Dá sa nahlásiť falošný invalid, ktorý pracuje?
Dá sa niekde nahlásiť človek ktorý zo seba robí chorého pritom v práci ťahá 12 hod zmeny,doma este popritom pečie ,pripadne v záhrade atď
Bývame v mieste kde na ulici máme pomaly každého druhého invalida,a reálne z nich je chorých minimum.
Áno hnevá ma to ..lebo takéto indivíduá okrádajú štát a doplácajú potom na to ľudia ktorí pracujú,poctivo odvádzajú všetko čo treba a rómovia a takýto,,invalidi,,to zneužívajú 😡😡😡
@anonym_d1bf42 ved ano su vysetrenia vseliake ale myslis ze ich vsetkym robia? Naj kamos ma tiez chrbat v zlom stave, striela mu z toho do lytka niekedy az do prstoch na nohe. Vysetril ho neurolog za 10min pomaly pohladom a napisal rehabky ze viac sa neda... Nechcem tu rozoberat dalej take veci co existuje co nie. Kazdopadne ten koho som spominal sa sam tym chvalil ako to ma vybavene po znamosti. Cez Pnku s nami robil a ze kontroly zo socialky za neboji tam robi znama. Len chcem poukazat ze su ludia ktori to zneuzivaju.
@anonym_3ad2e0 Vychádzala som z vlastnej skúsenosti,aj keď možne je aj nemožné 😀.
@anonym_25e21e automaticky by mali odňat ID ak pracujes na tpp, až taká chorá nebudeš keď zvládať pracovať min. 8 hodin denne. a tak isto aj vysluhovym dôchodcom.. a o 13.tych dôchodkoch ani nehovorím 🙈 pravdaze starobné dôchodky nech si dôchodcovia za roky prace užívajú 🙂
@anonym_d3e9d2 tpp je trvaly pracovny pomer, preco by nemohla pracovat na trvaly pomer, to ma mat len brigady? myslis skrateny cas? aj tam zavisi od prace predsa, niekto dokaze a niekto nie, ten co dokaze, tak ma zvacsa invalidny okolo 150 -200 eur, co ma ako nahradu liekov, dlhodobejsej PN -ky atd... To mu nenahradza prijem.
@dora281 a jej manžel sa nestaral o zdravie? zovšeobecňuješ, poznám ľudí ktorí sú až úzkostliví na svoje zdravie, robia pre to všetko čo si vymenoval a nevyhli sa aj vážnejšej chorobe
@alenka58 Tak podľa tvojej logiky je zbytočne sa starať o svoje zdravie, pretože komu je súdené, aj tak vážne ochorie, či žije zdravo alebo nie. Tiež zaujímavý pohľad na svet.
@dora281 a co psychicke zdravie? Za to si moze tiez kazdy sam?
@dora281 a ty si ako na tom so psychickym zdravim? Bez problemov?
@anonym_d3e9d2 Takže keď budem pracovať ako itčkar na TPP, majú mi zobrať inv. dôchodok? Aha, chápem. Takže 4 ťažké neliečiteĺné autoimunitné choroby zo mňa nerobia invalida, keď môžem robiť z domu na TPP.
@anonym_25e21e nie, len potom sa nehraj na invalida, keď si v podstate na seba vieš zarobiť sám. ID ma slúžiť ako náhrada prijmu, nie ako prilepsenie k tvojmu plnému platu, lebo mas nejaku diagnózu. Diagnozu, ktorá ťa ale nijako neobmedzuje v tvojej praci. Pokial tomu tak bude, potom nech je ti ten ID aj vyplácaný. To sa tu snažila @amdornik aj povedať. Ale samozrejme všetky sa tu hrajú na blbé a robia z nej pomaly zavistlivu obavu.
Hmmm, manzel ma ciastocny ID, len lieky mesacne stoja vela penazi. Ked je na pn prichadza o peniaze. Ano pracuje. Ver, ze by si radsej zvolil byt zdravy ako mat tych par eur navyse, ktore aj tak minie na lieky a kompenzaviu pri pn.Mne to hlava neberie ako dokazu slovaci este aj chorobu zavidiet. To, ze ty volnym okom chorobu nevidis, neznamena, ze ju nema.
@anonym_25e21e nie, len potom sa nehraj na invalida, keď si v podstate na seba vieš zarobiť sám. ID ma slúžiť ako náhrada prijmu, nie ako prilepsenie k tvojmu plnému platu, lebo mas nejaku diagnózu. Diagnozu, ktorá ťa ale nijako neobmedzuje v tvojej praci. Pokial tomu tak bude, potom nech je ti ten ID aj vyplácaný. To sa tu snažila @amdornik aj povedať. Ale samozrejme všetky sa tu hrajú na blbé a robia z nej pomaly zavistlivu obavu.
@anonym_81fa2a Tak tebe dobre kúruje. Človek so 4 neliečiteľnými chorobami, každý rok týždeň nemocnica, rôzne komplikácie, desiatky návštev u doktora - čuduj sa svete, taký človek nie je invalid, lebo má vzdelanie na to, aby robil itčkara. A nikde nie je napísané, že invalidný má nahrádzať príjem. To je super príjem pre väčšinu invalidov 300 euro, z toho sa dá vyžiť a nepracovať.
@anonym_81fa2a Tak tebe dobre kúruje. Človek so 4 neliečiteľnými chorobami, každý rok týždeň nemocnica, rôzne komplikácie, desiatky návštev u doktora - čuduj sa svete, taký človek nie je invalid, lebo má vzdelanie na to, aby robil itčkara. A nikde nie je napísané, že invalidný má nahrádzať príjem. To je super príjem pre väčšinu invalidov 300 euro, z toho sa dá vyžiť a nepracovať.
@anonym_25e21e pokial si dokážeš zarobiť, tak tvoje diagnózy ta asi nelimituju, či? A nie, nekuruje mi. To skôr tebe. Nie, invalidný nema nahrádzať prijem. Je to dávka pre ľudí, ktorým ten prijem na zitie nestačí, preto poberajú ešte aj ID, ako kompenzáciu. Nie ze si zarobíš ako ITckar co ja viem 3k a ďalších 800€ mas ako akoze invalid. Reálne ty ten ID nepotrebujes, lebo pohodlné vyžiješ z platu. Ale ten, čo ma tých 300€, ten z nich nevyužije.
@anonym_25e21e pokial si dokážeš zarobiť, tak tvoje diagnózy ta asi nelimituju, či? A nie, nekuruje mi. To skôr tebe. Nie, invalidný nema nahrádzať prijem. Je to dávka pre ľudí, ktorým ten prijem na zitie nestačí, preto poberajú ešte aj ID, ako kompenzáciu. Nie ze si zarobíš ako ITckar co ja viem 3k a ďalších 800€ mas ako akoze invalid. Reálne ty ten ID nepotrebujes, lebo pohodlné vyžiješ z platu. Ale ten, čo ma tých 300€, ten z nich nevyužije.
@anonym_81fa2a preboha, to kde si prišla na to, že invalidi majú 800 eur? Máš fakt bujnú fantáziu, vlhké sny, alebo ťa neskutočne žerie že má niekto 4 diagnózy a ešte aj tie mu závidíš. Sú ľudia s onko ochoreniami, zdevastované telo po chemo, bio liečbe, rozmlátený po úrazoch, genetické ochorenia a nemajú ID ani 300 eur. Plus pridružené komplikácie k ochoreniu, vedľajšie účinky liečby. Takým ako ty, prajem z celého srdca, aby si lahodu a dobrotu ochorení + proces schvaľovania ID zažila na vlastnej koži. Uži si to, je to fakt super 👌👌👌
@dora281 aj Edita Sipeky cvičila a už nie je medzi nami. Vieš koľko ľudí cvičí, zdravo sa stravuje, nepije alkohol, nefajčí a nedožije sa ani 50?
@dora281 a ty si to udávanie ako predstavuješ? Vidím z okna, že mladá baba , ktorá býva v bytovke, parkuje na ŤZP mieste, vyzerá fit, je kočka, vydatá, pracuje, Venčí psa, stretávam ju vo fitku. Podľa tvojej logiky a optiky ideálna odrbávačka systému, treba ju ísť udať, lebo vyzerá že jej nič nie je.
Až keď sme sa bližšie vo fitku spoznali, začala rozprávať viac o sebe. Paranoidná schizofrénia. Nechcela by som jej ID, byt+ auto (ktoré má od rodičov) ani parkovacie miesto ani za milión. Jedine, že ty by si menil, menila, lebo trpíš paranoidným preludom a klamom, že každý ŤZP je oyebávač.
@dora281 nahlas vsetkych invalidov, nech vsetkym preveria ID. A nahlas aj pracujucich starobnych. A rovnako zeny na MD/RD co pracuju. Plus ludi co su na UP a pracuju na cierno. Tych, co dostavaju peniaze na ruku, mimo vyplatnej pasky. Nahlas tych, co porusuju PN. Aj tych, co vobec nemaju indikaciu na PN. Nahlas tych, so vyuzivaju socialne byty a nepriznavaju prijmy, obchodnikov, co nedavaju blocky.
@dora281 ale bol si eštebák, že? Z komunikácie je to viac ako jasné. Ty si naozaj sused na pohľadanie.
Fuj. Ty čo si za človeka? Môj otec je polovičný invalid. Na jednej ruke nemá prsty a na oboch nohách má kŕčové žily, plus jednu mal pred pár rokmi silno obarenú vriacou vodou, čo mu všetko ešte zhoršilo, po operácii sa mu polroka hojila rana, ktorú mal veľkú ako kráter. Žiadal o plný invalidný, keďže polovičný má slabo nad 300 eur. Pani na sociálke mu povedala, že má si nájsť sedavú robotu, aby ho nohy neboleli. To že nemá na jednej ruke prsty tiež podľa nich nie je prekážka. Takže asi tak.

@anonym_3ad2e0 K tomu tŕpnutiu nohy:existuje aj vyšetrenie na funkčnosť nervov a svalov, čiže aj kto by chcel,nemôže to hrať . Volá sa to EMG.Pri MR sa tiež pekne zobrazuje, že ako tlačí hernia na nervové korene.Garantujem, že kto ma na MR. zlý nález, má aj ťažkosti, alebo inak povedané, keď su ťažkosti, robí sa MR.
@anonym_d1bf42 ved ano su vysetrenia vseliake ale myslis ze ich vsetkym robia? Naj kamos ma tiez chrbat v zlom stave, striela mu z toho do lytka niekedy az do prstoch na nohe. Vysetril ho neurolog za 10min pomaly pohladom a napisal rehabky ze viac sa neda... Nechcem tu rozoberat dalej take veci co existuje co nie. Kazdopadne ten koho som spominal sa sam tym chvalil ako to ma vybavene po znamosti. Cez Pnku s nami robil a ze kontroly zo socialky za neboji tam robi znama. Len chcem poukazat ze su ludia ktori to zneuzivaju.