icon

Čo všetko musím vybaviť po svadbe?

mondulka
30. apr 2014

Potrebujem poradiť

karabashka
30. apr 2014

Po svadbe, pôjdes so sobášnym listom a potvrdeným z obecného alebo mestkého úradu o zmene trvalého pobytu na zdravotnú poisťovnu, vybavit si nové doklady a este musís nahlasiť zamestnávatelovi alebo ak si na urade prace. Ked budes mat už nové doklady a nové priezvisko a adresu, tak si vybavis zmenu v banke, u lekára a pod.

evala777
30. apr 2014

prihlásiť sa na trvalý pobyt, odhlásiť sa z pôvodného trvalého pobytu, vybaviť nový občianský preukaz, vodičský preukaz, nahlasiť zmenu adresy a mena v zdravotnej poisťovni...nič iné mi nenapadá 😉

jabadaba
30. apr 2014

z trvalého pobytu odhlasuje nova ohlasovna pobytov. Staci sa prihlasit na novy tp a oni uz odhlasenie vybavia, nemusis behat na dva krat. Aspon tu v BA to tak funguje. Potrebujes nove doklady na nove priezvisko - postupne, podla toho ako co potrebujes si zadovaz novy obciansky, novy pas, vodicak (ja mam furt na povodne meno, asi najvyssi cas s tym nieco spravit). Zdravotna poistovna - tam tiez treba hlasit zmenu mena a tp. Dalej v banke, kde mas vedeny ucet, tieto zmeny treba nahlasit. Ale to postupne zmaknes. Dolezity je najma Obciansky preukaz. Ten vybavis so sobasnym listom. Potom uz ostatne s novym platnym preukazom. Finito.

januliku
30. apr 2014

@mondulka
mestský/obecný úrad - trvalý pobyt
polícia - občiansky, vodičský, pas
zdravotná poisťovňa - kartička poistenca
sociálna poisťovňa - nie som si istá, treba zavolať
Samozrejme nahlásiť zmenu zamestnávateľovi, banke, ak máš nejakú poistku tak poisťovni a pod.

domin85
30. apr 2014

Tak ako pise @januliku este doplnim: socialnej poistovni hlasi zmenu zamestnavatel (aj ked tam maju velky neporiadok a odporucam si s odstupom casu skontrolavat ci zaregistrovali zmenu) a plus po tom, co si zmenis karticku poistenca by si mala zmenu nahlasit aj lekarom ktori ta maju v evidencii 😉

petrowna
22. máj 2014

za kolko mi vystavia sobasny list? bude to hned v pondelok po svadbe? dakujem

mechurik
25. okt 2018

O chvilku tu bude novy clanok co pri rozvode? Naco sa ludia vydavate?chlap kazdy bez vynimky sa zmeni po svadbe...