icon

Čo treba vybaviť, ak sa mi do bytu nasťahuje kamarátka?

Včera o 17:32

Ahojte,
naskytla sa mi moznost ist do zahranicia pracovat na nejaku dobu, ale svoj byt by som nechcela predat. S kamoskou sme sa dohodli, ze by sa nastahovala na tu dobu ku mne, s tym, ze by platila len bezne vydaje (teda mne nic navyse). Treba niekde nieco nahlasovat? diky za pomoc

ivicatolic
Včera o 17:41

@anonym_autor niekde som čítala, už neviem, v ktorom štáte, že ak sa ti nasťahuje do bytu a je tam 3dni, môže byť majiteľom on...😭😭😭, bez srandy....toto nie je ozaj sranda a určite neveriť ani dobrej kamarátke, všetko na papieri, poradiť sa s odborníkom a nie MK

anonym_b6880d
Včera o 17:44

nechces jej dat aspon nejaky uplne smiesny najom? si mozes tu stovku napr odkladat

why_not
Včera o 17:50

@anonym_autor ak chceš byt prenajímať oficiálne, tak DIČ. Ak iba tak.....lebo kamoška tak nič 🤷🏼‍♀️

anonym_5b7acf
Včera o 17:50
@ivicatolic

@anonym_autor niekde som čítala, už neviem, v ktorom štáte, že ak sa ti nasťahuje do bytu a je tam 3dni, môže byť majiteľom on...😭😭😭, bez srandy....toto nie je ozaj sranda a určite neveriť ani dobrej kamarátke, všetko na papieri, poradiť sa s odborníkom a nie MK

@ivicatolic na Slovensku sú iné zákony 😃

autor
Včera o 17:54

nie, nechcem na tom zarobit, "zarobim" uz tym, ze neplatim za ten cas napr. fond oprav ja druzstvu, ale ona :D
poznam ju uz vela rokov, doverujem jej a je to len nejakych 8 mesiacov

sasa1310
Včera o 17:55
@ivicatolic

@ivicatolic v každom druhom byte bývajú cudzí

anonym_cfadf2
Včera o 17:55

@anonym_autor
Mat istotu ze kamoska odide

anonym_5b7acf
Včera o 17:58

@anonym_autor Chceš to riešiť oficiálne cez zmluvu, alebo neoficiálne len medzi vami? Je v tom dosť podstatný rozdiel — hlavne kvôli nahlasovaniu, daniam a prípadným problémom, keby sa niečo pokazilo.

parvinka0001
Včera o 17:58

Len aby sa potom aj bez problémov vysťahovala . Nie že príde že bude musieť zo dňa na deň a ona povie že nemá kde ísť ,aby ste aj o kamarátstvo neprišli

anonym_5b7acf
Včera o 18:00
@parvinka0001

Len aby sa potom aj bez problémov vysťahovala . Nie že príde že bude musieť zo dňa na deň a ona povie že nemá kde ísť ,aby ste aj o kamarátstvo neprišli

@parvinka0001 Tam ide o to, či bude mať nájomnú zmluvu, alebo nie. Ženy, neraďte halabala iba tak, že zaujímavá téma

parvinka0001
Včera o 18:05
@anonym_5b7acf

@parvinka0001 Tam ide o to, či bude mať nájomnú zmluvu, alebo nie. Ženy, neraďte halabala iba tak, že zaujímavá téma

@anonym_5b7acf ja jej nič neradim len sa pýtam .

anonym_842f24
Včera o 18:09

@anonym_autor v každom prípade by som s ňou spísala nájomnú zmluvu, na čas kým budeš v zahraničí... poinformuj sa u právnika, aby si nemala problém, ak si tam nasťahuje niekoho iného, problémy s vysťahovaním... aby si bola krytá zmluvou.

autor
Včera o 18:19

neplanovala som spisat zmluvu, ale mozno pre istotu skusim toho pravnika

anonym_5b7acf
Včera o 18:23
@anonym_autor

neplanovala som spisat zmluvu, ale mozno pre istotu skusim toho pravnika

@anonym_autor ale pozor, ak spíšeš zmluvu, tak musíš mať DIČ. Inak prenajímaš načierno a môže ťa niekto nahlásiť. Ak to chceš nenápadne, tak si to s kamoškou ošetri.

doux
Včera o 18:43

ja myslím, že tu preháňajú. ty jej poskytni byt, nech platí to, čo platíš bežne ty. keď sa vrátiš a náhodou (čo neverím) sa stane, že začne vymýšľať, tak zavoláš políciu, že sa ti tam nasťahovala bez tvojho súhlasu (môžeš povedať, že kľúče od bytu mala, lebo si ju poprosila, aby ti polievala raz za 2 týždne kvety), ale že ona sa tam doslova nasáčkovala a nechce odísť, policajti raz-dva urobia poriadky. obzvlášť, ak nebude žiadna zmluva nikde, o to lepšie pre teba. namiesto polievania kvetov sa tam bez tvojho povolenia nasťahovala 😀 vec vybavená...

anonym_a4cb7f
Včera o 19:04
@doux

ja myslím, že tu preháňajú. ty jej poskytni byt, nech platí to, čo platíš bežne ty. keď sa vrátiš a náhodou (čo neverím) sa stane, že začne vymýšľať, tak zavoláš políciu, že sa ti tam nasťahovala bez tvojho súhlasu (môžeš povedať, že kľúče od bytu mala, lebo si ju poprosila, aby ti polievala raz za 2 týždne kvety), ale že ona sa tam doslova nasáčkovala a nechce odísť, policajti raz-dva urobia poriadky. obzvlášť, ak nebude žiadna zmluva nikde, o to lepšie pre teba. namiesto polievania kvetov sa tam bez tvojho povolenia nasťahovala 😀 vec vybavená...

@doux
Trepes blbosti, ked nahodou otehotnie 😃 tak ju nevyhodi ani Svaty Peter.

doux
Včera o 19:17
@anonym_a4cb7f

@doux
Trepes blbosti, ked nahodou otehotnie 😃 tak ju nevyhodi ani Svaty Peter.

@anonym_a4cb7f Ďakujem za informáciu, pani určite právnička a policajtka v jednej osobe. autorka môže aj "stratiť" kľúč, ktorý jej kamarátka našla (alebo cudzia pani?) a autorku si odsledovala domov pôvodne s úmyslom niečo ukradnúť. napokon zistila, že autorka zrejme na dlhodobo odíde. tak sa k nej nasťahovala. môže čakať aj pätorčatá, policajti ju odtiaľ pekne vyšikujú. práve v tomto prípade by bolo nebezpečné mať nájomnú zmluvu, kde autorka jasne podpíše, že prenajíma tejto konkrétnej osobe byt. vtedy áno, vyštvať ju tehotnú, bude problém.

anonym_4933aa
Včera o 19:32
@ivicatolic

@ivicatolic majitelom neviem … ale napr v Spanieslsku ak sa ti nastahujr do bytu niekto a vie prukazat, ze tam je dlhsie ako 48 h je velmi tazke ho odtial dostat (oni si napr 2 dni po sebe objednaju pizzu na danu adresu a vedia dokazat kolko tam boli) … moze sa to vliect aj roky, iba sudom, lebo ho nemozes vyhodit nasilim (sice uz su specializovane firmy, ktore maju postupy ale cq 20000€ a vyssie) a platis vsetky naklady, lebo ho nemozes odpojit … j… vymysel Ady Colau …, kt sa z ocupa cvargy stala starostkou. Pisem z osobnych skusenosti … a uprimne, neverila by som nikomu, radsej presna zmluva od do …

anonym_add3c9
Včera o 19:34
@doux

@doux ak nastane poškodenie v byte, vysoká spotreba, ako to bude riešiť bez zmluvy?
kamoška tam oficiálne nebývala nič od nej nevymôže

anonym_5b7acf
Dnes o 01:14
@anonym_4933aa

@ivicatolic majitelom neviem … ale napr v Spanieslsku ak sa ti nastahujr do bytu niekto a vie prukazat, ze tam je dlhsie ako 48 h je velmi tazke ho odtial dostat (oni si napr 2 dni po sebe objednaju pizzu na danu adresu a vedia dokazat kolko tam boli) … moze sa to vliect aj roky, iba sudom, lebo ho nemozes vyhodit nasilim (sice uz su specializovane firmy, ktore maju postupy ale cq 20000€ a vyssie) a platis vsetky naklady, lebo ho nemozes odpojit … j… vymysel Ady Colau …, kt sa z ocupa cvargy stala starostkou. Pisem z osobnych skusenosti … a uprimne, neverila by som nikomu, radsej presna zmluva od do …

@anonym_4933aa ale načo píšeš o Španielsku? 👀 Viem, čo mysliš, ale prenajímala si niekedy byt na Slovensku?