Dá sa odhlásiť z ÚPSVaR a zdravotnej poisťovne za deň?
ahojte,
prosim vas, odchadzam do zahranicia, 14 februara mimo europy. chcem sa odhlasit z upsabr a aj zo zdravotnej poistovne, vsetko chcem stihnut 13 februara, stihnem to za jeden den a odhlasia ma v pohode za jeden den ?
dakujem
@stellarstar v jednom meste samozrejme, ale naozaj stihnem to vsetko v jeden den ? aby nebol s tym problem , cakat este na nejake papiere na podpisovanie alebo tak ?
Ja som to zvládla za 1 den do 1 h tak aj ty to zvládneš
@stellarstar vyborne, dakujem, robila si to teraz niekdy ? mozno pred rokmi to bolo ine.
Pred vyše 25 r 🙈 ale nebude to iné len tam treba ist osobne
@stellarstar jasne chapem 🙂 fuha dlhe roky si uz prec 🙂
Z úradu prace sa odhlásiš okamžite. Zdravotná poisťovňa ťa odhlási, keď vydokladuješ poistenie inde (v inom štáte), napr. pracovnou zmluvou. Ak nebudes mat papiere ok, nestihneš to ani za týždeň
@daniela1911 a ake doklady ?
V pondelok, šup, na zdravotku a zistiť si
No upsvar v pohode, ale zdravotke musis dokladovat, že si platis poistenie v inom štáte. Inak ti tu vznikne dlh, ktorý sa bude len zvacsovat. Zdravotne poistenie sa nedá neplatit. Ani osobný bankrot po rokoch na neho nevieš uplatniť. Skrátka zdravotku musíš niekde mať a platiť. Akurát tu tento tyden bola presne o tom tema
ano jasne ze sa da 🙂 ja som taka mala 4 mesiace dozadu, len tych 14 dni som si musela sama zaplatit v zdrav.poistovni
@daniela1911 nestaci pracovna zmluva, musi byt zmluva o zdravotnom poisteni v inej krajine

Keď upsvar nie je v Košiciach a zdravotná v Bratislave tak jasne že stihneš za jeden deň