Darovanie nehnuteľnosti
Ahojte ,idem si k vám po radu čo by ste robili vy na našom mieste .Začnem tým že s manželom bývame u svokrovcov a máme dve deti .Prešli sme si kadecim .Omluvam sa za chyby píšem v rýchlosti .Po 10 rokoch som chcela aby sme sa osamostnili a išli bývať sami .Dôvody klasika mladý majú bývať sami,svokra pchala nos kde nemala a starala sa do výchovy .Ale môj muž nechcel .Nakoniec to vyústilo do takého stavu že moju 5rocku dcéru chnapla za ruku a povedala jej tvoja mama je kurva .A že ja sa budem liečiť keď bude muž v robote .To bola posledná kvapka chytila som malú a odišli sme .Mužovi som povedala že buď ide s nami alebo rozvod .Ja som išla k sestre .Dospelo to do záveru rozvod lebo svokra ho tak pomiatla že on veril tomu čo povedala .Ja som b.Po troch mesiacoch sme to niako ustáli a dohodli sa na podmienkach spolunažívania u nich v domácnosti Oka vrátili sme sa bolo to o dostať lepšie.No a idem k veci jeho rodičia povedali že keď tu budeme žiť dostaneme dom že nám ho darujú.Tak oka starali sme sa v podstate ja muž nerieši či majú prevlecene prádlo opravte veci atď.Co tu žijeme som celý dom vymalovala ja .Aj úpravy alebo keď niečo trebalo šok riešila ja.Odjakziva tu upratujem ,robím a starám sa.No keď sme im povedali že ideme to riešiť povedali dobre .Došli sme od právnika a povedali že najlepšie je riešenie dar zmluvy A viete čo dievčatá povedali že nám nič nedajú lebo potom mi tu budeme rozhodovať .darovanie malo prebehnúť s tým že budeme vecné bremeno a doživotné právo.Takze nás ťahali za nos.15 rokov sme stratili už dávno sme mohli splácať hypotéku.A teraz nám povedia šak zoberte si hypotéku aj tak na ňu nemáte .Som s druhou dcérou ja RD.No sklamaná ale rozhodla soľ sa že pôjdem do práce a berieme hypo aj keby som mala ja jesť suché rožky.Ale musíme ešte počkať aspoň dva roky aby sme si ušetrili niečo keďže potrebujeme 20 percent z nehnuteľností .A teraz mi poraďte ako sa mám chovať .Doteraz som im Prala ,upratovala atď ..Sestra mi radí aby som už nerobila nič .Oni sú schopní neuoratat aj pol roka .Svokor uvarí všade riady sporák hnusný špinavý.Zem neumyli čo tu bývame .Ja mám deti nechcem žiť v špine .Čo sa týka drogérie prášku jari atď...nič nekupuju .Mám im prestať prať?nemám im upratovať izbu a orevliekat prádlo?.Za prvé je mi to blbé za druhé ale prečo by som sa mala starať?veď som to robila preto že raz to bude náš dom tak nech sú v čistote a spokojní .Teraz neviem ako sa mám k tomu postaviť .Ďakujem za vaše rady.
jaj a nezabudnite si vsetko zariadenie pobrat 😀 ak by si aj nahodou chcela nove, toto vies predat na bazosi a mat nejake peniazky k dobru... aj tak budes za nevdacnu svinu, ze si si dovolila odist, tak preco si tento titul nezasluzit? 😀
Celé to môžeš zobrať tak že si mala možnosť šetriť a nespoliehať sa na to ako na samozrejmosť, skús sa zamyslieť aj nad tým prečo si upratovala, varila, prala... Bolo to kôli tomu že chces zdediť alebo že sa cítiš lepšie keď je upratané. Tam nájdeš odpoveď
neviem ako mate odist,ked tvrdite,ze nemate peniaze,ale ked vsetko platite na polovicu,sla by som hoc aj do garzonky do podnajmu
urcite by som neupratovala a uz vobec nie dlhych 17rokov,a na vine je aj vas manzel,hlavne on,ze to vsetko toleruje a nevadi mi tam zit...uz davno ste tam nemali byvat prave z jeho iniciativy,zjavne sa vam to ani financne neoplati,kedze usetrene nemate nic
pre mna nech si vsetci majetky rozdaju aj na charity (mam na mysli nasich rodicov),hlavneze mam pokoj...a nie sa spoliehat,ze raz budem mat dom a tak vydrzim vsetko..."cakate" uz 17rokov,ktore ste asi mali na nic...minulost uz nezmenite,ale mozete zmenit to co je teraz
rieste podnajom hoc aj v garzonke alebo ak mate moznost prejdite k vasim rodicom,dajte dieta do jasiel a chodte do prace
Nič v zlom no myslím si, že aj tak s Vami pekne v...u a ten dom Váš nebude. Tiež je nepredstaviteľné aby si sa X rokov podriadovala a to z každej strany - svokrovci aj muž. Podľa toho čo píšeš jemu sa odtiaľ nechce. Vieš vlastne kvôli čomu berie AD? Nečítala som úplne všetky príspevky, tak netuším či si to už niekde spomenula. Situáciu určite ľahkú nemáte. A do iného mesta ísť neviete? Možno by ho vedeli preložiť, byty by tam mohli byť lacnejšie a boli by ste aj mimo svokrovcov 🤷

3 strany a v podstate ziadne rady, len kritika 🙈 ani ja nemam ziadnu co sa tyka ako sa mas zariadit v spolunazivani, ale ako som ta tu citala, tak si pri zemi viac ako baby co tu mudrovali o 2izb. podnajmoch s detmi a inych hlupostiach 🙄 dievca, ty to das 😎 ked vies tak trpezlivo vysvetlovat situaciu a odpovedat tymto vyryvackam na predoslych stranach, toto zvladnes. platy mate super, posplacajte tie hovadiny a chodte co i len do svojho 2izb. - zmestite sa a nepotrebujete suhlas prenajimatela... casom kupite vacsie. drzim palce 😉