icon

Dali ste si zapísať titul do občianskeho preukazu?

31. júl 2022
Strana
z2
michkat
2. aug 2022

@zmrzlinka2021 je, ale keď niekto nechce aby vedeli, že má VŠ? jesť treba a keď je treba prácu a netreba na ňu titul tak má človek byť radšej bez nej lebo ho nechcú vziať kvôli titulu? funguje to tu na hlavu, človek sa zariadi len ako potrebuje... podľa mňa je hlúposť si dávať zapísať titul do OP lebo tým človek skôr pôsobí ako arogantný snob a čo? koho to zaujíma...

zmrzlinka2021
2. aug 2022

@michkat
No vo všeobecnosti človek s titulom ktory chce robit vyslovne stredoskolsku pracu sa povazuje za luzra.
Ak chce však robit danú pozíciu, a napr. má aj vázne dovody a aj moze byt fakt sikovný, na to slúži motivačný list, kde zdovodnís prečo chceš robiť práve danú prácu, ktorá je mimo tvojej kvalifikácie.

Prečo mať titul v OP znamená byt arogantným snobom?
Ja si to nemyslim. Investovala som cas, energiu, peniaze do vzdelania a pokračujem v celozivotnom vzdelávaní aj v rámci svojej kariery. Prečo sa mám hanbiť za to, čo robím?
Prepáč, toto su pozostatky socializmu, kde sa snazil systém vzdelaných a šikovných ludí dehonestovat.

Je jedno, či más titul, či nie, či dom na kolibe, alebo garzonku v zapadakove - ak sa spravas k druhým arogantne, tak si arogantný človek, a takto to funguje.

michkat
2. aug 2022

@zmrzlinka2021 Písala som to s ohľadom na situáciu, že si VŠ vzdelaný človek hľadá prácu a ten titul mu v tom bráni. A titul v OP? No keď sa to považuje za súčasť mena ako tu niekto písal, v poriadku, ale ani keď som bola na VŠ som neuvažovala ako si to raz dám zapísať do OP, mne išlo o vyštudovanie daného odboru. Ale to je len o pohľade na vec, netreba to brať osobne. 🙂

zmrzlinka2021
2. aug 2022

@michkat Ja tiez sa nepredstavujem titulom, v podstate OP extremne malo vytahujem z penazenky. Titul bez kvalit je cloveku uplne na prd. Ale nevidim dovod sa citit zle.

michkat
2. aug 2022

@zmrzlinka2021 Veď sa nemusíte, ale keďže dnes už nie je titul ako titul, čo si budeme hovoriť, v mnohých prípadoch by bol uvedený titul v OP na úsmev. 🙂

Strana
z2