Dá sa nahlásiť falošný invalid, ktorý pracuje?
Dá sa niekde nahlásiť človek ktorý zo seba robí chorého pritom v práci ťahá 12 hod zmeny,doma este popritom pečie ,pripadne v záhrade atď
Bývame v mieste kde na ulici máme pomaly každého druhého invalida,a reálne z nich je chorých minimum.
Áno hnevá ma to ..lebo takéto indivíduá okrádajú štát a doplácajú potom na to ľudia ktorí pracujú,poctivo odvádzajú všetko čo treba a rómovia a takýto,,invalidi,,to zneužívajú 😡😡😡
@anonym_autor staraj sa o seba frustrovaná koaa.Ak by si mala ID tiež by si sa obracala, aby si mala peniaze.Aj invalid môže pracovat
@anonym_autor o málokom môžeš mať natoľko detailné informácie, aby si vedela [po]súdiť...
Netvrdím, že neexistujú "vyžírky" zneužívajúce systém, ale niekedy naše zdanie môže klamať.
@anonym_autor staraj sa o seba frustrovaná koaa.Ak by si mala ID tiež by si sa obracala, aby si mala peniaze.Aj invalid môže pracovat
@anonym_4ae55a ma pravdu vela ludi to zneuziva a ma vybavene po znamosti. Sam osobne viem o jednom ktory vyplakaval ako ho chrbat boli u lekaroch. Posudkovu lekarku ma cez kamarata vybavenu, aj kontroly PN zo socialnej poistovne vybavene. Ma plny invalidny na chrbat a popritom maka 10tky-12tky na stavbe, nikdy som ho nepocul stazovat sa ze ho nieco boli a chodi vysmiaty ako vsetkych odrbal. Su ludia, ktori by si zasluzili invalidny dochodok a nedostanu ho a taketo hovada to zneuzivaju.
@anonym_autor Závistlivá krava si. Ty by si vyžila z polovičného ID 250-300 eur? Proste pracovať musia hoci nevládzu. A že si dovolí obrobiť záhradu aby tam nemal burinu a dokonca že si dovolí niečo napiecť aby neumrel hladom no vrchol drzosti fakt...
Teta je na invalidnom po druhej chemoterapii, je viac-menej fit, sportuje, pracuje...z toho by proste nevyzila... tiez ju pojdes riesit? Ja sa modlim, aby sa jej to uz nikdy nevratilo... ano niekto to zneuziva, niekto nie, len to nie je na tebe posudzovat.
@anonym_autor ak by sa staral každý sám o seba, bolo by o všetkých postarané 🫣 toľko závisti invalidovi? 🫣 chceš byt tiež invalidná?
Viete, ze je mnoho psychickych diagnoz, ktore nikdy neodhalis na cloveku, a dokazu mat ID a vykonavat aj vysoko kvalifikovanu vedecku pracu alebo manualnu fyzicku pracu? Jednoducho podla diagnozy na to maju narok. To neznamena, ze len ked clovek nema nohu a ty to vidis, tak ma pravo na ID. A ano, popri ID moze clovek uplne v pohode pracovat, kedze nesluzi ako nahrada prijmu.
Mozes nahlasit na lamparen jedine.
Podla teba je invalid len ten, kto nema nohu? A ano, popri ID moze pracovat a pracovat moze kolko zvlada. Aj pri ciastocnom aj pri plnom ID.
@anonym_autor nezavid, neries, nesud, nevies.Ak by si mala dost problemov neriesila by si druhych.Zi a nechaj zit.Predsa "neokrada" teba ako si to nazvala.
to iní (na čele štátu) okrádajú nás, bežných ľudí.
môj kolega je na ID a teda pracuje veľa a ešte aj doma na záhrade pestuje všetko možné, ale jeho diagnozu by si nechcela mať
Najviac okrádajú štat nasi politici. Vid smeracka sebranka a tych pravidelne volíme. Ale nejaky invalid je problem. To su ako tie babičky co pečú koláče a "okradaju" štát. Pár eur ideme závidieť, ale to ze nas smer okráda o miliardy budeme prehliadať.
@anonym_autor mam ID a pracujem popri tom. + mam aj brigadu. Mam ťažku formu crohnovej choroby, umely vyvod z čreva ale musim živiť rodinu...čo ine mam robiť
Nuž u nás sa už aj choroba závidí. Na to sú predsa posudkoví lekári, ktorí určujú, či má niekto nárok na ID, alebo nie. Teba by som fakt chcela mať za suseda.
a tebe to ako pomôže že niekomu uškodíš? Nebudeš menej odvádzať štátu, tak sa uvedom. Nejde to z tvojho vrecka a nejaké zdravotné problémy ten človek má. Každý sa pretĺka ako vie najlepšie. Tento štát okrádajú oveľa horší ľudia a teraz čo. Ten jeden chudák je nič, že dostane trochu viac od štátu. Dostane to legálne, tak nebuď blb a nezáviď chorému človeku.
Invalidne dochodky su tak zalostne nizke, ze vyzit sa z nich neda. Okrem toho plny invalidny malokomu uznaju, vacsinou sa jedna len o ciastocnu invaliditu.
Viete, ze je mnoho psychickych diagnoz, ktore nikdy neodhalis na cloveku, a dokazu mat ID a vykonavat aj vysoko kvalifikovanu vedecku pracu alebo manualnu fyzicku pracu? Jednoducho podla diagnozy na to maju narok. To neznamena, ze len ked clovek nema nohu a ty to vidis, tak ma pravo na ID. A ano, popri ID moze clovek uplne v pohode pracovat, kedze nesluzi ako nahrada prijmu.
Mozes nahlasit na lamparen jedine.
@hopatko ja som si vždy myslela, že invalidný dôchodok JE náhrada príjmu. Ak nie, čo je teda invalidný dôchodok a na čo slúži? Nerýpem, fakt som zvedavá
@hopatko ja som si vždy myslela, že invalidný dôchodok JE náhrada príjmu. Ak nie, čo je teda invalidný dôchodok a na čo slúži? Nerýpem, fakt som zvedavá
@anonym_47b56d odpoved máš nad tvojím príspevkom. Plný invalidný priznajú málokomu, z čiastočného nevyžiješ ani náhodou, je to kompenzácia toho, že máš obmedzené možnosti na trhu práce. Moja kolegyňa, onkologický pacient mala ani nie 300 eur
@anonym_47b56d ID v ziadnom pripade nie je nahrada prijmu, je to len kompenzacia za znizenie prijmu z dovodu ciastocnej ci uplnej invalidity. ID sa pohybuju vo vyske 200-300 eur, z toho by ti ludia nevyzili. Zaroven su znevyhodneni a nemozu si najst pracu na plny uvazok.
@anonym_47b56d kedze si obmedzena najst si lepsie pracovne miesto s ID, tak ti ma pomoct vykryt tento znizeny prijem, nie je to nahrada prijmu.
@anonym_47b56d 300e/mesačne vam prijem nenahradi, ani omylom
Nie som odbornik. Zamyslime sa. Mam kamosa, bipolarna porucha, pracuje ako vysokokvalifikovany pracovnik vo vedeckej oblasti. Ked ma "epizody" na niekolko mesiacov, casto aj pol roka je mimo provoz, v najhorsom pripade hospitalizovany min 3 mesiace na psychiatrii, opakuje sa to kazdy rok. Tych par stoviek eur ID sluzi aj ako kompenzacia vypadkov prijmu a obmedzenia vykonavat plnohodnotne pracu a zit kvalitny zivot z dovodu diagnozy. Nevyzil by ani z ID, ani z PNky. Kamos je ozajstny.
Ja mám v práci (v MŠ) asistentku, ktorá má niekoľko naozaj vážnych diagnóz, je na ID a pracuje na plný úväzok. Keby sedela doma na zadku, sotva by muž sám uživil rodinu.
@anonym_autor a ty vies na aku diagnozu je invalidny? Na Slovensku kazdy druhy. Poberatel invalidneho dochodku moze v pohode pracovat dalej.
Moja svokra je invalid po uráze, neskôr po chorobe, po dvoch veľkých brušných operáciách a pracovala stále. Síce mala kancelársku prácu, ale z invalidného dôchodku by nevyžila. Ale bola unavená, je unavená a nie je jej čo závidieť, čo sa zdravia týka.
trochu udajov sem dam zo ŠU za rok 2024:
Počet vyplácanych ID za rok 2024 je 217 975 /pohybuje sa roky priblizne v tejto vyske/, priemerna výška je 406 EUR.
to iní (na čele štátu) okrádajú nás, bežných ľudí.
@anonym_890f82 presne toto. Tak isto zamestnávatelia využívajú zamestnancov a je to bežná vec, ale keď si dá zamestnanec Pn tak kolegovia to veľakrát berú ako klamstvo a odžub
Falošný invalid?.... zrejmé mu neuznali ID pre pekné oči...ja obdivujem takýchto ľudí s podlomeným zdravím, čo majú chuť a elán pracovať
@anonym_autor normálne mi je z teba zle

@anonym_autor popri invalidnom je dovolené pracovať, čo chceš nahlásiť?