icon

Dá sa zmeniť rozhodnutie polície po nehode?

matus9909
22. nov 2024

Dnes som mal malú dopravnú nehodu,buchli sme sa a po privolaní policii som bol uznany ako vinnik nehody. keď je už všetko vypisane ale ešte sa nič neposielalo do poistovni ,dá sa niečo zmeniť keby som šiel na dopravnú policiu?vinnik sa urcite necítim len keď sa to stalo môj mozog vypol a argumenty zo mňa nesli, nasnezilo a zena mala letne gumy ja zimne, polícia si to asi nevsimla..ci už ked policia ma o tom záznam tak je to vybavene a nedá sa stým už nič robiť?ja mam len čuchnuty zadný blatnik, žena poškodený blatnik plasty a necítim sa žeby sa to malo platiť z mojej poistky, ja som robil všetko čo sa dalo aby som sa tomu vyhol

Strana
z2
matus9909
autor
23. nov 2024

Nasnezilo aspoň 3cm snehu,o hodinu nato som šiel autom dole dedinou kde som si všimol ze namiesto snehu je už na vychodej ceste ľad a smykalo sa..išiel som cely čas 20km/h ,šiel som už úplne malickym klesanim dole po ceste a oproti mne vyšlo auto spoza mierneho kopca kde sa auto dá všimnúť fakt len keď už vyjde na ten vrchol, začal som brzdit a točiť smerom od nej a zobralo mi zadok do ktorého ona buchla, alebo ja som buchol zadkom do jej predku 😀ja mam len poškrabany zadný nárazník zboku,ona dopadla horšie..toto sa stalo

luliu
23. nov 2024

@matus9909 nedá sa s tým už robiť nič, zaplatíš to a bodka. Aj podľa popisu si vinníkom ty, keďže teba stocilo a vošiel si jej do cesty, prečo by mala byť vinníkom ona?

nikaeli
23. nov 2024

@matus9909 takže ona šla hore kopcom, ty si šiel dole kopcom, šmyklo ťa, stočilo ťa a ona je na vine? ako si na to prišiel? len preto, že mala letné gumy? ale veď ty si ten, ktorý nezvládol svoje vozidlo a spôsobil škodu druhému.... či?

matus9909
autor
23. nov 2024

Bol som sa pýtať na dopravnej policii ci to ze mala letne gumy mi nemôže nejako pomôcť a on mi povedal ze zato jej mohli a podla mňa určite mali aj pokutu dať no nedali, policajt povedal na dopravnom ze aj keby telefonovala tak je to moja chyba lebo som nehodu zapríčinil ja tým ze som vosiel do jej jazdného pruhu, že som neprisposobil jazdu vozovke kde som mal ísť 10 a nie 20km/h .tak som to zobral ze majú je to pravda, mal som ísť pomalšie, moja chyba. Len dedina je dedina tam je obojstranná premávka ale cesta je na jedno auto a keď ide druhe auto oproti tak sa uhyba vedľa cesty kde sa to dá

trgypadl
23. nov 2024

Najhorsia vec na zladovatelej ceste je brzdenie prudke,zial snazil si sa vyhnut,ale vinnik si Ty ak si jej vosiel zadkom do prihu

petulda333
23. nov 2024

No ak si presiel do protismeru,tak ano,tvoja vina. Bohuzial

petulda333
23. nov 2024

Inak ja celkom nechapem ten tvoj manever,preco si zacal brzdit? Ak ste kazdy bol vo svojom pruhu,tak nechapem. Ci si ty presiel do toho jej a snazil sa jej vyhnut?

matus9909
autor
23. nov 2024

Je to moja chyba áno,po dodatočnom vysvetleni na dopravnom chapem ze som mal ísť ešte pomalšie.prispevok som písal ešte pred tym.viem ze to bola moja chyba. Ale keby mala zimne gumy určite by sa spravala ta žena na tom aute inak, nechcela zastať v kopci lebo na letnych by už nevyšla po tom ľade tak išla oproti mne len sa snažila ísť co najviac na bok

janai1
23. nov 2024

@matus9909 takže ty si dostal šmyk, ty si nezvládol šoférovanie a ty si nabúral do jej auta... ale ona je vinník 😂 Bože, lepší vtip som tu už dlho nečítala

matus9909
autor
23. nov 2024

@petulda333 to bolo v dedine,tam je cesta na jedno auto a až tam kde sme sa buchli sa začína rozširovať cesta.keby sme sa stretli o 10 sekúnd skôr tak nemám kde uhnut, no vtedy už som mohol no išiel som rýchlejšie ako som mal (vždy to bolo 20km/h) ale trebalo ist pomalšie

matus9909
autor
23. nov 2024

@janai1 nikde som nenapísal ze ona je vinnik

nikaeli
23. nov 2024

@matus9909 ale čo to má spoločné s jej gumami? veď šmyklo teba (!), prešiel si do jej pruhu. Keby mala zimné gumy, tak by sa to nestalo? hľadáš chybu tam kde nie je...
Nenapísal si, že ona je vinník? Napísal si, že polícia uznala vinného teba a ty si to nemyslíš -> takže si myslíš, že je vinná ona 🤷🏻‍♀️

matus9909
autor
23. nov 2024

@nikaeli no podľa mňa by sa to nestálo keby mala zimne gumy 😀ale policia sa nepýta na keby ale nato co sa stalo, a ja som to uznal ze je to moja chyba, tretí krát píšem že je to moja chyba haloooooo

petronelag
23. nov 2024

Takže z toho celého vyplýva, že v dedine treba nabudúce chodiť pomalšie.

janai1
23. nov 2024

@matus9909 keby mala ona zimné gumy tak TY nedostaneš šmyk? Prosím ťa, ty si si aj udrel hlavu či takýto mimo si odjakživa?

matus9909
autor
23. nov 2024

@janai1 ja tu bývam, ja viem jak to tu chodí jak sa správajú auta na tej ceste, som si hovoril pred smykom ze kde sa trepe,je proste nepisane pravidlo na tej cestejak by sa mali auta vyhynat a vždy sa to tak robilo ci zima ci leto..píšete jakeby ste to videli. A aj tak som si uznal chybu lebo som nešiel dostatocne pomaly. Ale aj tak si myslím ze keby mala zimne gumy tak by urobila tak žeby ja som do toho smyku nemusel ani ist 😀

janagem
23. nov 2024

Ok, blahoželám takže vyriešené. Vinník si ty, lebo si nezvládol vozidlo, potvrdila to polícia tak môžeš kľudne spávať a nemusíš riešiť poistku.

gab1sol
23. nov 2024

@matus9909 kokos, teba by som nechcela stretnúť na ceste - na ceste sa riadiš nepísanými pravidlami, nevieš ovládať svoje auto, ty tam bývaš, tak iní sa majú podľa toho riadiť, keby ona mala zimné, tak ty nedostaneš šmyk. 😂

Strana
z2