Dávka v nezamestnanosti po MD/RD
Prosim chcem poprosit o radu niekoho kto sa vyzna. Moja situacia je nasledovna: MD+RD s 1.dietatom 20mesiacov (PP trval) po 20mes. nastup na MD (retazovo) a po mesiaci skoncenie PP z dovodu rusenia zamestnavatela. Kedy sa mi oplati poberat nezamestnanecke? Bude sa pocitat z prijmu pred prvou materskou alebo sa znizi kvoli cerpaniu RD? Ako si zabezpecit co najvyssie nezamestnanecke?
Dakujem za kazdu radu.
@klarissa25 skoncil pred mesiacom, cize som na MD a tu by som rada aj dobrala v tejto vyske.
No môžeš ísť na podporu kedykoľvek do 2 rokov ale nebudeš dostavat rodičovský príspevok...a bude sa ti pozitat z obdobia pred md
@klarissa25 takze dalo by sa,ze po MD zoberiem podporu a potom nabehnem na rodicak?viem ze sa pripravim o mesiace rodicaku,ale ak mi vyjde vyssia podpora,tak sa to oplati.
Môžem sa spýtať tiež. Môj pracovný pomer ste trvá. Som teraz na RD a do pomeru sa nemienim vrátiť. Na RD mienim byť ešte 14mes.ak nenájdem skôr novú prácu ako mi RD skončí. Ako postupovať v súčasnom zamestnaní ak nebudem mat do skončenia RD prácu a budem chcieť čerpať podporu z Úradu práce. Vďaka za odpoveď a vopred sa ospravedlňujem autorke za vopchatie sa do jej diskusie
Podpora ti vyjde podľa toho aký si mala plat pred MD
@gloria31 nerozumiem celkom...do skončenia rd si predsa zamestnaná... každopádne na to máš čas
Ešte...toto rieš najskôr 3 4 mesiace pred skončením rd
Máte vôbec dva roky poistenia (zamestnania) v posledných štyroch rokoch?
To čo píše draik je pravda...splnas podmienky na podporu? Odkedy dokedy trval pp
@klarissa25 trvá od 2014 PP na dobu neurčitú
@gloria31 to bola skôr otázka na autorku, u vás nárok bude určite
@klarissa25 posledny PP trval od 08/2018 a predtym som bola tiez nepretrzite zamestnana 5rokov. Cize som nikdy necerpala podporu.
dočerpať MD, potom muž na MD a ty úrad práce - podpora, po skončení podpory buď späť na rodičovský alebo do práce
nikde nepíšeš o dovolenke, ktorá ti vznikla či ti ju preplatili??? ak áno podporu ti budú počítať z tohto príjmu
@lucka_ke ano preplatili mi dovolenku, takze to je tiez dobre pre vypocet podpory? A tiez odstupne podla zakonnika som dostala.
podporu ti budú počítať z odstupného a preplatenej dovolenky
@lucka_ke dakujem za vysvetlenie, to som netusila,ze sa zapocita ako prijem,ale fajn.
No ak si dostala odstupné a preplatili ti dovolenku tak z toho qno6

A kedy skončil PP??