icon

Čo robiť pri kolízii predvolania na úrad práce a dovolenky:

veronikavaneska
28. jún 2025

Dobrý deň, viete mi niekto poradiť??
Som na úrade práce teraz som si všimla v schránke, papier predvolanie na urad práce. V utorok sa mám dostaviť ráno.
Len mi zajtra odchádzame na dovolenku do Chorvátska všetko zaplatené... A teraz čo?
Nepôjdem pôjde len muž s deťmi? Či to celé zrušíme a prídeme o €.... A dovolenku... Alebo nedostavim sa tam...a vyradia ma....

Strana
z3
kavasmliekom
28. jún 2025
@mirro

@mandzula presne tak. Toto nebude ohľadom hľadania si zamestnania. Skôr kuratela.

@mirro prečo by mala priniesť životopis na kuratelu? A kuratela tiež posiela doporučený list

nominka86
28. jún 2025

@veronikavaneska takto... mozes ist na kratkodobu dovolenku,ale musis im to nahlasit. Kratkodoba je tyzden. Ak viac,vyradia Ta. Ale hlavne s nimi komunikuj. Toto povedali na urade mna.

maya_hi
29. jún 2025

@veronikavaneska ja by som tam.zajtra zavolala a vysvetlila. Bežne som ako učiteľka bola cez leto na úrade a vždy sme sa s úradničkou dohodli, kedy sa mi (aj jej) bude dať prísť. Možno ti povie o čo ide, ak budeš mať o prácu záujem, zavoláš si tam dohodnete sa, kedy sa po dovolenke môžeš zastaviť. Všetko sa so slušnou komunikáciou dá vyriešiť.

viera012345
29. jún 2025
@veronikavaneska

@deti95060810 neprišiel doporučené. Len tak bol hodený v schránke...je tam ale písané v prípade nedostavenia môže byť pokuta 165€.

@veronikavaneska Toto môže byť predvolanie za účelom výberového konania/aspoň kedysi, keď vznikala nová firma,tak mali vo zvyku robiť výberové v spolupráci s UP/. Váš referent o tom vedieť nemusí,na tieto výberové konania su na UP iní kompetentní.Je to pre Vás zložitá situácia, lebo človeka vyradia raz -dva a ci by akceptovali, že mate plánovanú, zaplatenú dovolenku,to ozaj neviem.Mozno skúste odložiť odchod na dovokenku o deň a ten deň využiť na riešenie predvolania na UP

findomatej
29. jún 2025

@veronikavaneska ahoj, bežne takéto predvolania posielajú, keď som bola evidovaná na Upsvar. Obyčajnou poštou, na nejaké výberové konania. (Zhodou okolnosti tiež DS). Sú to ,,kartičky,, veľkosti korešpondenčného lístka a neposiela ich tvoja sprostredkovatelka, ale z okresného mesta. Tam to generujú z počítača. Keď som sa JA osobne pýtala na dovolenku, tak dovolenku si treba hlásiť vopred. Povedala, že treba aj zmluvu o zaplatení, teda doklad nejaký. Povedala som, že žiadnu nemám, lebo ideme iba k babke a na inú dovolenku €€ nemám. Riadne si to zapísala do spisu a v ten čas ťa úrad kontaktovať nebude. Asi som neporadila, ale možno pre druhých.
(Tiež sa mi stalo, že som si našla takéto predvolanie v deň termínu ale neskoro poobede. Boli sme doma chorí a nechodili sme vonku. Išla som k dr. a na následne PN, keďže som bola chorá. Tam mi nevedeli poriadne ani PN vypísať, že načo, keď som na Upsvar, a nechodím do roboty, že sa s tým nestretli).
Ale tak Upsvar je dobrovoľné, tak treba dodržiavať pravidlá.

motylik2559
29. jún 2025

Ahoj, a nemoze byt ten list falosny?🙈 to jedine mi napadlo este. No skoda,ze ked si tam bola v piatok si nespomenula pracovnicke, ze ides v pondelok na vopred zaplanu dovolenku, ona by sa ti vyjadrila a tym padom by si mala ciste info z pravej ruky. Ak mas na tuto pracovnicku cislo, tak jej este v pondelok rano zavolaj povedz co je vo veci a aj o tom liste aky si dostala a spytaj sa jej co s tym...ona ti najlepsie poradi. Drzim palec

motylik2559
29. jún 2025

*zaplatenu

balerina2025
29. jún 2025
@findomatej

@veronikavaneska ahoj, bežne takéto predvolania posielajú, keď som bola evidovaná na Upsvar. Obyčajnou poštou, na nejaké výberové konania. (Zhodou okolnosti tiež DS). Sú to ,,kartičky,, veľkosti korešpondenčného lístka a neposiela ich tvoja sprostredkovatelka, ale z okresného mesta. Tam to generujú z počítača. Keď som sa JA osobne pýtala na dovolenku, tak dovolenku si treba hlásiť vopred. Povedala, že treba aj zmluvu o zaplatení, teda doklad nejaký. Povedala som, že žiadnu nemám, lebo ideme iba k babke a na inú dovolenku €€ nemám. Riadne si to zapísala do spisu a v ten čas ťa úrad kontaktovať nebude. Asi som neporadila, ale možno pre druhých.
(Tiež sa mi stalo, že som si našla takéto predvolanie v deň termínu ale neskoro poobede. Boli sme doma chorí a nechodili sme vonku. Išla som k dr. a na následne PN, keďže som bola chorá. Tam mi nevedeli poriadne ani PN vypísať, že načo, keď som na Upsvar, a nechodím do roboty, že sa s tým nestretli).

@findomatej oni to posielaju normalnou postou?

balerina2025
29. jún 2025
@findomatej

@findomatej to vazne neinformuju mailom?

evaevinka
29. jún 2025
@veronikavaneska

@dzulli1980 dobre ďakujem. V pondelok jej zavolám.

@veronikavaneska mne to pripada divne.
To je z uradu prace?oni ked posielaju predvolanie tak vzdy doporucene!
Je tam kontakt na osobu co to poslala?

marca12
29. jún 2025

Nic sa nedeje. Ved nie si na PN,ze mas zakaz chodit na dovolenky. V pondelok zavolas pani,ku ktorej si priradena. Ak mas email,mozes jej napisat,ze si na dovolenke a poziadat o nahradny termin. Kvoli tomutonta nevyradia z evidencie ako tu poniektori pisu.

balerina2025
29. jún 2025
@evaevinka

@veronikavaneska mne to pripada divne.
To je z uradu prace?oni ked posielaju predvolanie tak vzdy doporucene!
Je tam kontakt na osobu co to poslala?

@evaevinka ked sa clovek na tej adrese nezdrziava? ved na Doporuceny ma tusim 18 dni kalendarnych na vyzdvihnutie...to neposielaju predvolanky cez email?
ci vyberove konanie je nieco ine ako poslat dakoho na pohovor? lebo bezne posielaju na pohovor v den ked sa tam clovek ukaze, na zaklade vopred staboveneho terminu...

xxmariankaxx1
2. júl 2025

@veronikavaneska ja si sama platim zdravotne poistenie aby som mala z uradu prace pokoj 🤟
Inak ako pisali zeny, asi by som zavolala ze som mimo SR ze sa bohuzial neda 🤷‍♀️

balerina2025
2. júl 2025
@xxmariankaxx1

@veronikavaneska ja si sama platim zdravotne poistenie aby som mala z uradu prace pokoj 🤟
Inak ako pisali zeny, asi by som zavolala ze som mimo SR ze sa bohuzial neda 🤷‍♀️

@xxmariankaxx1 tak 107 euro je dost mesacne. ale jasne, mas aspon pooj od nich.

zara1357
2. júl 2025
@veronikavaneska

@zuzanita1609 bola som tam v piatok na podpise, sme sa rozprávali, priniesla som potvrdenie o hľadaní práce a dala mi nový termín na august. Tomto mi nič nehovorila.

@veronikavaneska urcite máš na ňu email, kde jej vieš zdokladovať, že máš zaplatenú dovolenku.
Ešte dodám, že síce je zajtra nestránkovy deň, ale oni sú v práci, čiže kludne jej môžeš zavolať aj zajtra.

stevvvka
7. júl 2025

No ako?

balerina2025
7. júl 2025

to by ma zaujimalo tiez

veronikavaneska
autor
9. júl 2025
@balerina2025

to by ma zaujimalo tiez

@stevvvka
@balerina2025 ahojte. Zavolala som jej v pondelok povedala že, mi prišiel papier len žiaľ nie som doma a nemôžem prísť. A ona že dobre keď neprídete tak nevadí. Napíšem si to. Bola veľmi zlatá. Všetok v poriadku 👍

balerina2025
9. júl 2025
@veronikavaneska

@stevvvka
@balerina2025 ahojte. Zavolala som jej v pondelok povedala že, mi prišiel papier len žiaľ nie som doma a nemôžem prísť. A ona že dobre keď neprídete tak nevadí. Napíšem si to. Bola veľmi zlatá. Všetok v poriadku 👍

@veronikavaneska tak to je dobre potom.

Strana
z3