Čo robiť s účtom zosnulého nájdenom až po dedičskom konaní?
Dedicske po otcovi uz mame vybavene a mysleli sme si, ze je vsetko uzavrete. Teraz sme ale zistili, ze mal este jeden ucet, o ktorom sme vobec nevedeli.
Neviete, co sa robi v takomto pripade? R iesi sa znovu cele dedicstvo alebo sa len nejako doplni ten ucet?
Jeden z dedičov nechá otvoriť dedičské konanie, nahlási nový nájdený účet a iba ten sa bude s notárom riešiť.
Ked je tam minimum penazi, neotvarala by som. Ak je tam ciastka vyssia, ktora presahuje platbu u notara a zaevidovanie na sude, otvorila by som.
Normalne sa otvorí nové dedickske iba kvôli tej jednej veci. Naši tak robili tiež kvoli zablokovanemu zabudnutemu uctu po dedovi. A bol tam dostatočný obnos aby sa to oplatilo
este by som povedala mimo toho, ze kolko je tam penazi zistit kto ma disponibilne pravo a vybrat tie peniaze ak niekto z Vas. A teda vidim, ze nie len u nas notar nespravil poriadnu robotu... lebo v nasom pripade (aj ked po inom clenovi rodiny) este aj preplatok na dani a 2pilier/sporenie nezahrnul a tiez budeme musiet otvorit dedicske

Treba obnoviť dedičské konanie