Čo treba vybaviť pred pôrodom pri nezosobášenom páre?
A sú to vybavovačky na rýchlo? Alebo už by sme sa mali poponáhľať ak už mame termín v apríli 24
@denkabemommy ďakujem pekne ❤️❤️
Priezvisko daj dieťaťu svoje (odporúčanie).
@andreakotesova Ďakujem za nevyžiadanú radu 🙂
Ved si sa pýtala, čo treba vybaviť pred pôrodom... a ja som odpovedala: dat dieťaťu matkine priezvisko (aby si nemala v buducnosti komplikacie...).
@andreakotesova Aké komplikácie ???
Nemyslím si, že tu nevyžiadanú odpoveď si mi mala napísať pod túto tému. Nepýtala som si rady ohľadom toho, že či mam alebo nemám dať priezvisko po otcovi, keď nie sme oficiálne manželia. 😃
Komplikácie typu, že keď sa rozijdete (lebo keď nie ste v manželstve, tak je to doslovne otázka zbalenia kufra), tak budeš všade mať úplne iné priezvisko ako dieťa možno časom nový partner.
@lenkakravcova nechcela som jej to takto zhurta napísať 😅🤣 Alebo napr. ju možno budú volať priezviskom dieťaťa (v škôlke, u lekára...), "problemy" pri cestovani bez frajera (len s dietatom) a pod.
🤦♀️ ďalšia
Vy si idete robiť rodinu s tým , že sa rozídete hej? My nie sme sedlač. Neprosím si nevyžiadané rady. To, že ste mali také skúsenosti , ma mrzi. To nie je môj prípad. A vibec sa tu nebudem ani nejdem obhajovať, že svadba bude vtedy a vtedy. Čisto naša vec. Priezvisko bude po otcovi. S ktorým plánujeme normálne žiť. Vziať sa. Bože, snad sem nedôjde aj nejaká tretia mudrlantska, ktorá my tu bude vypisovať, že svadby sa nedočkám ! 🤣
S novorodencom určite cestovať bez otca nebudeme🙂
Je jednoduchšie zmeniť dieťaťu priezvisko po svadbe s jeho otcom, ako napr. po rozchode (tam treba suhlas otca).
Boli sme na matrike podpísať vyhlásenie o otcovstve a dohodu o priezvisku.
@andreakotesova tak ich v skolke opraví, že sa nevolá X ale Y. A ake problemy pri cestovani?🤣🤣🤣dieta má rodny list kde bude napisane jej priezvisko aj priezvisko otca😆 ty ked sa rozvedies, nechas si priezvisko manzelove?🤣 Poniektore zeny nevedia co so sebou fakt.. odjakziva sa na Slovensku traduje,ze dieťa ma priezvisko po otcovi.. ale dnes coraz castejsie zeny typu: just mu ho nedam, ked si ma nevezme….., inak chudak chlap, podla mna po rozideni s takou zenou (ktora aj priezvisko dala po sebe) ani dieťa neuvidí..🤣
Nie, obvykle si ľudia idú robiť rodinu tak, že sa vezmú 🙄
@anajka266 ale no. Ty si asi tiež z tých nevydatych s rozdielnymi priezviskami, co? 🙂
@anajka266 🙏🙏🙏😂❤️ milujem .. Najlepšie, že tie čo jej lajkuju tie jej odpovede , súhlasia s nou. Boha, to je fakt sedlačina. Ešte keď ta jej rada je úplne odveci s tou mojou otázkou. No čo už aj také musia byt. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
@1sally12 to už dnes nie je moderné.
@andreakotesova ale ty nechápeš asi. Nepochopila si otázku? Načo sa máš vkuse potrebu vyjadrovať? Žiadala som ta o to? Niekto tu? NIE.
Autorta, ty sa uvedom.... podla tvojho vyjadrovania si sedlaňa skor ty 😉
Pýtala si sa, ja som ti odpovedala, dala radu.
@andreakotesova nepýtala som sa na to. Zjavne si zakomplexovaná
Vyjadrujem sa slušne. Keby nie , je to inak.
Tak potom ta ľutujem.
@andreakotesova Nie moja, ja som vydatá. Ale ty budeš tá, ktorá prinútila svojho muža vziať si ťa tak, že si mu povedala,že dieťa bude mať tvoje priezvisko🤣 keď sa rozvedies, nechas si manželove priezvisko? Rozvedena s exovym priezviskom?🤣🤣🤣len preto aby sa dieťa volalo rovnako?
@anajka266 no moja, ja som sa veru nemusela vydávať 😘
@andreakotesova stále neodpovedáš na otázku.. daj pozor, aby ťa život nenaučil, že mať iné priezvisko ako tvoje deti nie je žiadny problém..
@anajka266 v tomto prípade by mi to problém nerobilo 🙂 nechystám sa mat iné priezvisko ako moje deti. Možno raz, keď sa moja dcéra vydá, tak ho budeme mat rozdielne 😉
Autorka-sedlač a sedlačina. Ešte to párkrat zopakuj. Stúpol Ti tlak a stále spomínaš sedlačinu. Tak keď si taka"nesedlač", prečo zakladaš túto tému, veď v tom potrebuje poradiť len sedlač a ty sedlač nie si. 🤷♀️Asi Ti baby stúpli na otalk, keď tak prskáš. Prajem zdravé babo a peknú svadbu. A už sa nezapodievaj nami, seliačkami na MK😉

Na matrike prehlásenie o otcovstve, súčasne aj o priezvisku dieťaťa. Daj si to potom do tehotenskej knižky 🙃. Nič viac netreba