Dá sa nahlásiť falošný invalid, ktorý pracuje?
Dá sa niekde nahlásiť človek ktorý zo seba robí chorého pritom v práci ťahá 12 hod zmeny,doma este popritom pečie ,pripadne v záhrade atď
Bývame v mieste kde na ulici máme pomaly každého druhého invalida,a reálne z nich je chorých minimum.
Áno hnevá ma to ..lebo takéto indivíduá okrádajú štát a doplácajú potom na to ľudia ktorí pracujú,poctivo odvádzajú všetko čo treba a rómovia a takýto,,invalidi,,to zneužívajú 😡😡😡
No tak teraz ťa asi porazí. Mám čiastočný ID 55% vo výške aktuálne po valorizácii 854 eur. Nemám už prehodnotenie, mám doživotnú diagnózu. Pracujem na manažérskej pozícii, prevažne z domu z príjmom nad 3k. A teraz čo?
No tak teraz ťa asi porazí. Mám čiastočný ID 55% vo výške aktuálne po valorizácii 854 eur. Nemám už prehodnotenie, mám doživotnú diagnózu. Pracujem na manažérskej pozícii, prevažne z domu z príjmom nad 3k. A teraz čo?
@anonym_8e1e90 mozem vediet, to je ID "z mladosti"? Ak som to spravne nazvala...
@anonym_autor na úrade z ktorého poberá ten invalidný sa skús popýtať na podmienky vyplácania.Tu sú všetky prajné🤣
Nie som odbornik. Zamyslime sa. Mam kamosa, bipolarna porucha, pracuje ako vysokokvalifikovany pracovnik vo vedeckej oblasti. Ked ma "epizody" na niekolko mesiacov, casto aj pol roka je mimo provoz, v najhorsom pripade hospitalizovany min 3 mesiace na psychiatrii, opakuje sa to kazdy rok. Tych par stoviek eur ID sluzi aj ako kompenzacia vypadkov prijmu a obmedzenia vykonavat plnohodnotne pracu a zit kvalitny zivot z dovodu diagnozy. Nevyzil by ani z ID, ani z PNky. Kamos je ozajstny.
@hopatko poznám primára na oddelení z BAP, tiež je vyradený na niekoľko mesiacov v roku, stabilizujú ho a vráti sa do práce po mesiaci a pol. Ale tak 2x do roka ide do nemocnice na ten mesiac a niečo. Poznám lekárku na ARO z ťažkými depresiami, raz za dva roky skončí v nemocnici, kde jej dávajú elektrošoky, následne sa vráti na oddelenie. Poznám úrazového chirurga, renomovaného operátera, čo sa pokúsil o samovraždu kvôli ťažkým depresiám. Niekoľko rokov ho upratali do repre ako lekára a dnes už operuje. Má ID na psych, diagnózu. A to sú len lekári.
@anonym_8e1e90 mozem vediet, to je ID "z mladosti"? Ak som to spravne nazvala...
@hopatko nie ID mi priznali pred 4r. Diagnózu mám od roku 2003, o ID som požiadala až v roku 2022.
Ja som bola na invalidnom ,mala som napísané,že nesmiem pracovať,manžel tiež invalid/oči/ on mohol.Nezáviďme invalidom a neberme im prácu,ktorú môžu vykonávať.
ID má aj väčšina, čo mali rakovinu, to im akože chceš vymazať zo záznamov? Hm, no nie je nad dobrého suseda
@anonym_8e1e90 ale výška ID sa odvíja aj od výšky zárobku, to je v poriadku, ty si štátu odviedla viac, ako niekto, kto pracoval dva roky za minimálku
@anonym_autor kam sme to dospeli, keď tu niekto ide závidieť zdravotné znevýhodnenie.
@anonym_autor áno dá, podnet na sociálku, na dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Prešetria to. Ale taký, ktorému nič nie je a má aj tak ID, asi má aj peniaze na to, aby ho mal naďalej.
@anonym_autor ocino mal ID (už ma starobný) kedže je po 2 infarktoch a bajpase srdca. Dobedavna este vladal pracovat, dokonca ako živnostnik chodil do zahraničia. To, že ma niekto ID neznamena, že musi byť mrzak bez ruky nôh hlavy a pod 🤦🏽♀️
@anonym_autor na úrade z ktorého poberá ten invalidný sa skús popýtať na podmienky vyplácania.Tu sú všetky prajné🤣
@anonym_618628 chvalabohu tieto veci nie su o tom, ci im ich niekto "praje" alebo nie. ID vyplaca Socialna poistovna a kazdy jeden pripad sa posudzuje individualne, takze tvoja rada je na nic ako cela odpoved, ziadna pani na urade nepovie autorke podmienky vyplacania ID jej susedovi. Nastastie.
@anonym_autor a kde sa nahlasuju strigy? 🤣 Nastuduj si zakony. Pre stat je lepsie ak invalid pracuje lebo znizuje naklady na seba. A druha vec ak chodi, stale moze mat x dusevnych chorob ktore ty nevidis. Aj ja pracujem a beriem invalidny. Ver ze by som to rad vymenil s tebou. Ber peniaze ale aj chorobu.
Zamysli sa.
@anonym_8e1e90 mam viac 🙂 to len keby ju to zaujimalo 🙂 ale choroby nase by nechcela
@anonym_8e1e90 mam viac 🙂 to len keby ju to zaujimalo 🙂 ale choroby nase by nechcela
@anonym_80df76 celý ID vrátim späť, ak by som bola zdravá. Veľmi rada.
@anonym_80df76 celý ID vrátim späť, ak by som bola zdravá. Veľmi rada.
@anonym_8e1e90 ved to kazdy
Veď tak si vybav aj ty a budeš spokojná.
@dora281 nepisala som nic o alkohole...nie nemam ID a nezastavam sa zlodejov.
@hopatko je to take diskutabilné. Moja kolegyňa má roky id. Z prace bezi domov lebo šije na zakazky,Pečie na zakazky samozrejme všetko na čierno. Mna by nenapadlo nahlásiť ju ale dnes už ľuďom vadí všetko.
@dora281 podla teba inalid ma len nemohuco lezat a cakat kym mu daco nespadne do huby? Nafotit suseda, ktory robi na zahrade je teda rovnaka ubohost ako ma zakladatelka debaty. Ona si mysli, ze stat nevie o tom, ze poberatel ID je zarobkovo cinny? Vsak dostava od neho dan zo mzdy aj odvody. Minule sa ti jedna zavzdusnovala nad tym, ze treba nahlasit pracujuceho starobneho dochodcu, lebo okrada stat o dochodok este pracuje.
@anonym_autor o málokom môžeš mať natoľko detailné informácie, aby si vedela [po]súdiť...
Netvrdím, že neexistujú "vyžírky" zneužívajúce systém, ale niekedy naše zdanie môže klamať.
@anonym_763e92 presne, mame znameho, je invalid, ma tazku cukrovku, a este nieco so srdcom, ale normalne pracuje (nie manualne) a aj lahke sporty robi, kolko vladze.
@hopatko je to take diskutabilné. Moja kolegyňa má roky id. Z prace bezi domov lebo šije na zakazky,Pečie na zakazky samozrejme všetko na čierno. Mna by nenapadlo nahlásiť ju ale dnes už ľuďom vadí všetko.
@anonym_915e00 praca na cierno je uplne iny pribeh. My sa tu bavime o tom, ze clovek na ID moze plnohodnotne pracovat, byt prinosom pre spolocnost a praca v zhradke moze mat pre neho priam blahodarne a ozdravujuce ucinky.
Ty teľa jedno závistlivé. Môj manžel má ID, má chronické bolesti, ktoré nie sú vidieť na pohľad. Kvôli tomu má veľmi obmedzený výber prác a tým pádom aj nižší zárobok než by mal, keby bol zdravý, ale pracovať musí a chce. Jeho bolesti by som ti nepriala, je mi z teba zle.
Pokial budu kradnut ti hore, nebude to ine ani pri obycajnom cloveku. Len sa bavime o inej sume. Ak sa ludia budu navzajom udavat, pojde to vsetko uz uplne do ...
@anonym_915e00 praca na cierno je uplne iny pribeh. My sa tu bavime o tom, ze clovek na ID moze plnohodnotne pracovat, byt prinosom pre spolocnost a praca v zhradke moze mat pre neho priam blahodarne a ozdravujuce ucinky.
@hopatko na čierno bolo myslene pečenie na zakazky a šitie na zakazky. Pečenie spomenula aj autorka diskusie. Čo sa týka normálneho zamestnania samozrejme že je to prínosné pre toho človeka veď z id by nevyžil. O tom žiadna
Este raz pri poberani ID nie je zakazane pracovat.

A to chces aby prestal pracovať, alebo aby mu zobrali ID?
Ty si určite úžasný človek, namiesto toho, aby si bola rada, že taký človek ešte aj pracuje (a tým aj prispieva do štátnej kasy), ho budeš nahlasovať, že vraj okráda štát 🤣 závidíš aj chorobu...