icon

Čo znamená, že "Matka je povinná v určenom čase pred svojím bytom maloleté dieťa riadne pripraviť"?

zukna
1. aug 2011

Dieta mam zverene sudom do starostlivosti ja a otec dietata ma povolene stretavanie 3 tyzdne cez letne prazdniny. Matka je povinna dieta riadne pripravit, znamena, ze mam dceru nabalit na tri tyzdne???? Ved mi ani nepovedal kde s nou bude travit prazniny, ci na horach, ci pri mori , v tom pripade musim zbalit aspon tri ruksaky, aby som sa pravne trafila...

liliana363
•
1. aug 2011

Ahoj, ja by som to chapala tak, ze ked si ma po nu prist o 12hod. tak uz ma byt oblecena a ked ide prec na 3 tyzdne tak aj pobalene oblecenie a osobne potreby. Skratka v dohodnutom case ma byt nachystane na odchod. ...v urcenom case pred svojim bytom.....

katmi
•
1. aug 2011

liliana ma pravdu..
aj ked baby.. tie rozhodnutia beriete prilis doslovne 😉

jonas17
•
1. aug 2011

ja by som to chápala tak, že dieťa má byť pripravené psychicky.matka ho má pripraviť na otcovu návštevu tak, že mu pekne porozpráva, že teraz pôjde s ockom, bude im spolu dobre, ocko ho ľúbi, potom sa vrátia k mamke a tak podobne.a nie dieťa stresovať, nadávať na otca a vlastne ho nepriamo nahovoriť, aby k otcovi nechcelo ísť..potom povie otcovi dieťaťa, že dieťa s ním nechce ísť.prečo asi?!

alexandra
•
1. aug 2011

Riadne pripravit je zabalit bezne potreby, od zubnej kefky cez pripadne potrebne lieky, pripadne cestovne doklady, ak to otec vyzaduje, a skusit zariadit, aby sa dcerka na otca tesila. Je to tam aby sa nestalo ze matka na 3 tyzdne zabali dietatu jedny ponozky a jedno tricko, akoby islo na poldenny vylet.

minnie55
•
1. aug 2011

To, že dieťa má byť riadne pripravené sa týka materiálnej, nie psychickej stránky. Jednoducho povedané, v stanovený čas má byť prichystané na odchod. Ak ti môžem poradiť, aspoň kvôli svojmu dieťaťu sa snaž s bývalým partnerom komunikovať, máš právo vedieť, kde bude tvoje dieťa tráviť s otcom prázdniny, aj kvôli tomu, aby si ho vedela pripraviť a primerane zbaliť. Nebudeš mu predsa baliť tri kufre !!! Okrem toho, ak má dieťa tráviť s druhým rodičom prázdniny mimo Slovenska, väčšinou sa vyžaduje súhlas druhého rodiča s vycestovaním.

kaby
•
4. aug 2011

Dieta ma byt pripravene na stretnutie s druhym rodicom ako psychicky tak aj materialne. Aby bolo riadne pripravene, je potrebne s druhym rodicom, cize otcom predovsetkym komunikovat. Mamicka sa tym vyhne podobnemu stresu. Matka dietata by mala vediet kde sa predsa jej dieta nachadza a co bude robit, ma pravo byt s nim v kontakte aj pocas tychto dni... Vycestovanie do zahranicia bez suhlasu rodica, ktoremu bolo dieta zverene do opatery, nie je mozne.