icon

Obnoviť rodinné vzťahy po dedičskom konaní?

Dnes o 11:02

Ahojte,

pred pár mesiacmi sme mali s bratom dedičské konanie po mame. Otec už nežije a priznám sa, že som sa toho celého dosť bála, pretože som počula veľa príbehov o tom, ako sa rodiny po dedičstve rozhádajú.

U nás však všetko prebehlo pokojne. Na všetkom sme sa dohodli, neboli žiadne hádky ani spory a odchádzala som s pocitom, že sme to zvládli rozumne.

Lenže krátko nato sa brat začal správať zvláštne. Prestal mi dvíhať telefón, neodpisuje na správy a keď sa mu ozvem, nereaguje. Neviem o ničom, čím by som ho urazila, a o to viac ma to trápi. Stále si kladiem otázku, či za tým môže byť niečo z dedičstva, čo mi nepovedal, alebo je problém úplne inde.

Neviem vôbec, či sa ďalej snažiť, alebo nechať tomu čas?
Mrzí má to, sme len dvaja súrodenci :-/

anonym_1532cf
Dnes o 11:04

A pýtala si sa ho nato?

anonym_31cf90
Dnes o 11:09

Nemoze len tazsie prezivat smrt mamy, ze po dedicskom to nanho nejako dolahlo? Predsa uz nemate oboch rodicov. Ja by som mu skusila napisat citlivo, ze si si vsimla, ze sa zmenil, ci je vsetko ok a podla toho sa zariadila.

anonym_8ca474
Dnes o 11:10

Napisla by som poslednu SMS - ahoj, nerozumiem, preco ma ignorujes, ak som urobila nieco, co ti ublizilo, bola by som rada, keby sme sa o tom porozpravali a vyriesili to. Ak nechces, budem to respektova. Ale ked budes potrebovat, som tu. Maj sa pekne.
A viac by som to neriesila. Stat sa mozu rozne veci, zamerne, nedopatrenim - ale bez komunikacie sa to nevyriesi. A do komunikacie nikoho nutit nemozes. Viac by som to neriesila. Chapem, ze to clovek tazi, ale treba aj toho druheho respektovat. Das mu najavo, ze tu si pre neho, ale nevnucuj sa. Mava to casto opacny efekt.

anonym_1532cf
Dnes o 11:24

Má dôvod? Dedili sme pol na pol? Alebo to bol majetok darovaný?

anjelicek26
Dnes o 11:26

Nedvihat telefon a nezavolat nazad vlastnej sestre... tazko radit, ale sla by som ho vytiahut na kavu, nech to vyklopi.... mozno ma aj vlastnych problemov v hlave dost, ale odstrihnut rodinu najblbsi napad... .

autor
Dnes o 11:26
@anonym_1532cf

A pýtala si sa ho nato?

@anonym_1532cf Nekomunikuje so mnou. Vobec.

autor
Dnes o 11:27
@anonym_1532cf

Má dôvod? Dedili sme pol na pol? Alebo to bol majetok darovaný?

@anonym_1532cf Dohodli sme sa, mozno to nebolo pol na pol, nechceli sme delit pozemky, luky, tak mozno som dostala viac ako on, ale to su zanedbatelne cisla. A hlavne sme sa dohodli.

anonym_800091
Dnes o 11:49

@anonym_autor skúšala si ho pozvať na návštevu? Možno nejakú oslavu. Má on nejakú rodinu? Jedine skúsiť zistiť čo sa deje. Ale zas úplne nasilu by som sa nevnucovala.

anonym_54aa8e
Dnes o 12:25

no toto sa stalo po smrti mojej prababky, babkyn brat s nou uplne prestal komunikovat, kontakt sa uz nikdy neobnovil.. este pred smrtou sa snazila mu napisat list, volat - ziadna odozva.. ja sa bavim z ich dcerou.. ze vraj svagrina ju nemala rada a zmanipulovala muza

autor
Dnes o 12:29
@anonym_800091

@anonym_autor skúšala si ho pozvať na návštevu? Možno nejakú oslavu. Má on nejakú rodinu? Jedine skúsiť zistiť čo sa deje. Ale zas úplne nasilu by som sa nevnucovala.

@anonym_800091 Nekomunikuje. Jedine, že by som k nim šla na návštevu, osobe - ale mi to príde blbé, ísť tam bez toho, aby sme sa napr. dohodli.

anonym_800091
Dnes o 13:54
@anonym_autor

@anonym_800091 Nekomunikuje. Jedine, že by som k nim šla na návštevu, osobe - ale mi to príde blbé, ísť tam bez toho, aby sme sa napr. dohodli.

@anonym_autor v tomto prípade by som to asi nechala tak. Možno o pár mesiacov skúsila znova.

anonym_5256fc
Dnes o 14:10
@anonym_autor

@anonym_1532cf Dohodli sme sa, mozno to nebolo pol na pol, nechceli sme delit pozemky, luky, tak mozno som dostala viac ako on, ale to su zanedbatelne cisla. A hlavne sme sa dohodli.

@anonym_autor aha takze dostala si viac a dohodli ste sa. Preco si dostala viac ty a nie on? Kto navrhol taku dohodu? Mozno bol len sklamany ako si to rozdelila a odkyval ti to. Moj muz tiez tak dopadol, jeho sestra to tiez tak "pocitovo" rozdelila ze ma viac a on nemal zaludok ist sa s nou sudit, tak jej to podpisal, a sestra sa teraz velmi cuduje preco ju uplne odstrihol ked predtym sme mali vyborne vztahy.

anonym_5cd382
Dnes o 14:12
@anonym_autor

@anonym_autor hm... možno to nebolo pól na pól, možno som dostala viac. Tak si dostala viac, či menej, či na rovnako?

bruno1
Dnes o 14:54

Za každým ,nevysvetlitelným správaním muža ,hľadaj ženu ,v tvojom prípade jeho manželku.😁

anonym_5a0a97
Dnes o 16:02

@anonym_autor
Keby to bola zanedbateľná čiastka, asi by sa neodmlcal. Ty si to možno parádne zmanipulovali aby ste nedaj Boh nedeľu pozemky. A čo by sa stalo keby ich delíte? Ja ti poviem čo. Brácho by bol v pohode, lebo by to bolo fér. Tiež ma raz nastali, keď švagor chcel riešiť pozemok, ktorý máme so sestrou na polovicu. On by tam investoval asi 45 000€, ja ich nemám. On mal vymyslený projekt. Mama to mala celé manažovať, stavebné práce, následný prenájom, platby atď. Ona je plne zamestnaná a býva odtiaľ 3 hodiny... . On nie je zlý ale cítila som to ako riadny podraz. To sa takto nerobí.
Otvorené priamo bratovi navrhni že si to dedičstvo vymeníte, či bude potom v pohode? Pokiaľ sú to zanedbateľné položky, nemali by ti to vadiť. Čo ty na to?

anonym_800091
Dnes o 16:30
@anonym_5256fc

@anonym_autor aha takze dostala si viac a dohodli ste sa. Preco si dostala viac ty a nie on? Kto navrhol taku dohodu? Mozno bol len sklamany ako si to rozdelila a odkyval ti to. Moj muz tiez tak dopadol, jeho sestra to tiez tak "pocitovo" rozdelila ze ma viac a on nemal zaludok ist sa s nou sudit, tak jej to podpisal, a sestra sa teraz velmi cuduje preco ju uplne odstrihol ked predtym sme mali vyborne vztahy.

@anonym_5256fc akokoľvek to bolo je namieste to povedať nie sa len odmlčať. Vzťah to možno neobnoví ale aspoň bude vedieť kde je problém. A možno aj tuší.....