady/LM/po...
@veronikavaneska Ak Ti to prišlo na takej "kartičke" veľkosti pohľadnice, oni to majú asi tak paušálne predtlačené, tieto predvolania na všetkých UPSVaR.
Mne také s týmto textom prišlo z UPSVaR, že predvolavaju maloletú dcéru na vypočutie na kuratelu pred rozvodom.
@veronikavaneska nedostavis sa, vyradia ta na pol roka. Nič v zlom a neber to osobne, ale na UP si preto, že si hľadáš prácu, a to aj cez leto.
@lienka.7 aj ked je na urade prace, neznamena to, ze sukromny zivot vtedy konci.
Je to obyčajné predvolanie, bežne ich daňovníkom posielam ... to, či Ti to bolo resp. nebolo doručené nie je dokázateľné, nakoľko to bolo posielané obyčajne, takže tam pokuta v žiadnom prípade nemôže byť, pretože všetky tieto sankcie sa odvíjajú od lehôt - doručenia, plnenia atď. ... ja by som mŕtveho chrobáka nehrala, normálne by som v pondelok zavolala a povedala, že som v zahraničí ... x-krát sa mi stalo, že mi daňovník zavolal, že nemôže, lebo ... úplne v pohode sme dohodli iný termín ... mne teda príde elementárna slušnosť takto sa k tomu postaviť.
Je to obyčajné predvolanie, bežne ich daňovníkom posielam ... to, či Ti to bolo resp. nebolo doručené nie je dokázateľné, nakoľko to bolo posielané obyčajne, takže tam pokuta v žiadnom prípade nemôže byť, pretože všetky tieto sankcie sa odvíjajú od lehôt - doručenia, plnenia atď. ... ja by som mŕtveho chrobáka nehrala, normálne by som v pondelok zavolala a povedala, že som v zahraničí ... x-krát sa mi stalo, že mi daňovník zavolal, že nemôže, lebo ... úplne v pohode sme dohodli iný termín ... mne teda príde elementárna slušnosť takto sa k tomu postaviť.
@dzulli1980 ďakujem za informáciu. A kam volať?
Tak kam chodím / tam kam mám prísť? To je to isté miesto.
Alebo tam odkiaľ mi to poslali?
@dzulli1980 ďakujem za informáciu. A kam volať?
Tak kam chodím / tam kam mám prísť? To je to isté miesto.
Alebo tam odkiaľ mi to poslali?
Volala by som tam, kam chodím ... ak bude treba volať inde, pani, ku ktorej pravidelne chodíš, Ťa usmerní.
@veronikavaneska
Volala by som tam, kam chodím ... ak bude treba volať inde, pani, ku ktorej pravidelne chodíš, Ťa usmerní.
@veronikavaneska
@dzulli1980 dobre ďakujem. V pondelok jej zavolám.