Dá sa vybaviť príspevok na benzín kvôli dieťaťu?
ahojte chcela by som to zistit jedna sa o dcerku kedze som slobodna matka a budem ju denne vozit do skolky tak ci sa da nieco take vybavit viem iba to ze som mohla poziadat o auto ale to uz nepotrebujem lebo ho uz mam nieco take mi spominala doktorka dakujem za info
n
@mummy01 no to zatial nie a neviem ci ma na take daco narok pri jej stave
@kviettocek2 citala som v tvojom fotoblogu ze ma poruchu reci...no v tomto pripade podla mna nemas narok ani na auto a ani na benzin...treba mat najprv preukaz ZTP a az potom je mozne poziadat o prispevok ale teda nedostane ho kazdy
@mummy01 no ona ma aj ine poruchy a nie len poruchy reci to by mi asi doktorka neodporucila a keby mala iba to tak urcite tu nepisem to co som napisala
@kviettocek2 lenze ako Ti tu ma niekto poradit ked nenapises o co ide,co konkretne dcerke je a ci mate preukaz ZTP....to sa teda strasne tazko radi 😒
v prvom rade musis mat preukaz ztp najlepsie prekuaz ztp-s , ale nie vzdy mas narok na prispevok na benzin, ten mas len vtedy, ak dieta ma problemy s prepravou , cize ma nejaky telesny postih, ja mam dve deti ztp starsi ma dmo, ma postihnutie telesne a tak mam narok na prepravu a mali sme aj pravo na kupu auta ten nam tiez dali , ale starsia dcerkas ma ztp koli ockam , nosi silne dioptrie, ale inac je schopna sa prepravovat normalne a tak u nej nepoperam ziadny prispevok , a napis ake mate celkovo diagnozy nie vsetky su na ztp preukaz treba to skusit, ale ver mi je to vela obehavania , musis mat lekarske nalezy od vsetkych odbornikov ja som mala od orthopeda, neurologa, od pediatricky potom ides na komisiu a ta moze vyzadovat dalsie spravy od rehabilitacneho, alebo podla diagnozy proste vsetkych lekarov co navstevujete a vysetrenie nesmie byt starsie ako mesiac a dokial to len podas urcite prejdu aj tri mesiace a potom je na komisii ci ti to aj tak uzna, mne neuznali opatrovnictvo a pritom ma uplne nefunkcnu pravu ruku , cize si nevie zasnurovat topanky, ked bol mensi nevedel sa ani sam obliect a komisia rozhoduje aj 6 mesiacov a az potom co mas ztp ziadas narok na benzin co su dalsie mesiace skus a uvidis, nech ta toto neodradi 🙂 🙂 🙂
@mummy01 neradi sa tazko staci napisat ako sa to vybavuje nic ine ani nechcem a uz mi aj napisala andrejka vysie ako to chodi a take info mi uplne staci
@andrejka1974 dakujem pekne za info to mi staci no skusim to ona ma vela diagnoz no popitam sa a mozno skusim ale ako som citala tak neviem ci sa to vobec oplati
ahoj! Ja som práve dnes dostala ztp-s pre syna štvor-ročného s autizmom a už dostaneme aj parkovací preukaz. To isté dostane aj dcérka dvojička tiež s autizmom. Pokiaľ viem, tak každá lekárska správa a nález má dľžku platnosti šesť -mesiacov a to isté platí aj pri podávaní žiadostí tam je to uvedené a nie iba mesiac to je somarina. Každý odborný lekár ku ktorému pravidelne chodievate na kontroly vám to aj povie. Celé vybavovanie je tak do dvoch mesiacov aj s prevzatím. Ja mám až dve postihnuté deti a som na ne sama a nejaké extra náročné to nebolo. Iba dať žiadosť s nálezmi a správou a to v podstate máte, lebo každý polrok chodíte na kontroly. Po mesiaci mi poslali lekársky posudok a o dva týždne potom sms, kedy presne mám prísť pre preukaz. Možno v iných mestách je vybavovanie asi dlhšie, neviem u nás je to tak.
interes ahoj,nevies mi poradit ?mam Timku je 6-rocna autistka vysokofunkcna ide do skoly,kde by som mohla poziadat o asistenta ucitela okrem tej skoly?je mozne dostat prispevok od statu?
dobry den možte mi poradit moja dcerka ma na lavej ručke pareza plexus brachialis ma skratenu ruku o jeden centimeter takze sa ma problem obliest viazat si snurky aj cesat umyvat sa proste hygiena ,obliekanie,a snurovanie ci budem mat narok na opatrovatelsky a aj ked sa krmi tak tazko pomaham jej ma aj ztp 50 percent

@kviettocek2 a je tvoja dcerka ZTP?