Daňové priznanie ak žijeme mimo SR
Ahojte tie čo žijete dlhodobo mimo SR a pracujete v zahraničí celoročne ( nie len na sezóny ) robíte si daňové priznanie aj na Slovensku ? Zo zákonu by sa to robiť malo ale vraj veľa ľudí na to kašle keďže si robia daňové v zahraničí a to na SK by im aj tak vyšlo nulové . Chcela by som sa spýtať aký máte prístup k roku vy ? Najmä tie ktoré žijete v zahraničí už roky .
alebo choď na daňový úrad v príslušnej krajine a pýtaj si potvrdenie daňovej rezidentúry . To pošli na SR a máš pokoj . Len to musíš robit každý rok , pokiaľ tu máš trvalý pobyt.
@maminuska to neni problém 😀 od začiatku píšem že chceli odomna viac dokumentov ako som čakala a kým mi to tu všetko vystavia v Grécku tak ver či never chce to dosť času nakoľko bezne mi tieto papiere nikto nedáva dokonca ani keď si tu robím daňové nič z toho nepotrebujem . Plus chcela odomna stručný preklad - v skratke , nie len povedať čísla ktoré čo znamenajú . Začnem to riešiť keď budem mat nato hlavne čas no išlo mi o to či to čo som zameškala neni moc veľký pruser. Ževraj pokuta za rok je okolo 60 EUR čo je v pohode

@kikaaa444 tak ale to je iné ... účtovníkovi musíš povedat čo je hrubý príjem , čo je odvod do zdravotky a do sociálky , inak to nevyplní , to je normálne