Darovanie bytu synovi
Nemá niekto skúsenosť alebo vedomosť ako to je ak niekto daruje byt a má veľké dlhy môže neskôr veriteľ siahnuť na ten dar? Alebo po smrti darcu nebude sa to počítať ako dedičstvo a tým pádom bude musieť prijať aj dlhy či ich bude môcť odmietnuť že sa zriekne dedičstva a dar mu ostane? Jedná sa o otca ktorý chce darovať byt synovi ale otec má veľké dlhy, byt ešte nie je zaťažený
Všetky dlhý sa dedia
nikde som nepísala, že som šikovná a múdra, len mám vždy pred očami horší scenár a ak to vypáli lepšie, tak som príjemne prekvapená. Tým horším scenárom bolo - čo ak sa manželovi nebude v podnikaní dariť? Z čoho budem ja tú pôžičku splácať, plus zvládať náklady na život? Je to skôr strach, alebo zodpovednosť, vyber si čo chceš. A ty si diskusiu rozvinula smerom - prečo dávajú pôžičky ľuďom, keď je jasné, že ich nebudú vedieť splácať. Na úvodný príspevok som nereagovala, lebo nie som právnik
Ahoj, myslím, ze mu nebankovky požičiavali preto, lebo vlastní byt a tak by sa tie pripadne dlhy vyplatili tým bytom. Takže nie sú to hlúpe nebankovky, co požičiavajú ľuďom, ktorí to nemajú ako splácať, ale sú to vychcane uzernicke firmy, co ti zoberú byt a posledne gate. Myslím, ze si svojich klientov preklepnu a naozaj nedajú žiadne peniaze dakemu chudakovi, co naozaj nemá žiaden majetok. Ten vas otec ma stále z čoho platiť. Ze zostane ba ulici nejakú nevankovku nezaujíma. Prosím ťa, vidíš ten rozdiel? Naozaj sa nejaká pozickaren nebude starať o to, či nejaký hlupák u nich prehajdaka svoj majetok, budú spokojnucki, ze si natrieskali svoje vrecka.
@zuzliq ano...stareho cloveka aj lahko oblbnu

@aurorastone ak je majetok ako napr. byt, tak pri sa pri osobnom bankrote predaval spravcom, bankrotom sa sicebzbavite dlhou,ale ak je sa cim v nom uspokojovat,tak sa bude v konkurze nim uspokojovat